0

türkiye futbolu çökmüş durumda.milli takımda ne başarı var ne oyun.süper lige bakıyorsun pek farkı yok.kulüpler borç içinde ve buna rağmen hala oyuncu alıp borca giriyorlar.fenerbahçe gibi en fazla şampiyonluğu olan ikinci takım şampiyonluk yerine küme düşme mücadelesi içinde.yani resmen rezalet.sadece taraftarları seni yalnız bırakmaz.tek iyi yanı da bu benim görüşümce.

1

son yıllarda ülkemizde futbola gereken önem verilmeye başlanmış, futboldaki kartelleşme ve mafya oyunu bozulmuştur. anadolu kulüpleri de artık futbolda biz de varız demeye başlamışlar, şampiyonluğu bile almışlardır. artık sadece fenerbahçe, galatasaray, beşiktaş gibi üç büyükler değil, başakşehir, konyaspor, kayserispor gibi kulüpler de söz sahibi olmaya başlamışlardır, bunun göstergesi olarak şampiyon kulüpler kupasına, avrupa kupalarına bu takımlarımız da katılmakta ve boy göstermektedirler. her şehrimizde büyük arena stadlar yapılmıştır. u16 gibi alt yapıda futbolcular, yetenekler yetiştirilmektedir. avrupa'daki dev bütçeye sahip kulüpler gibi kulüplerimiz oluşmaktadır. dünyanın klas futbolcuları ülkemizdeki kulüplerde de top koşturmaktadırlar. milyon dolarlık yeteneklerimiz avrupa liglerinde oynamaktadırlar.

0

türkiye futbol hakkında iyi şeyler söyleyemeyeceğim. maalesef çünkü takımlarımız bu sene çok kötü durumdadır. fenerbahçe'den bahsedecek olursak, fenerbahçe bu sene şu an 14 sıradadır ben doğduğumdan beri fenerbahçe'yi ilk defa böyle bir kötü sezonda görüyorum. takım resmen galibiyet alamıyor ben bunun en büyük etkeni olarak sayın ali koçu görüyorum. çünkü ali koç hollandalı bir teknik direktör getirerek fenerbahçe'yi bu duruma sokan en büyük etkendir. kendisi bana göre fenerbahçe bu sene istenilen performansı ortaya koyamıyor.çünkü takım yeni kuruldu ancak bir türlü o durdurulamadı bu kesinlikle teknik direktörlerden kaynaklanıyor diyebilirim. şu an fenerbahçe ersun yanal ile görüştü. ve ersun yanal bu takımın başına gelirse eğer ben bu takımı ligde ilk dörde koyabileceğim.ancak gelmezse bu takım daha kötü günlere doğru sürüklenecektir. diye düşünüyorum.daha sonra galatasaray'a gelecek olursak galatasaray lig'de fenerbahçe maçından sonra aldığı cezalar ve sakat oyuncuları nedeniyle kolay kolay galip gelemiyor.ligde şu an 4 sıraya gerileyen galatasaray'da derbi sonrası moraller bozuk. fatih hoca özellikle ceza aldığı nedeniyle takımın başında olamıyor.bence bu galatasaraylı oyuncuları etkiliyor olabilir. şampiyonlar ligi'nde ise galatasaray elendi ancak uefa için son maçta en az 1 puan alması gerekiyor diye düşünüyorum. galatasaray bu sene bence ligi ilk beşte bitirecek ancak şampiyonluğu hayal gibi görüyorum. onlar için kesinlikle onlar bu sene şampiyon olamayacaktır .daha sonra beşiktaş'a gelecek olursak beşiktaş bu seneye iyi başlamayan ekiplerden birisidir. ancak son oynadığı sarpsborg maçından sonra kendisine gelen beşiktaş-galatasaray derbisinde kazanarak yükselişe geçmiştir.galatasaray derbisinden önce ankaragücü'nü yenerek yükselişe geçmişti.zaten üstüne bir'de derbiyi kazanınca moraller çok yüksek seviyede,bence beşiktaş yükselişe geçti. böyle devam edersen lig'de başakşehir ile şampiyonluk mücadelesi veren tek ekip olabilir düşüncesindeyim. başakşehir'e gelecek olursak başakşehir bu sene ligde lider durumda ve en yakın takipçisine 6 puan fark atmış durumda,bence başakşehir bu sene ligde şampiyon olacaktır diye düşünüyorum. çünkü en iyi kadro ve en tecrübeli kadro başakşehir takımdadır. özellikle edin visca takımı sırtlayan oyunculardan biridir. başakşehir şampiyon olamazsa bile ligi en kötü ikinci bitirecek ekip olacaktır diye düşünüyorum. son olarak trabzonspor'a gelecek olursak trabzonspor inişli çıkışlı bir performans sergilemektedir.yeni malatya'ya 50 yenildikten sonra fenerbahçe'yi yenerek yükselişe geçti.fenerbahçe maçından sonra kayserispor'da 20 geçen fırtına ligde yükselişe geçmiştir.ben trabzonspor'un bu sene ligde ilk 5 içinde bitirebileceği'ne inananlardan biriyim.

0

türkiye futbolu hakkında gerçekten pek fazla iyi bir düşüncelerimin olduğunu söyleyemem. çünkü her sene aynı ve hiçbir şekilde gelişme kat edemiyorlar. bu da gerçekten vatandaşlarımızı çok üzdüğünü düşünüyorum. görüyoruz ki bu sene de gerçekten zevksiz bir sene olacak gibi gözüküyor. çünkü fenerbahçe şampiyonluk yarışında yok ve havlu atmış durumda. diğer büyük takımlara baktığımız zaman ise galatasaray ve istanbul başakşehir iki takım savaşacak bir şey gibi geliyor bana. çünkü diğer takımların bir yerden sonra puan kaybetmeye başlayacağını ve yarıştan kopacaklarını tahmin ediyorum. özellikle sıkıntı dönemi ulan galatasaray takımı şu zamanlar gerçekten sakatlıklarla savaşıyor. bunu da atlata bilmeleri için yarı döneme kadar zamanları var aslında ama çok kolay olmayacak onlar için. fenerbahçe takımına geldiğimiz zaman işte görüyoruz ki teknik adam gittikten sonra biraz olsun toparlanmaya çalışıyorlar. şu anda avrupa'daki maçları biraz daha önem vermeye çalışıyor aslında ama tabii ki bir üst tura çıksa bile büyük bir ihtimalle elenecektir bu kadroyla. beşiktaş'taki ona baktığımız zaman ise beşiktaş takımında talisca gittikten sonra takımı içerisindeki bazı görevleri diğer oyuncular almadığını ve yapamadığını görüyoruz. şu anda forum'da olan quaresma gerçekten elinden geleni yapmaya çalışıyor ama yine de bazı bir eksikliklerin olduğu apaçık. türk takımlarının kısacası daha çok iyi transferler yapabilmeleri için ve takımların tamamen oturabilmesi için yarı dönemi beklemeleri lazım. bu zamana kadar ne kadar kötü oynasalar da bu onlar için daha avantajlı ikinci yarı olacak bence. inşallah ilerleyen yıllarda türk futbolu biraz olsun gelişme kat eder.

0

turkiyede futbol orta seviyed inkisaf etmis galatasaray fenarbahce derbil bir elklassiko gibi besiktasda onlardan hic geri kalmiyor

0

evet gelelim türkiye ligine ülkemiz ligi bence bu sene istenilen seviyede bir futbol oynanmıyor nedeni nedir bilmiyorum fenerbahçenin durumu ortada tamam biraz toparlandılar ama koskoca fenerbahce küme düşme potasında galatasarayda pek iç açıcı bir futbol oynamiyor ama yinede ikinci sıradalar başaksehir bu sene yine harika oyniyor umarım şampiyon başaksehir olur besiktas ise son 2 senesine bakacak olursak çok kötü bir oyun oyniyorlar benim düşüncem başaksehir şampiyon olacaktır bu sefer ikinci beşiktaş olur üç galatasaray dördüncü ise fenerbahçe olacaktır benim düşüncelerim bu yöndedir.