0

almanya bundesliga ligi ne bakacak olursam eğer,almanya şampiyonu benim gözümde kesinlikle borussia dortmund olacaktır.çünkü borussia dortmund çok güzel bir futbol oynuyor.bu sene eski dortmund sanki geri dönmüş gibi hissettim. ben bayern münih'e bakacak olursan bayern münih kanatları bayağı yaşlandı artık özellikle robben ve ribery eskisi gibi iyi oynayamıyor. ve takımına katkı sağlayamıyordiyebilirim.ikisini de kötülemiyorum. ikisi'de çok önemli bir yıldızdır ancak yaşlandılar.diye düşünüyorum zaten sene sonunda robben takımdan ayrılacağını söyledi.bu senenin flaş ekibi bence hertha berlin 1 hertha berlin çok güzel bir futbol oynayarak ligde şu an 3 olduğunu biliyorum.bu senenin hayal kırıklığı ise kesinlikle schalke 04 tür şakir lig'de son sıralarda yer alıyor. şu an umarım kısa sürede kendilerini toparlar ve üst sıralara doğru yol kat ederler. bana göre dediğim gibi bu senenin şampiyonu borussia dortmund olur. 2 ise bayern münih olur diye düşünüyorum.

0

almanya bundesliga ligi ne bakıldığı zaman aslında gerçekten de çok iyi kaliteli bir lig olduğunu söylemek doğru olduğunu düşünüyorum. çünkü oynadıkları oyunun diğer liglere bakarakdaha üst performans yüzeyinde geçtiğini söylemek çok doğru olacağını düşünüyorum. özellikle almanya ekipleri gerçekten oynadıkları oyun karşısında bol gollü maçlar ne karşımıza çıkıyorlar ve genellikle her maçlarını kaçırmadan izlemeye özen gösteriyorum ben her hafta sonu bunları takip etmekle geçiriyorum günümü. ligi'ndeki takımlar açısından baktığımız zaman genellikle bayern münih takımı gerçekten de kaliteli bir kadroya sahip olduğunu ve gerçekten de robben ve biberi gibi mükemmel bir oyuncuları olduğunda söylemek istiyorum. özellikle takip edilmesi gereken bazı takımların olduğunu da söylemek doğru olacağını düşünüyorum. ne kadar o kadar da ünlü olmasa oyuncuları çok genç yetenek barındıran bir almanya bundesliga ekipleri karşımızda olduğunu söylemek daha doğru olur gibime geliyor bana. onun için genellikle maçlarını özellikle takip etmeye çalışıyorum ve hiçbir maçlarını kaçırmamaya özen gösteriyorum bazı takımların özellikle. almanya bundesliga ekiplerinden taraftarları gerçekten de mükemmel bir taraftar kulüplerine sahip olduklarını ve her maç genellikle yalnız bırakmıyorlar takımlarını gördüğüm kadarıyla ekrandan. bu bence gelişmiş bir futbol anlamına geliyor almanya bundesliga ligi için. özellikle almanya ligi'ndekitakımlara baktığımız zaman avrupa'da büyük bir başarı elde ettiklerini görebiliyoruz ve özellikle ülkeye büyük bir katkı da ve puan kazandırma konusunda büyük bir ilerleme kaydettiklerini söylemek daha doğru olur aslında. daha çok diğerleri bakanı takip etmeyi ve takip edilmesi gerekenlerden biri olduğunu söylemek çok doğru olur benim için. çünkü oynadıkları oyun gerçekten savunmaya yönelik olmadığı için genellikle hep hücum oynayan bir almanya ekipleri olduğu için benim için her zaman zevk almak bir adım önde olduğu için her zaman almanya bundesliga ligi ne izlemeyi tercih ediyorum. inşallah bu sene de büyük bir zevkli birlik olacağını tahmin ediyorum bayern münih eğer erken bitirmezse lig sonu gerçekten de çok güzel bir şampiyonluk yarışı yaşayacaklarını tahmin etmek doğru olur. şu anda gördüğümüz kadarı ile bayern münih takımı gerçekten de büyük bir performans sergileyerek yine ligi koparmaya çalışıyor ama bu sene pek fazla kolay olacağını tahmin etmiyorum çünkü karşısında diğer yetenekli takımlarından olduğunu söylemek isterim açıkçası. yarı dönem içerisinde transferde büyük transferler geldiği sürece diğer takımlardan bayern münih takımını o kadar kolay da şampiyon olamayacağını göreceğiz aslında. çünkü bayern münih takımı gerçekten de kaliteli bir takım olmasına rağmen bazı oyuncuların belli yaşı geçmesi onlar için büyük bir sıkıntı yarainşallah daha çok yetenekli ve daha çok genç oyuncularla bundesliga ligi daha da hareketleneceğini tahmin ediyorum inşallah bu sene de büyük bir zevkle takip edebileceğim liglerin arasında geliyor bana göre.

0

almanya ligi hakkındaki düşüncelerim bence dortmund takımı böyle top oynarsa bu sene farklı şekilde sampiyon olcaklarını düşünüyorum bunu bayern munich takımını yenerek bize gösterdiler özellikle marco reus takımı sırtlayanlardan biridir diğer bir isim ise gol yükünü üstlenen paco alcacerdir bence dortmund böyle top oynarsa karşısında hiç bir takım duramaz bayern munich yine yarısın içinde olacaktır orası vazgeçilmez ancak bence bu sene şampiyon olamicaklardır hem gol atamiyorlar eskisi kadar hemde takımda bir şeyler olmuş gibi oyuncularin uyumu bozulmuş bence munich ikinci olacaktır ama dortmund sampiyonluğu rahat kazanacaktır ücüncü ise benim tahminimce hoffenham olur onlarda çok iyi top oyniyorlar siralamaya bakmadan üçüncü olur diyorum ben her neyse benim düşüncelerim bu yöndedir.

0

almanya liginde baktığımız zaman gerçekten başarılı bir lig olduğunu söylemek mümkün aslında. görüyorum ki oynadıkları oyun genellikle heyecanlı ve bol gollü maçlar ile karşı karşıya geldiğimizi söyleyebiliriz. özellikle bayern münih takımı gerçekten oynadığı oyunla daha da lige zevk kattığını söyleyebilirim. özellikle bayern münih takımı genellikle maçlarında daha çok gol olduğunu görüyoruz aslında. almanya ekiplerini takımlarına baktığımız zaman avrupa'da büyük bir başarı elde ettiklerini söylemek mümkün benim açımdan. özellikle başta bayern münih takımı gerçekten avrupa kupalarına daha çok önem verdiğini söyleyebilirim. çünkü her sene görüyoruz ki bayern münih takımınışampiyonlar ligi'nde top koşturuyor ve gerçekten de başarılı bir sonuç elde ediyor. diğer takımlar ise avrupa'da büyük bir başarı elde etmeye çalışan takımlar aslında onlar da. ama bazen görüyoruz ki kadro kalitesi gerçekten çok önemli olduğunu görebiliyorsunuz. çünkü yeteri kadar kadro kaliteniz yoksa hem ligde hem avrupa kupası'nda hem de almanya kupası'nda baş etmek zor olduğunu söylemek mümkün. bunun için kadro kalitenizi çok iyi belirlemeniz lazım ve kadrodaki sayıyı çok arttırmak gerektiğini düşünüyorum. çünkü bunu bütün takımlar üç kulvarda yürütme ihtimali düşük takımlar olarak söyleyebilirim. çünkü oyuncular gerçekten bu fikstüre alışmaları zaman alıyor ve bu alışma sürecinde de kendileri gerçekten çok yıpranıyor. bu yüzden kadroya gene kadar geniş tutarsalar o kadar başarı oranı artar diye düşünüyorum. dortmund takımı da bu sene kadroda biraz olsun değişiklik yapmış durumdalar. ama bunu düzeltmeleri lazım ya da kadroyu tamamen oturmaları lazım. yoksa şu andaki gibi inişli çıkışlı performanslar sergilemeye devam ederse nereye transfer döneminde de büyük bir oyuncu almaya gitmeleri lazım. taraftar konusuna geldiğimiz zaman ise almanya'daki en iyi taraftar kulübüne sahip olan takım bence dortmund takımıdır. çünkü her maç özellikle kendi evindeki maçlarda hep arkalarında duruyorlar ve bir dakika olsun dile susmadan bağırıyorlar. bu da tabii ki dortmund takımı için gerçekten çok başarılı bir destek anlamına gelir. inşallah şu andaki performanslarla devam ederler ve bir gün sonunda izlemeye devam edeceğim birlig olacağını düşünüyorum. özellikle de bayern münih ile dortmund arasındaki maçı heyecanla bekliyorum bir derbi bi havası içerisinde geçecek bir maç olacağını düşünüyorum. inşallah bol gollü bir maç olacaktır.