0

ispanya futboluda çok iyi aynı ingiltere futbolu gibi zevkli ve izleyişli ben her gün her haft izliyorum.

1

ispanya deyince akla gelen boğa güreşleri ve futboldur. akdeniz ülkelerinden ispanya futbolun beşiğidir. bir barcelona, real madrid, sevilla gibi futbol takımları yıllardır dünya futbolunda tarih yazmaktadırlar. böyle kulüplerin öyle süper taraftarları da bulunmaktadır. dünyanın değerli kulüpleri ve dünyanın en pahalı futbolcularına sahip ülkesidir ispanya. bu şekilde pahalı ve klas futbolcular, futbola ve ispanya'ya renk katmaktadırlar. ben futbolda ispanya, ingiltere, almanya ve italya üzerine ülke tanımam. ayrıca bu futbol kulüpleri ispanya ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır. bütün futbolcuların hayalidir ispanya liginde ya da ingiltere premier liginde oynamak.

0

ispanya ligi heyecanlı, izlemesi bir o kadar da keyif veren bir lig.ispanya ligi yıldızlar topluluğundan geçilmiyor adeta, cristiano ronaldo'nun ayrılması içimde bir burukluk yapsa da yine de çok büyük isimler var bu lig'de.messi,suarez,courtuis, modric, kroos,benzema, isco, griezmann,oblak aklıma gelen bir kaç isim.ispanya futbolu barcelona'nın pasa dayalı futbol anlayışı ile dünya futboluna bir süre çok ağır damgasını vurdu, ispanya dünya kupasını ve avrupa şampiyonasını kazanmıştı bu sayede ve bir çok futbolseverin beğenisini kazanmıştı.ispanya futbolu her zaman büyük futbolcular çıkarmış ve ayrıca dünya futbolunun en büyük oyuncularına da yer vermişti, futbol literatüründe hatırlanacağı üzere.ispanyol takımları avrupa kupalarında mücadele edip de en çok başarılı olan takımlara sahip bir lig, real madrid barcelona valencia sevilla ve atletico madrid şampiyonlar ligi ile avrupa ligi şampiyonasına damgasını vuran kulüplerdir.istikrarlı çalışkan bir yapılanma ile mücadelesini veriyor ispanyol futbolu, bunu da oyuncularına da çok iyi aşılıyor.real madrid 12 kez şampiyonlar ligi şampiyonluğunu tatmış bir kulüp, en çok şampiyonlar ligi'nde kupayı müzesine götüren kulüp olarak biliniyor ve dünya'nın her tarafında barcelona ve real madrid taraftarları bulunmaktadır.reklamını çok iyi bir şekilde yapıyor ispanya takımları,her zaman da dünya futbolunun da büyük söz sahibi olacaktır.

0

ispanya ligi benim izlemekten çok zevk aldığım bir ligdir ancak ronaldo gidince izlemeyi hemen hemen bıraktım dünyanın bence ingiltereden sonra en zor ligi olduğunu düşünüyorum çünkü çok güçlü takımlar bulunuyor bu ligde bu sene ligde sürpriz takımlar var mesela alaves ligde üçüncü sanırsam çok iyi gidiyorlar geleni gideni yeniyolardı ancak son üç macta yanılmıyorsam 2 mağlubiyet aldılar iki maçıda yenselerdi eğer şuan ligde lider durumda olabilirlerdi levante sürpriz yapiyor büyük takımları yenebiliyor beni hayal kırıklığına uğratan takımlardan birisi kesinlikle villarealdir geçen sene ligi 5. bitirdiler ve uefada mücadaleye devam ediyorlar bu sene ancak ligde istenilen seviyede bir futbol oynamıyorlar bu neden oldu bilmiyorum ama bence takıma pek yatırım yapılmıyor öte yandan ispanyanın en kaliteli iki takımından biri olan real madridin aldığı sonuçlar beni adeta yıkıyor o kadar para kazanıyor oyuncular ancak iyi futbol oynayıp galip gelemiyorlar anlamış değilim umarım kısa sürede toparlanıp eski real madrid ruhuna geri dönerler barcelonada bu sene inişlu cıkıslı bence bu teknik direktörden kaynaklanıyor atletico madrid her zamanki gibi liderliğe oynuyor ama benim düşünceme göre ligi 3 . bitircek ispanya ligi hakkındaki düşüncelerim benim bu yöndedir.

0

ispanya ligi deyince aklımıza aslında barcelona ve real madrid gibi popüler takımlar aklımıza geleceğini tahmin ediyorum. çünkü ispanya'da genel olarak bu iki takım gerçekten ilgi tamamen kendi aralarında oynadıklarını düşünüyorum.oynadıkları oyunlar gerçekten muhteşem bir her iki takımın da kadro kalitesi olarak muhteşem bir ilk 11'leri sahip olduklarını söylemek isterim. bu sezon özellikle real madrid takımından ronaldo gittikten sonra real madrid takımı biraz olsun çok çöküş içerisine girmiş durumda. bunu tabii ki bir teknik adam yeni bir kaliteli bir oyuncu alamadı ve bu daha real madrid takımının gerçekten bu sezonun ne kadar kötü olabileceğini gösteriyor bizlere. inşallah ilk yarı dönemde kaliteli oyuncuları almaya özen gösterir real madrid takımı ve inşallah daha da iyi yerlere gelebileceğini bizlere kanıtlar ve real madrid takımını izlemekten vazgeçmeyiz diye umut ediyorum. ispanya ligi'nde genellikle gördüğümüz kadarıyla birlikte belli başlı kopmalar yaşanabiliyor ama bu sezon şu ana kadar pek fazla kopma yaşanmadı bir şu anda zevli bir konumda devam ediyor bana göre. ispanya ligi'nde oynanan futbol gerçekten değerlikleri bakaraktan biraz olsun daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü oynadıkları oyun tamamen savunma oyun olmadığı için biraz daha iyi oluyor izleyici açısından bana göre. ona göre biliyoruz ki gerçekten ispanya ekiplerinin taraftarları gerçekten muhteşem bir her maç genellikle statları burada olduklarını görebiliyorum. her maç genellikle kendi sahalarında olduğu maçlar özellikle statta boş yer kalmadığını görebiliyorsunuz. inşallah bu şekilde ispanya ligi devam etmeye özen gösterir ve inşallah da böyle şekilde devam edecektir diye tahmin ediyorum. baktığımız zaman aslında bu sezon real madrid ve barcelona takımı arasında kopma yaşandıktan sonra pek fazla zevki olmasa bile yavaş yavaş toparlanmaya çalışan bazı ekipler olduğu sürece yine de tadı çıkabileceği bir ligdiye tahmin ediyorum. inşallah bu durum da devam ederler ve gerçekten de izleyici açısından her zaman bir adım önde olur bu performansları inşallah daha iyi yetenekli oyuncular daha da genç oyuncular kendilerini göstermek için ispanya ligi'nde gelirler ve bizleri de izleyici olaraktan soğutmazlar diye tahmin ediyorum. o zamana kadar gerçekten ispanya ekipleri barcelona ve real madrid özellikle avrupa'da büyük bir başarı elde ettiklerini görebiliyoruz. özellikle de sevilla takımı gerçekten avrupa kupası'nda uefa kupası'nda yani büyük bir başarıya imza atmış durumda her sene kupaya adlarını yazdırmayı başarıyorlar. bir ispanya ekibi olarak gerçekten de ülkesini gerçekten çok iyi bir şekilde temsil ettiğini tahmin ediyorum ve mükemmel bir kadro kalitesine sahip olduğunu görebiliyorum. ligi'ne baktığımız zaman sevilla takımı gerçekten de 1 gibi pek fazla önemsemediğin de söylemek mümkün aslında sadece avrupa kupalarına odaklanmış bir takım olduğunu söylemek gerekiyor. inşallah bu sene de büyük zevkli maçlar izleyeceğimiz tahmin ediyorum ispanya ligi gerçekten çok güzel diy

0

ispanya futbolu göze hoş gelen pas sayısı fazla olan bir futbol.milli takımları kadar ülke takımlarıda başarılı. real madrid, barcelona .iyi takımları avrupada söz sahibi takımlar

0

ispanya ligi gerçekten zevk alarak izlediğim liglerden biri. genellikle her hafta belli maçları izlemeye gayret gösteriyorum. real madrid takımı görüyoruz ki geçen senelerde daha muhteşem bir oyun vardı ve ronaldo gittikten sonra takım tamamen çökmüş bir vaziyette. bu da doğal olarak gerçekten futbol izleme keyfini bozabiliyor insanın. şu anda ligde barcelona takımının oynayışı gerçekten çok muhteşem geliyor bana. bir diğer takım ise atletico madrid takımı biraz savunma ağırlıklı oynasa da attığı gollerle şu anda üst sıralara tırmanmaya gayret gösteriyor. ama büyük bir ihtimalle yarı döneme kadar diğer kulüplerin de transfer yapmaları onlar için daha faydalı olacaktır. şu anda barcelona da messi ligi kucaklamış götürüyor tarzında görünüyor. çünkü diğer takımlara bakarak gerçekten oynadığı oyun mükemmel diyebiliriz. bunun için biraz olsun diğer takımların da gayret göstermelerinin ve şampiyonluk yolunda ilerlemelerini ve daha heyecanlı bir lig karşımıza çıkması anlamına gelebiliyor. bana göre en ateşli taraftar barcelona takımının taraftarları olduğunu düşünüyorum. çünkü kendi sahalarında oynadıkları maçlarda genel olarak stadı full dolduruyorlar ve takıma tam destek verdiklerini söyleyebilirim. ispanya takımlarına baktığımız zaman avrupa'da büyük bir başarı elde eklerini görebiliyoruz yok kupalarda genellikle zaferle sonuçlanıyor. bu ispanya liginin ne kadar kaliteli bir lig olduğunu biz gayet açıkladığını düşünüyorum. inşallah bu ligi daha da yüksek kaliteli bir lig olarak 1 sırada yer almasını isterim. artık ligte aslında pek kuvvetli takım yok gibi gözüküyor ama büyük takımlara karşı gerçekten çok iyi oynadıklarını söyleyebiliriz ve puan kayıpları yaşıyor büyük takımlar. bu da doğal olarak lig'in ne kadar orta derecede birlik olduğunu ve ne kadar heyecanlı bir bitiş olacağını tahmin etmemiz çok doğrudur. barcelona yarı döneme kadar liderliği bırakacağını zannetmiyorum açıkçası. yarı dönemden sonra diğer takımlarında transferde yaptıkları oyuncuların da katkılarıyla bir çıkış içerisine girebilir sever ancak o zaman barcelona takım da yetişebilir ler. bu da tabii ki maddi konuda büyük destek almaları lazım bütün takımların. çünkü bir star oyuncunun parası neredeyse çok pahalı ve ne zaman ne kadar performans gösterdiği zamana göre artmış bulunmakta oluyor. ben bu sene yine büyük bir ihtimalle mucize olmazsa barcelona takımının kolay bir şampiyonluk yolunda ilerleyeceğini tahmin ediyorum.