0

kaynama noktasını ıyı ayarlamak gerekır ve telvesını ne kadar bol koyarsan kopuk oranı artar.

0

bol köüpüklü türk kahveisinin yapımından önce eğer tek kişilik yapılcaksa , 2 tatlı kaşığı türk kahvesi ve yarım fincan soguk su koyup ocağa vermek gerekir . kahve köpüğünü aldıktan sonra fincana boşaltılır ve bidaha ateşe verilip köpük almak gerekir .

0

kave icecek kisi sayisi kadar fincanla su koyup kisi basina 2 cay kasigi kahve koyup isinmaya basladikca cikan kopugu bardaklara aktarmak yeterli afiyet oksun

0

böl köpüklü kahve yapmak için öncelikle kahveden cimrilik yapmamalıyız.. en az 1 tatlı kaşığı kahve ve bir fincan su koyup karıştırdıktan sonra ocağa al ve karıştırarak pişir..

0

benim yöntemim; kahvesini bol koyarım. ben pişirirken değil ateşin üstüne almadan iyice karıştırırım. mümkünse bakır cezvede kaynamaya bırakırım. ağır ağır üstü köpük tutmaya başlıyor. kaynamak üzereyken köpükleri bardaklara boşaltıp ağır ateşte biraz daha kahveyi pişiririm.

0

türk kahvesinden bahsediyorsak eğer anlatayım,
bir tatlı kaşığı türk kahvesi ve bir fincan suyu cezveye koyuyoruz, cezveyi karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
bakın, eger telvesi az olursa kahvenin köpüğü çıkmaz.
telveyi yeterince koyduğunuza emin olun.

ocağa koyduğumuz cezveyi ısınırken karıştırmayı ihmal etmeyiniz ve kaynamaya başladığı anda ocaktan almamız gerekiyor.

o an köpüğü tavan yapmış kahvemizi cezvede 2-3 saniye tutup, bulunduğumuz ortamda ki masa tarzi veya tezgah ta olabilir bir yere tabanini hafifçe, çok sallamadan vurmamiz icap eder.

sonrasında ise kahveyi fincana cay doldurur gibi doldurmayacağız, üzerindeki köpüğün bardağa düşmesi icin cezveyi 90° eğimle bardağa doğru sallayarak köpüğün bardaga düşmesini saglamaliyiz.
çay doldurur gibi dökersek eger, köpüğü degil kahveyi dökmüş oluruz ve köpüğün bir kismi cezve de kalir.

0

bol köpüklü kahve için kahvenin taze çekilmiş olması , suyun soğuk olması ve kısık ateşte pişirilmesi gerekir.

1

bol köpüklü kahve yapmak için öncelikle taze çekilmiş kahve kullanmanız çok önemlidir. ikinci olarak suyun sıcaklığı gerçekten etkiliyor. buzdolabından çıkarılan su ile yapılan kahveler daha köpüklü oluyor. şeker miktarı köpüğü artıran etmenlerden biridir. o sebeple sade kahveyi köpüklü yapmak şekerli kahveyi köpüklü yapmaktan daha zordur. benim kahve tarifini vereyim. bakir cezveye soğuk su kişi başı 1 fincan olacak şekilde koyulur. her fincan için 1 tatlı kaşığı yeni çekilmiş kahve. 1 küp şeker atılıp altı yakılmadan guzelce şeker eriyene kadar karıştırılır. kahvemizi pişme esnasında kesinlikle karıştırmayacagiz. karıştırılan kahvenin köpüğü kaçar çünkü. guzelce karıştırılan kahve karışımı ocağın kahve gözü denen küçük gözüne alınır. ne kadar kısık ateş kullanılırsa o kadar bol köpüklü kahve yaparsınız. kahve kaynamaya yüz tutunca köpük oluşumu başlar. bir kaşık yardımıyla bu köpük fincanlara paylastirilir. taşırmadan ocaktan alınır. fincanlara hızlıca paylastirilir. lokum eşliğinde servis edilir.

0

kısık ateşte ve soğuk suyla yapılmalı fazla karıştırmamak gerek.

0

bol köpüklü bir kahve için ilk önce kahvenin kaliteli ve taze çekilmiş olması yeterli bence. gerisi bildiniz gibi pişirin. yalnız cezvende mutlaka bakır olmalıdır.