0

diş sağlığımız için her gün gün de iki kere dişlerimizi fırçalamalıyız. diş fırçalamasına dikkat edersek diş sağlığımızı böylece korumuş oluruz. aynı zaman da yemekten sonra dişlerimizde oluşan artıkları temizlemeli veya dişlerimizi fırçalamalıyız. çok fazla sert yiyecekler tüketmemeli yavaş yavaş dişlerimize zarar vermeden çiğnemeliyiz. ayrıca çikolata veya tatlı türü yiyecekleri çok fazla tüketmemeliyiz aksi taktir de dişleriniz de çürüklere yol açar.

0

diş sağlığımız için öncelikle düzenli bir şekilde her gün bakımı sağlanmalıdır. günde 2 kez olmak üzere sabah ve akşam nohut büyüklüğü kadar macunu fırçamıza koyarak dişlerimizin sağlıklı olması ve diş sorunları, çürükleri olası sorunları en aza indirmek için bakımını yapmamız faydalı olacaktır. senede 2 sefer doktor kontrolünü aksatmamalı ve her ağrı olduğunda geçer diyip evde kendimizin uygulamış olduğu yöntemleri yapmamamız gerektiğini unutmayalım. sağlıklı bir diş en başta düzenli fırçalama ve bakımdan geçer.

0

ağız ve diş sağlığımız için öncelikle yemek ve içmemize çok dikkat etmemiz ve 6 ayda bir diş doktoruna gözükmemiz gerekmektedir. ağız ve diş sağlığı için öncelikle asitli içecekleri hayatımızdan çıkarmamız gerekmektedir. asitli içecekler gerek yüksek asit miktarından gerekse içerisinde bulundurduğu şeker,kafein den dolayı diş sağlığına son derece zarar vermektedir. içtiğimiz colalar, fantalar devamlı ve sürekli tüketim halinde bizim diş sağlığımız da ciddi problemler oluşturacaktır. gene aynı şekilde sürekli kahve ve çay tüketimi de ağız sağlımıza zarar veren diğer problemlerdir. fakat çay veya kahve cola kadar zararlı değildir. en azından içerisinde asit bulunmuyor. bunun dışında diş fırçalama konusunda da önlem almamız gerekiyor. günde ortalama 2 defa dişlerimizi fırçalamamız gerekiyor. ağız ve diş sağlığını olmazsa olmazıdır düzenli diş fırçalamak.ancak diş fırçalarken de çok dikkat etmemiz gereken unsurlar vardır. bunların başında fırçalar geliyor. 3 ayda 1, 2 ayda 1 diş fırçamızı değiştirmemiz gerekiyor. devamlı aynı diş fırçasını kullanmak bir süre sonra fırçanın yıpranmasından dolayı faydasını azaltacaktır, diş minemize ve diş etlerimize sıkıntılar çıkaracaktır. diş macununu seçerken de dikkat etmemiz gereken bazı unsurlar vardır. eğer dişleriniz hassas ise ona göre diş macunu almamız gerekiyor. dişlerimizi diş ipi ile de temizlemek önemli bir unsurdur. diş ipleri fırçaların ulaşamadığı noktalar ulaşıp kör noktaları da temizleyebiliyor. bundan dolayı diş ipi ile dişlerimizi temizlemekte son derece önemlidir.6 ayda 1 diş doktoruna da gözükmemiz gerekiyor. ne kadar dikkat edersek edelim bazı problemler ister istemez ortaya çıkabiliyor. dişimiz apse olabiliyor, çürük oluşabiliyor veya darbeye bağlı olarak dişlerimiz de kırılma gibi şeyler meydana gelebiliyor. diş hekiminize başvurduğunuz zaman bu tedavi işlemlerini tamamlayıp gene rutin işlemlerinize devam etmeniz halinde son derece sağlıklı dişleriniz olacaktır. unutulmaması gereken bir diğer unsur ise aşırıya kaçmaktır. bazı insanlar işi abartıp günde 6-7 defa dişini fırçalamaktadır. bu çok sağlıksız ve tavsiye edilmeyen bir durumdur. günde 2-3 defadan fazla diş fırçalamak herhangi bir ekstra fayda sağlamamaktadır bizlere. her şeyin fazlasının zarar olduğunu unutmamak gerekiyor. suyun bile fazlasının zarar olduğunu düşündüğünüz zaman günde 2 defa dişlerinizi fırçalamak son derece yeterlidir ve faydalıdır. abartmamakta fayda var.

0

devamlı dişlerimizi fırçalamamız lazım ,öyle 6 ayda bir doktora da gitsek iyi olur. diş kontrolü için yani zararlı olan şeyleri yiyip içmemek lazım özellikle sigara ama ben işte elimde olan bir şey değil ben gene de sigara içiyorum ,bırakamıyorum çünkü ama bence en önemli şey dişlerimiz yani.

0

diş sağlığımız için:
- düzenli olarak günde en az iki defa fırçalamalıyız
- diş ipi ile dişlerimizi temizlemeliyiz
-düzenli olarak kontrole gitmeliyiz
-asitli yiyecekleri az tüketmeye özen göstermeliyiz.