0

uzun yolculuk en az 90 km olmalı ve dört rekâtlı farzlar iki diğer farzlar normal sünnet namazlar isteğe bağlı olarak kılınır.

0

yolculuk halinde olan ya da evinden o beş günden az bir süre için başka bir yere gitmiş olan kişi, islam dinine göre seferi sayılır ve dört rekatlik farz namazlarını iki rekat olarak kılar. sünnetleri de kılmayabilir. burada kula bir kolaylık sağlanmıştır ve bu hükümlere rağmen tam olarak kılmak doğru olmaz.

0

yaklaşik 50 km üzeri yolcu insan seferi olduğu için oruç ve namaz farz kilinmaz ama eğer molalarda kilmak istiyorsa kilabilir

0

90 km üzeri yolculuklarda insanlar seferi sayılmaktadır.
seferi durumlarda farz namazları 2 rekat olarak kılınır.
hareketli araçlarda namaz kılınmak zorunda kalınırsa 2 vakit birleştirilebilir veya oturarak namaz kılınabilir..

0

seferilikte oruç ve namaz yoktur ama oturduğun yerden gözlerinle bile kılarsın istersen.allah katında niyet önemlidir.senin benim görmem 10 kere yere yatıp kalkman şart değildir.

0

uzun yolculuk yapan kişiler namaz kılıyor ise ne olursa olsun aksatmamaları gerekir. namaz vaktinde kılınırsa farz olur. ancak belirli koşullarda uzun yolculuk gibi yerlerde kaza namazı yerine seferi namazı kılınması dinimizce uygun görülmüştür. seferi namazı uzun yolculuklarda kişilerin kılmış olduğu namazlardır.

0

uzun yolculuk yapan kişi namaz için o gün sorumlu tutulmaz. ama eğer kişi kılmak istiyor ise bunu otobüs firmasına izah ederek talep edebilir.

0

uzun mesafeli yollarda namaz 2 rekat olarak sayılır. temiz bulduğun her yerde namaz kılabilirsin. allah oruçlar için seferi ilan eder. mutlaka namazda da yolculuk için biz toleransı vardır.

0

90 kilometre sarti vardir 90 km den fazla yolculuk yaparsan seferi sayilirsin ve farz namazlari 2 rekat sayilir

0

uzum yolculuklarda seferi olunduğu için sadece farz kılınır.

1

bununla ilgili bir kural yoktur. eğer şahsi aracınız ile yolculuk yapıyorsanız, uygun bir yerde kılabilirsiniz. ancak kendi aracınız ile değilseniz, seferi sayılırsınız yolculuk boyunca ve yolculuktan sonra kılabilirsiniz. uygun bir mola anında da namaz kılabilirsiniz.

0

uzun yolculuklarda insanlar zaten seferi sayılır uzun yolculuklar 90km geçeceği için seferi olunur.ama illede kılınmak isteniyorsa varacağı yere gidince kılabilir ama seferilik bozuluyormu bozulmuyormu onu bilmiyorum

0

eğer yol çok uzun ise kişi kılmazsa herhangi bir günaha girmiş olmaz. çünkü kendi isteği ile yaptığı bir şey değil yolculuktan ötürüdür. ama şu şekil mola yerinde kazasını kılabilir diye düşünüyorum .
uçak yolculuğuna bir şey diyemiyeceğim. tabikide namaz önemlidir. fakat arada öyle aksilikler olabiliyor zamanlama ile ilgili oruç tutulmasında da yolculukta sıkıntılar çıkabiliyor . bu günaha girmez sonrasında kazaları yapılır

0

çok uzun yolculuklarda namaz kılmak gerekmez belli bir mesafeye kadar tabi 90 km ve daha üstü yolculuklarda kişiler seferi sayılır ve namaz kılması zorunluluktan çıkar günah sayılmaz ancak kılarsa büyük sevabı olur ancak genelde müslümanlar yolları çok uzun olsada namaz kılmayı tercih eder fakat kılmadığı durumda hiçbir günahı olmaz namaz kılmakla yükümlü sayılmaz o yüzden dinimizde bu açıdan büyük bir kolaylık sağlanmıştır

0

seferi oluyorsun sonra da kılabilirsin. namaz için diğer yolcuları bekletmek kul hakkına girmektir bence. molaya girersin vakit varsa kılarsın namazını çıkarsın. yoksa otobüsü namaz için bekletmek iyi bir şey değildir. öyle bir durum olsa ben hakkımı helal etmem.

0

dinimizce uzun yollarda yolculuk yapan kişi ''seferi'' sayılır bu yüzden yolculuk günlerinde ibadet etmesi gerekmez

0

yolculuk esnasinda seferi olduğunuz için kılınmayabilir. yolculuk bittiğinde kılabilirsiniz. eğer vakit geçecekse olduğunuz yerde oturarak hatta gözle bile kılabilirsiniz. çünkü bir zaruret halindesiniz. allah dini zorlaştırmamızı değil kolaylaştirmamizi emretmektedir. salih amel işleyip allahin yasakladığı şeylerden uzak durup farz kıldığı şeyleri yaparsak işte o zaman onun rızasını kazanmış oluruz.

0

uzun yollarda seferi sayılıyorsunuz yani gerekmiyor

0

uzun yolculuklarda 90 km ve üzeri mesafelerde yolculuk edecek olanlar seferi sayılmaktadır bu durumda farzlar iki rekat olarak kılınabilir

0

yolculuklarda hele ki uzun yolculuklarda ibadet yolcuya farz kılınmaz.