1

fransa futbolu her kadar donuk geçiyor olsa da teknik açıdan mükemmel oynamaktalar. psg, monaco, lyon gibi takımlar gerçekten klas futbolları. ve futbolcularıyla bunu belli etmekteler.

0

fransa ligi'nde mücadele eden takımlar arasında o kadar da çok birbirlerine karşı uçurum yok, bir tek psg'yi listenin dışında tutarsak eğer ve takımlar her zaman birbirini yenecek güçtedirler.reims marsilya'yı yensin veya rennes lille yensin şaşırmam çünkü takımlar güç dengesi olarak teraziyi sabitleyici konuma getiriyorlar, psg açısından lig şampiyonluğu kolay olarak gözüküyor her yıl ve avrupa'ya gitme hesapları ile küme düşme hattında ki kızışma değişim yapıyor sadece.ünlü futbolcuların psg'ye transfer olması ile birlikte ligin kalitesi de yükseldi, neymar cavani mbappe ibrahimoviç di maria ve buffon buna örnek verilebilir.fransa futbolu milli takımlar bazında son zamanlarda başarılı bir performans sergiliyor, euro 2016'da finalde portekiz'e mağlup oldular ikinci bitirdiler o şampiyonayı ve son olarak da 2018 rusya dünya kupasında kupayı kazanan taraf oldular ama kulüp bazında şampiyonlar ligi'nde ben son zamanlarda yarı finale kalmış bir fransız takımı hatırlamıyorum yine de marsilya'nın avrupa ligi'nde atletico madrid'e finalde kaybettiği kupa finali var aklımda ama bunlar yeterli olarak görülmüyor.ingiltere, italya, ispanya ve almanya takımlarına göre geride kalıyorlar, bunun önüne geçmeleri için başarılı bir performans sergiliyor olması gerek.

0

fransa ligi denilince herkesin olduğu gibi benim de aklıma psg gelmektedir. psg şu an ligde 14 puan fark atarak lider durumdadır. çok rahat bir şampiyonluğa doğru gidiyorlar. bence tarihin en büyük puan farkı olabilecek şampiyonluğu olabilir diyorum.çünkü lige bakıldığında marsilya şu an kötü bir durumda lyon desek bugün kendi evinde 2-0 yenildi.lyon eskisi gibi oynamıyor marsilya'da inişli çıkışlı bir performans sergiliyor. şu an ligde 2. olan il iyi bir performans ortaya koyuyor ancak toplam puanı 30'dur. psg nin toplam 44 puanı vardır. herkesin olduğu gibi benim de gözümde şampiyon psg bir kaç senedir zaten üst üste şampiyon oluyorlar. özellikle monaco şampiyon olduktan sonra çok kötü bir düşüşe geçti.ve şu an ligde sondan 2 sırada'lar .umarım monaco kendisinin bir an önce toparlan ve ligde yükselişe geçer.bana göre monaco kendisini toparlayacak.çünkü başında eski fransız yıldız thery henry var,bana göre şampiyon zaten psg olacaktır.onun için şampiyonluğu konuşmaya gerek yoktur,2-3 olacak takımları söyleyeyim ben size,benim düşüncem bu sene marsilya 2 olacaktır, lille 3. olacaktır, lyon ise 4 olacaktır.

0

fransa ligi deyince aklıma direkmen paris sen jermen takımı geliyor aklıma. avrupa'da ve ligi'nde büyük bir başarı elde eden paris sen jermen takımı yine bu sezonda çok güzel bir başlangıç yaptı. şu anda ligi'nde oynadığı 13 maçın 13'ünde kazanmış bir takım var karşımızda. kadro kalitesi gerçekten çok geniş bir takım olduğunu söyleye bilmemiz mümkündür paris sen jermen için. diğer takımlara baktığımız zaman ise paris sen jermen takımı kadar verin kadroları olmadıkları için ligte pek fazla bir başarı elde edemediklerini görebiliyoruz aslında. fransa ligi deyince aklıma bir diğer takım marsilya monaco gibi köklü kulüpler geliyor aslında. bu takımlarının avrupa'daki başarıları gerçekten çok yüksektir ama bu sene monaco gerçekten çok kötü bir oyun oynayışı ile ligin dibine demir atmış durumda aslında. avrupa'daki maçlarına genel olarak takip etmeye çalışıyorum ben genel olarak da zevkli bir karşılaşma çıkardıklarını söyleyebilirim fransa temsilcilerinin. özellikle taraftarları gerçekten çok ateşli bir taraftarları olduğunu söylemek mümkün. her maç stadları gerçekten full dolduran takımları var fransa ligi'ndeki heyecanlı maçlarıyla. inşallah lig bitmeden daha da zevkli maçlar izleyeceğimiz tahmin ediyorum. gerçekten çok eğlenceli ve futbolu zevk verici bir lig olduğunu söyleye bilmemiz mümkündür. büyük bir ihtimalle de paris sen jermen in bu sene açık ara şampiyon olacağını yine düşünüyorum.

0

fransa futbolu hakkındaki düşüncelerimi yazıya dökücek olursam eğer tabiki şampiyon belli psg şampiyon olacaktır ikinci ise tahminim marsilya olacaktır onlarda çok iyi futbol oyniyor fakat psgnin olduğu bir ligde diğer takımlar figürandır ücüncü lyon olacaktır kötü top oyniyorlar ancak ne yapcakları hiç belli olmuyor beni en çok şasırtan olay şampiyon olmuş bir takımın yani monaconun son sirada ve 7 puanda kalması beni çok şasırtıyor umarım düşmezler monacoyu severim fenerbahçenin durumundan daha beterleri var benim fransa ligi hakkındaki düşüncelerim bu yöndedir.

0

fransız futbolu cok iyidir özelikle pogba masallah costuruyor
yemeklerinde oldugu gibi futboluda feci sekilde gelismis bir ulkedir.oyuncu kalitesi cok iyi ve ligdeki mücadeleleride cok cetin gecmekte