1

rokfor soslu deniz tarağı pişirildikten sonra hemen tütetilmezse donabilir lezzetli olması için buna dikkat edilmelidir

1

15 cm buyuklugunde olmaktadır denızde bulunur ancak nasıl yapıldıgını bılmıyorum .

1

deniz tarağı türk okyanusların da bulunur.
okyanuslarda ise 15 cm büyük olanlarda vardir.shell midyesi olarakta bilinir. temiz denizler de bulunur diğer midyeler gibi kayaya yapışık değildir temizliğinden emin değilseniz 1 litre suya yarım çay bardağı tuz ve ederek sana temizleyebilirsiniz deniz ürünleri yumuşaktır. o yüzden marinasyon yarım saatti geçmemeli yaptığınız zaman da hemen tüketilmeli deniz tarağı için tuz ve limon kullanılır.

1

deniz tarağı türk sularında bulunur okyanuslarda ise 15 cm den büyük olanlarıda vardır shell midyesi olarakta geçer genellikle temiz denizlerde bulunur ve diğer midyeler gibi kayaya yapışık değildir. eğer temizliğinden emin değilseniz bir litre suya yarım çay bardağı tuz ilave ederek deniz tarağını temizleyebilirsiniz. deniz ürünleri yumuşaktır bu nedenle marinasyon işlemi yarım saati geçmemelidir. rokfor soslu deniz tarağı pişirildikten sonra hemen tüketilmezse donabilir. lezzetini kaybetmemesi için buna dikkat etmek gerekir. tarak marıne ise tuz ve limonla deniz tarağını pişirmeye dayanır. farklı tatlara açok olanlar tercih edebilir.

1

bu soru bana gercekten de cok farkli yiyeceklerin oldugunu gosterdi tatmadifim daha bir cok tat varmis demek ki ama ismi biraz mide bulandirici umarim bi gun yiyebilmek nasip olur

1

ilk defa duydum o yuzden bi şey diyemiyorum

1

deniz tarağı suda yaşayan kabuklu bir hayvan bu temiz kabuğundan ayırdıktan sonra bol su ile yıkanmalıdır bir saat suda dinlendirir soslanıp zeytin yağı ile kızartmak lazım

1

temiz denizlerde bulunur ve fazla derinde olmaz 15 cm buyuklugunde olur tadi cok guzeldir.

1

deniz tarağını temizlemek için tuzlu suda bekletmek uygun olacaktır. hazırladığınız tuzlu suda kendi kendini temizler deniz tarağı. marine edileceği zaman, (limon, taze soğan, zeytinyağı, tuz, karabiber ile hazırlanan sos içinde) 15-20 dakika kadar dinlendirilir. bu süre yarım saati geçmemelidir. rokfor soslu deniz tarağı hemen tüketilmelidir, aksi halde sosu donar. kızartma olarak tüketilecekse, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve sarımsakla hazırlanan sos içinde bir saat dinlendirilebilir. yağın kızgın olması ve deniz taraklarının sadece bir kaç dakika bu yağda kızartılması yeterli olacaktır.

0

öncelikle deniz tarağı yapmanın malzemelerine bahsedin ½ kadar soğan ½ çay bardağı kadar zeytinyağ iki diş kadar sarımsak 200 gr deniz börülcesi yarım çay bardağı beyaz şarap 400 gr deniztarağı bir yemek kaşığı soya sosu tuz karabiber bir tane de kırmızı biber tercihlere göre beyaz şarap eklemeden atar ve bilirsin tabii ki de bu sizin kendi tercihinizdır ben daha çok şarapla olun seviyorum kıyağımız anları ve sarımsakları güzel zeytinyağlı su dileyerek işe başlayın soğanlar ve sarımsakları rengini aldıktan sonra deniztarağı yavaşlık davası ile ilave ediniz pişmeye yaklaştı neyse nazikçe biraz şey buda ettiğimiz tüm buna beraberce kısa bir süre içinde taca da bıraktıktan sonra tuz karabiber ve soysuzun ekleyin ki de yoksa son anımız çok cansız olur ateş kapattım bu sırada deniz bölgesine servis tabağına koyup yamalı deniz talan ettin eğer eet bazı süs veya şekil verirsen daha güzel görünebilir tabii kendinize göre baharatların değiştirebilirsiniz kendi tercihinizdir

0

deniz tarağı ne oluyor daha doğrusu neye benziyor, pişiriliptemi yeniyor

0

deniz taraği yapmamnin püf noktalari önce bi güzel deniz den tuzlu su toplauavağiz 1 litre kadar ama dfazla olmayacak net 1 litre ondan sonra atlantiğin kıyılarında bulunanan daha önce insan elş değmemiş yerkerdsen deniz kabuğu toplamak lazım ha bide deniz kızının göz yaşalrı lazım bu karışımları karıştırıp kızgın lavda dövüp deniz tarağı yapabiliriz :)

0

ben en çok börülceli deniz tarağını seviyorum hem yemek hem de yapma kısmını o yüden onun hakkında daha rahat bilgi verebilirim. farlı tarifler de elbeetteki vardır tabii ki
öncelkli olarak mazemelerden bahsetmek gerekirse
1/2 kadar soğan
1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı
2 diş kadar sarımsak
200 gram deniz börülcesi
yarım çay brdağı beyaz şarap
400 gram deniz tarağı
1 yemek kaşığı soya sosu
tuz
karabiber
1 tane de krımızı biber
tercihlerinize göre beyaz şarap eklemeden de tarifi yapabilirisniz ve gayet leziz bir tat elde edebilirisniz fakat beyaz şarabın çok hoş bir aroma verdiğinive yanlarına çok yakıtığını düşünüyorum. kişisel bir görüş olarak mutlaka eklemeninzi tavsiye ederim.
gelelim bu lezzetli yemeğin yapılış kısmına, görünüşünden de anlaşıldığı gibi aslında çok çok kolay bir yapımı vardır deniz tarağının (deniz börülceli deniz tarağı)
kıyılmış soğanlarını ve sarımsaklarınızı güzelce zeytinyanda soteleyerek işe başlayın. soğanlar ve sarımsaklar rengini aldıktan sonra deniz tarağınızı yavaşça tavanıza ilave ediniz. pişmeye yaklaştığında ise nazikçe beyaz şarabı da ekleyiniz. tüm bunları beraberce kısa bir süre için tacada bıraktıktan sonra tuz, karabiber ve soya sosunu da ekleyin bu aşamadan sonra çok fazla ateşte tutmanız cansız ve solgn bir görünüme sebep olacağı çin hızlıca bir tur çevirdikten sonra ateşi kapatın. bu sırada deniz börülcenizi servis tabağğına koyun yanına da deniz tarağını ekleyin, hoş bi görünüm elde etmek için almış olduumuz kırmızı biberi ince ince doğrayın ve tabağın üzerinde kendi zevkinize göre süslendrin.

0

deniz tarağı görmedim yemedim bilmiyorum yorum yapamayacağım

0

deniz tarafı türk sularında bulunur. okyanuslarda ise 15 santimden büyük olanları da vardır. shell midyesi olarak da geçer. genellikle temiz denizlerde bulunur ve diğer midyeler gibi kayaya yapışık değildir. eğer temizliğinden emin değilseniz 1 litre suya yarım çay bardağı tuz ilave ederek deniztarağını temizleyebilirsiniz. deniz ürünleri yumuşaktır bu nedenle byronasyon işlemi yarım saati geçmemelidir. rokfor soslu deniz tarağı pişirildikten sonra hemen tüketilmezse donabilir. lezzetini kaybetmemesi için buna dikkat etmek gerekir. tarak marine ise tuz ve limonla deniz tarhana pişirmeye dayanır. farklı tatlara açık olanlar tercih edebilir.

0

deniz tarağı kabuklu bir deniz canlısıdır.doğada uzun yıllar yaşamını sürdürebilir. görsel olarak güzel bir hayvandır.denizde yaşar.temizliği ise bol suyla güzelce yıkanır.hatta tazyikli suyla yıkamakta yarar vardır.daha sonra ucu sivri ve keskin bir bıçakla dikkat ederek kabuk soyulur sonra kabuk soyulduktan sonra bir daha yıkanır kızgın yağ yapılır iyice yağ kızdırolır sonra içine atılır bi baş soğan da atılırsa içine çok güzel olur.

0

yapmadımda yemedinde o yüzden soruna cevap veremiyorum

0

kabuklu bir deniz canlısı olan feniz tarağı besin deposu olarak bilinmektedir. aynı zamanda da dünyanın en uzun süre yaşayan nadir canlılarındandır. bu özelliği nedeniyle de guinnes rekorlar kitabındaki yerini ortalama 150 yıllık ömrü ile almıştır. fiziksel olarak görüntüsü yuvarlak kabuk ve yelpazeli görüntüsü ile ve yüksek besin değerleri ile göze gelmektedir. kuzey atlanta bölgesinde sıkça yer alan bu deniz tarağı hayvanı kanada,hint okyanusu bölgesinde yeni zelanda, singapur, malezya ve endonezya ve türkiye de de zamanla ablanabilen bir canlı türüdür. sığ deniz tabanlarında dalgıçların ancak elle toplayabildiği bir canlıdır. besin değeri olarak yüksek olsa da yağ ve tuz bakımından fakir bir türdür. temizliği ise şu şekilde yapılmaktadır : çok hafif bir yapı ve zayıf bir kabuğa sahip olan canlı türü ilk önce bolca su ile temizlenmelidir. deniz tabanında yaşadığı için kabuğun kanalları kumla dolmuş olabilir bu yüzden su içinde fırça ile bolca temizlenmelidir. kabuğu bıçak yardımı ile açıldıktan sonra hafif yağ da kızartılabileceği gibi çiğ olarakta yenilebilir.

0

yapmadım sadece televizyonda yemek programında yapılışını izledim.

0

deniz tarağı türk genellikle türk sularında bulunur arkadaşlar yerli yani okyanuslarda ise daha büyükleri vardı onlarda midyeler gibi kayaya yapışık şekilde bulunurlar eğer temiz değilse 1 litre suya yarım çay bardağı tuz at karşıtır ondan sonra tarağını temizleyebilirsiniz deniz ürünleri pek sert değildir tarak dediğimiz canlıda yumuşaktır bu nedenlede bu işlemker 30dk geçmemelidir yani marinasyon eğer pişirildikten sonta tüketilmesse yenilmesse donar yada donabilir benim bildiğim böyle