0

deniz tarağı çok kıymetli bir deniz ürünüdür doğru püf noktaları uygulandığı taktirde çok pişirilmemelidir çünkü çok yumuşaktır çok pişirilirse dağılır ama az da pişirilmemelidir az pişirilirse de lezzetli bir deniz tarağı yiyemezsiniz o yüzden her gördüğünüz yerde deniz tarağı yemeyin derim usta elinden yenmelidir bu sayede istediğiniz hazzı zevki alarak güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz pişirme yönüyle kalamar a benzer çünkü kalamr la hemen hemen aynı bir eti vardır kalamar da deniz tarağı kadar olmasa da lezzetlidir kalamrda çok pişerse dağılır az pişerse de ağzınıza lastik gibi gelir ve inanın bir daha yemeyi hiç istemeyebilirsiniz

0

pek soruyu anlamadım deniz taragı yenilir. mi yenilmez mi pek bir bilgim yok acıkcası

0

deniz tarağı ne ki canlimi cansız mı midye gibi bişey mi yoksa ilk defa duydum deniz taragini

0

toplanan taraklar demir bi tepsiye atılır bi ocak üstünde konulur
kısık ateşte pişirilir taraklar açılacak sizi içinde saki inciymiş gib bekleyen kırmızı eti üstüne limon sıkılarak ağza götürürek yendiğinde size mükemmel bi tat verir

0

laparoska tarağı hakında fazla bir bilgim yok ama denizde yetişen bir yiyecek olduğunu biliyorum ama bulunması zor bir yiyecektir , ona göre de o yiyecek güzel bir yemek türü olduğu söylenir , umarım bir gün tatmak nasip olur .

1

türk sularında bulunur. okayanuslarda ise 15 cm buyuklugunde bulunur cok nadir bulunan bir yiyecektir ama tatı çok guzel bir şeydir genelikle temiz denizlerde bulunur.

0

valla bende bilmiyorum nasıl yapıldıgını fakat banada soyleyecekler lutfen soyleyebilirmi

arkadaslar lutfen mesaj atın konusalım arkadas edinelim
ben bu sorumaniyi neden seviyorum hem para kazanıyorum hem arkadas ediniyorum hem bilgi ogreniyorum hemdee zaman geciyo daha ne olsun

1

toplana taraklar demir bir tepsiye atılır. kısık ateşte pişirilir.

0

deniz tarağı denizden alınan taraklarin denizden çıkan taraklarin işlendikten sonra kullanılmaya başladı ve bunada deniz tarağı adı verilir

0

en güzeli mümkünse taze ayıklandıktan hemen sonra çok sıcak döküm tava ya da ızgarada iki yüzü de 1er dakika ızgara edildikten sonra üzerine biraz tuz ekip limon sıkarak yenir bence. afrodizyak etkisi olduğu iddia edildiği için çok abartmamakta fayda vardır öyle bi etkisini görmedim ama diyenlerin yalancısıyım (:

0

rokfor soslu deniz tarağı lezzetini kaybetmemesi için hemen tüketilmelidir

0

fırınlanabilir ama tuzda bekletilip sonra tavada çift taraflı pişirmek daha lezzetli olacaktır.

-1

türk sularında bulunur. genellikle temiz denizlerde bulunur. eğer temizliğinden emin değilseniz 1 litre suya yarım çay bardağı tuz ilave ederek deniz tarağını temizleyebilirsiniz. deniz ürünleri yumuşaktır. bu nedenle marinasyon işlemi yarım saati geçmemeli. rokfor soslu deniz tarağı pişirildikten sonra hemen tüketilmeli yoksa donabilir. lezzetini kaybetmemesi için buna dikkat etmek gerek. tarak marine ise tuz ve limonla deniz tarağını pişirmeye dayanır.

-1

soğuk suda bekletip tuz ve biber atıldıktan sonra yağlı tavada çift taraflı kızartilir üzerine tereyağli sarımsaklı sos yapılırmış internette gördüm fakat hayatta yemeyeceğim birsey

-1

deniz taraklari hoc duymadigim bir hayvan'dir.deniz canlıların gibi mutlaka bir ön işleme tâbi olan deniz tarakları midye ve ıstakoz gibi haşlanma aşamasından geçmesi ile lezzetlenen bir deniz mahsulü'dur. deniz tarakların işık misafir sofralarınızda görmek veya farklı tatlar denemek istiyorsanız pişirmek için öncelikle soğuk suda yıkayarak ve iyice süzdürerek ardından da tuz ve taze karabiber serperek tatlandırılmış bir tavada tereyağını iyice ısıtarak deniz taraklarının tavaya nazikçe dizerek her iki tarafını hafif kızartın sen ister haklarını kızarttıktan sonra servis tabağına alarak kızartma yaptığınız tavaya ince ince doğranan sarımsakları ve maydanozları ekleyin ve tereyağını ekleyerek soteleyin hazırladığınız bu karışımı daha sonra deniz taraklarının üzerine dökerek servis ederek tüketebilirsiniz taragini ilk defa duyuyorum. farklı bir çorba kaşığı tereyağı bardak sütün üzerine yavaşça ilave edilmesi kaynadıktan sonra ocaktan alarak bir çay kaşığı hardal veya köri ile yarım bardak şarabı bu karışıma tekrar ilave edin. iyice karıştırdıktan sonra tavada bulunan deniz tarakları üzerine dağıtın, orta ısıdaki fırında dilerseniz 15 dakika kadar pişirerek ardından servis edebilirsiniz. diğer kabuklu deniz canlıları gibi içini doldurmak isterseniz oldukça lezzetli bir alternatif olur. kabuklarını açtığınız ve temizlediğiniz deniz taraflarını derin bir kapta az bir suyla haşlamalısınız.suyunu çekince de pirinç ile hazırladığınız tuz ve karabiberle iç harcını bu kaba serperek, deniz taraklarının ve iç harcının su ile birlikte pişmesini bekledikten sonra deniz taraklarının üzerine gravyer veya kaşar peyniri koyarak birkaç dakika daha fırında kalmasi yeterlidir.

0

deniz tarağı türk sularında bulunur. okyanusta ise 15 cm den büyük olanları da bulunmaktadır. bazı yerlerde shell midyesi olarak da geçmektedir. genel olarak temiz denizlerde bulunmaktadır. diğer midyeler gibi kayaya yapışık halde bulunmazlar. her yemeğin başı temizliktir. onun için gıdaları iyi temizlemek gerekir. burada da temizliğinden emin değilseniz ilk önce 1 litre suya yarım çay bardağı tuz ilave ederek deniz tarağını temizleyebilir.deniz ürünleri genel olarak yumuşak ürünlerdir.bu nedenle marinasyon işlemi yarım saati geçmemelidir. 30 dakikadan fazla marine edilirse çatlama ve tadının bozulmasına neden olabilir.rokfor soslu deniz tarağı pişirildikten sonra hemen tüketilmelidir. tüketilmez ise donabilir. lezzetini kaybetmemek için buna dikkat etmek gerekir. tarak marina ise tuz ve limonla deniz tarağını pişirmeye dayanır.farklı tatlara açık olanlar deneyebilir.

-1

deniz tarağı bir canlıdır kardşeim o yapılmaz kı ?????

-1

deniz tarağı denizde yaşayan bir omurgalı hayvandır..

2

denizden babam çıksa yerim diyenler için deniz tarağı denizde bulunan kabuklu deniz canlılarından biridir.bu kabuklu canlılar dünyanın en uzun yaşayan canlılarından biridir ortalama 150 yıl kadar yaşayabilirler ayrıca yuvarlak ve yelpaze biçiminde olan kabukları ile deniz tarağı hayvanının etinin besin değerleri çok yüksektir.deniz tarakları genelde ocak ve mart ayları arasında avlanır diğer aylar deniz taraklarının yumurtlama dönemi dir bu yüzden bu deniz canlısının ocak ve mart dışında avlanması soylarının tükenmesi açısından yasaklanmıştır.yağ ve şeker oranı oldukça düşük olan deniz taraflarının protein miktarı ise çok fazladır.
deniz sanatlarının içi nazik bir yapıda olduğu için içindeki etli kısmı ziyan etmemek için temizlerken oldukça dikkatli olmanız gereklidir deniz haklarına temizlemeden önce su ile bolca yıkamamız gerekli yalnız daha sonrasında deniz taraklarının kabuklarında yer alan tüm yosun ve kum kalıntılarını da bir mutfak fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz.
kabuklarını çıkartmak için istiridye bıçağı kullanarak kabuklarını açmalısınız ve deniz taraklarının beyaz bölümünü kabuğun içinden ayırmanız gerekiyor yenen bu kısmı parçalamadan çıkartmanız oldukça önemli sonrasında ise bol su ile yıkayarak pişirilmeye hazır hale getirmiş oluyorsunuz.deniz tarakları da kabuklu diğer canlılar gibi öncelikle haşlanması gereken bir deniz mahsulüdür.haşladıktan sonra bir tavaya tereyağını alarak öpüyoruz ve sonra deniz taraklarının her iki tarafını güzelce kızartıyoruz sonrasında ise deniz taraflarını bir tabağa alarak tan kızartma yaptığımız tavanın içine sarımsak ve incecik doğranmış maydanozları ekleyerek tereyağında güzelce soteliyoruz hazırlamış olduğumuz bu karışım ile deniz taraklarının üzerine dökerek hem lezzetlendirilir uz hem de güzel bir sunum hazırlanmış oluyoruz.deniz tarakları arzuya göre cig, haşlanmış ,yağda kızartılmış, olarak tüketilebilen bir besindir.
deniz taraflarını yıkayıp temizledikten sonra birkaç dakika pişirerek yani haşlayarak ardından fırın tepsisine dizebilirsiniz üzerlerine tuz karabiber kırmızıbiber ve yarım fincan şarap ile hazırladığınız karışımı da dökerek fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra az pişmiş deniz tarakları elde edebilirsiniz. hazırlamış olduğunuz bu deniz taraflarını makarnaların ızladı güzelce servis edebilirsiniz.genel olarak deniz tarağı fırında pişirilerek ya da soteleme yöntemi ile yapılır.omega 3 açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.bıçak yardımı ile kabukları ayrılan deniz tarakların içindeki etleri bıçağın ucu veya ince bir kaşık yardımı ile alınarak yemeye hazır hale getirilebilir.

0

deniz tarağı fırınlanadabilir, kızartılabilir. iyice dikkatli bir şekilde temizlemek gerekir az pişirilirse daha iyi tad verir.