0

d vitamini kemikler için çok önemli bir vitamindir. en çok bulabileceğiniz d vitamini kaynağı güneştir. bildiğim kadarıyla ton baliğinda da bol miktarda bulunur. kemik erimesinin önüne geçilmesi konusunda d vitamini tek çaremizdir.

0

merhaba, genel olarak kalsiyum dengesini düzenler böylelikle kas, eklem kemiklerinin sağlıklı olmasını sağlar basit yoluyla d vitamini tüm hücrelere birer birer enzekte edilerek hücrelerin içine girer ve böylece çok çeşitli hastalıkların önlenmesinde önemli rol oynar d vitamini vücuda girdikten 24 saat sonra yarısı yok oluyor. bir diğer 24 saatde ise tam anlamıyla yavaş yavaş yok olmaya başlar emziren annelermizde d vitaminin bir çoğu anne sütüne gider anne sütündeki d vitaminin korunması için annelerimiz mutlaka günlük doz d vitamini alması gerekmektedir d vitaminin kanserde, kanserle mücadelede depresyon vb beyin hastalıklarında mücadelede bir çok faydası dokunmuştur. ayrıca güneş ışığının azalıp mikropların kış aylarında kol gibi etrafta gezdiği dönemlerde d vitamini daha faydalı olmaktadır d vitamini vücudda kalsiyum dengesini mineral seviyesini kontrol etmektedir d vitamini kemiklere olduğu kadar dişlerimizede faydası olmaktadır d vitamini kan basıncınin düzenlenmesine de yardımcı olduğu gözlemlenmiştir günde d vitamini damlasının 40 damlaya kadar kullanabiliceği söyleniyor. bol şans

0

vücudun ihtiyacını karşılayan en iyi kaynak d vitaminidir. cilt, güneş ışınlarını sentezleyerek d vitaminine dönüştürür. uzmanlar bahar ve yaz aylarında yüz, kollar ve bacaklar güneş görecek biçimde günde 20 dakika güneşlenmeyi öneriyor. d vitamini kemik ve diş gelişimi, sağlığı için gereklidir. kemikler, ihtiyacı olan kalsiyum ve fosforu d vitamini sayesinde alabilir. uzmanlar günlük d vitamini ihtiyacının 1000 ünite olduğunu belirtiyor. bu miktar günde 20 dakika güneşlenmeye tekabul ediyor. yeterince kalsiyum alsanız da gerekli miktarda d vitamini almıyorsanız kemikleriniz ve dişleriniz bu kalsiyumdan faydalanamaz. vücudun günlük kalsiyum ihtiyacı 30-50 yas arasinda gunde 1000 mg, 50 yas üzerinde ise günde 1200 mg.

0

d vitamini vücudun kalsiyum almasını sağlayan vitamindir. besinlerdeki kalsiyumun vücut tarafından emilimini sağlar. çocukların ve gençlerin gelişim dönemlerinde mutlaka d vitaminini uygun dozda alması gerekir. bu durum kemik gelişimi, kemiklerin sağlıklı olması ve bireyin gelişimi için önemlidir.
d vitamini hangi besinlerde vardır diye düşünecek olursak aslında fazla bi gıda sayısı yoktur.peynir, yumurta, tereyağı ve bazı balık çeşitlerinde bu vitamin doğal olarak bulunmaktadır. bazı besinlere ayrıca d vitamini takviyesi yapılmaktadır. bu besinler arasında süt, margarin gibi gıdalar yer alır.
ayrıca güneşten de d vitamini ihtiyacını karşılayabiliriz .
herkese iyi günler dilerim .

0

d vitamini kemiklerin gelişimi için önemlidir güneş ışınlarından da d vitamini alınabilir

0

d vitamini kalsiyumun kemiklere bağlanmasını sağlayan yararlı bir vitamindir. güneşe çıkmanız durumunda aktive olur. diğer durumlarda ise uyur durumdadır. güneşe çıktığınızda gggüneş ışınları d vitaminini aktive eder ve d vitamini aldığınız kalsiyumları kemikleriniz bağlar. diğer türlü aldığınız kalsiyumların pek fazla yararını göremezsiniz.

1

d vitamini öncelikle diğer vitaminler gibi vücudumuzda önemli bir yer kaplamaktadır. bu vitaminin eksikliğinde vücudumuzda önemli hastalıkların çıkması olası dır bu vitaminleri geretiği kadar kullanmak gerekir.
en büyük faydalarından bir tanesi cilt ile ilgilidir herkes cildine önem vermektedir işte bunun en doğal yolu d vitaminin gerektiği kadar almaktan geçmektedir.
sinir sistemi ve sinir sistemi dengesine faydalı
kolon vee meme kanserine de oldukça faydalıdır.
bilindiği gibi yaş ilerledikçe kemik kayıpları olmaktadır. işte bunun önüne geçilmesi içinde d vitamini büyük rol oynamaktadır.
yaşamımızı sağılayan kalbimize de oldukça faydalıdır. kalp atışlarımızın ritmini düzenleyerek iyi atışları meydana getirmektedir.
vücudumuzda bulunan her türlü kas zamanla yavaşlamaktadır.bunun gibi sorunları ortadan kaldırmak içinde d vitamini bire birdir.
romatizma gibi hastalıkların tedavisinde de büyük rol oynamaktadır.
derimizde meydana gelen yenilenmelere de yardımcıdır.
kemiklerimiz için gerekli olan kalsiyum miktarını kemiklerimizde depolanmasında oldukça yardımcıdır.
yapılan herhangi bir ameliyattan sonra meydana gelen kas kasılmalarına da oldukça faydaları bulunmaktadır.

0

her ne kadar besinlerde bulunsa da yeterli değildir ve besinlerin d vitaminince zenginleştirilmesi gerekmektedir. bu zenginleştirme işlemi ise ülkemizde pek yapılmamaktadır. ingiltere, kanada ve iskandinav ülkelerinde [ güneş ışığından yoksun ülkelerde ] besinlerde d vitamini zenginleştirmesi yapılmaktadır.

d vitamininin yeterince alınması bazı hastalıkların önüne geçer ki bunlar, hafıza azalması zayıflığı, kemik kırıklarını azaltır, multiple skleroz, eklem iltihabı şeker hastalığı gibi. fakat yine fazla alımında hafızada bulanıklık, kabızlık, vücut ağırlığında azalma, yorgunluk, kusma görülür.

d vitamini kemiklerde olduğu gibi kaslar için de önemlidir.

vücutta d vitamini eksikliği baş göstermemesi [ eksikliğinde oluşabilecek hastalıklara yakalanmamak dolayısıyla sağlıklı kemik ve kaslar için doğru ve bilinçli davranılmalıdır. bunlar arasında aslında genel sağlık için de yapılması gerekenler olarak, üç dediğimiz şeker, un tuzdan uzak durulması, katkılı gıda ürünlerinden kaçınılması, beslenmeye dikkat etmenin yanında egzersizle vücudun [ kemik ve kasların ] güçlendirilmesi, bunun için düzenli yürüyüş spor yapılması, aşırı kilodan kaçınılıp ideal kiloda kalınması [ çünkü kilolu ya da obez insanlar vücut güneş görse bile yağ dokusuna denk geldiği için d vitamini sentezi için güneşten faydalanamazlar ], iyi kaliteli düzenli uyku uyumaya özen gösterilmesi [ bu günde beş saatten az olmamalıdır ], özellikle kortizon vs kullanılan ilaçlara dikkat edilmesi gerekmektedir. tüm bunlara dikkat edildiği takdirde d vitamini eksikliği yaşamadan sağlıklı kalmak mümkün olabilir. ayrıca bunu bilebilmek için de d vitamin düzeyi kontrol ettirilmelidir. eksikliğine dair bir belirti diğer tüm vitaminlerde olduğu gibi yaşanmasa da, eksik olabilir, belirti göstermeyen zararları olabilir.

0

d vitamini kemikler için olmazsa olmazdır. eksikliğinde çocuklarda raşitizm yani kemik gelişiminde ortaya çıkan aksaklık yeterli gelişimin olmaması sonucu raşitizm dene hastalık, yetişkinlerdeki eksikliğinde ise kemik erimesi ve bunun belirtisi olarak ağrılar görülür. bu sebeple aslında her vitamin gibi vücut sağlığı için son derece önemli vitaminlerdendir.

d vitamini kemiklere kalsiyum ihtiyacını sağlar, kalsiyumun kemiklerce emilimini sağlar bunu fosforla birlikte yapar. kandaki kalsiyumu ve fosforu da kontrol eder. fakat d vitamini yeterinden az alındığında ne kadar kalsiyum alınsa da emilim olmayacağı için d vitamini eksikliğinden o zaman söz edilecek durumlar baş gösterir, kemik erimesi ortaya çıkar.

d vitamininin en önemli kaynağı güneştir. her ne kadar besinlerden alınsa da güneşe ihtiyaç duymaktadır vücut alınan vitaminin kullanılması için. fakat öyle çok bir zaman değil, bahar ve yaz aylarında kol, yüz ve bacaklar olmak üzere günde 15 20 dakika vücudun güneşe maruz bırakılması yetmektedir. çünkü bilindiği gibi güneşin de zararlı etkileri vardır. bir insanın günde 1000 ila 1200 mg kalsiyum ihtiyacı vardır. fazla alınması durumunda eksikliğinde olduğu gibi [ yani her şey vitaminler de iyi de fazlası gerekmiyor dozunda olmalı ] bir takım zararlar ortaya çıkar. kanda kalsiyum birikmesi sonucu böbreklerde taş oluşumu ve böbrek yetmezliği, kalp vs sorunlardır.

d vitamininin bulunduğu besinler, karaciğer, süt ve süt ürünleri olan peynir, yoğurt, kefir, ayran, balık yağı, ton balığı, somon [ yağlı balıklar], istridye, uskumru, yumurta sarısı, maydanoz, mantar, tatlı patates, yonca, yulaf, tereyağı, ısırganotudur.

0

kemikleri güçlendiriyor ve kemik erimesinin önüne geçiyor

0

d vitaminini en çok güneş ışınlarından alabildiğimiz bir vitamin grubudur. d vitamini vücudumuzun demir ihtiyacını karşılar.

0

d vitamini vücudun demirtaşıdır. her hücre üzerinde etkisi vardır.

0

d vitamini özellikle çocukların gelişimi için çok önemlidir. insanlar d vitamini genellikle güneşten alabilir. kışın bu durum güneşin işınlarının azalmasından dolayı değişir. d vitamini gereksinimi artar ve eczanelerde satılan küçük tüp şeklindeki ilaçları alıp direk içip bu ihtiyacı karşılayabilirsiniz.

0

d vitamini insan vücudu için çok önemlidir sağlıklı insanlar dvitaminini güneşten karşılayabilir ve çocuklar içinde çok önemlidir d vitamini özellikle kış aylarında toplumumuzda genel olarak azalır çünkü güneşten alamayız böyle durumlarda dvitamini takviyesi yapılır çocukların günlük d vitamini gereksinmesi 400-800 ıu d vitaminidir prematürelerde d vitamini ise 400-800 ıu gereklidir çünkü bunu anne sütünden karşılayamazlar

0

d vitamini birnevi iskelet görevi taşır.sebebi ise d vitaminin halsizliği,yorgunluğu,hastalığı geçirmesidir.d vitaminin faydaları ise gözlerin görme kabiliyetini yükseltir.vucut hızını arttırır.kan dolaşımını hızlandırır.demir eksikliğini giderir.d citamini olmadan ayakta durmamız imkansızdır.d vitamini ıspanak,mercimek,et,tavuk,süt,peynir,zeytin,kaşar,sucuk,salam,yoğurt gibi besinlerin içinde bulunur.bazılarının içinde çok az olsada çok faydalıdır.

0

d vitamini kemiklere iyi gelir cilde yaralarara da faydalidirr

0

d vitamini kırılan kemiklerin onarımında ve dişlerin gelişiminde çok önemli bir vitamindir.bu vitamin güneşten alınır .günde 15 dakika güneşe çıkmak d vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir fakat eksik olması durumunda eczaneden alabileceğiniz devit-3 damlasını haftada bir kez yoğurda karıştırıp yemeniz d vitamininizi arttırabilir.

0

d vitamininin vücudumuz için önemi kemiklerimizin gelişiminde çok önemlidir kırılan kemiklerimizin onarımında çok önemlidir d vitamini d vitamini de zaten güneşten meyvelerden sebzelerden alabiliriz.

0

d vitamini vücut için olmassa olmasıdır aslında d vitamini insan vücudu için vazgecilmez.bağışıklık sistemini ve kemikleri güçlendirir,kasları korur,özellikle yaşlı insanlarda sık görülen d vitamini eksikliği,pek çok hastalığın tetikleyici olabiliyor.
insan vücudu d vitaminini öncelikle güneş ışınlarınının yardımıyla üretmektedir.bu ışınlar olamasaydı, vücudumuzda yeteri kadar d vitamini bulunmazdi. ayrıca saglikli beslenmeyle de bir miktar d vitamini uretmak mümkün. örneğin yağlı balıklar, mantarlar ve süt ürünleriyle ..daha pek çok örnekler var aslında ama bildigin bu kadar araştırmak lazım .

0

d vitamini oldukça önemlidir özellikle vücutta kemik ve eklem ağrılarına sebebiyet verir ve yorgun bitkin güçsüz hissedersiniz . d vitamini için doktorların en önemli tavsiyelerinden biri güneşli bir gün yürüyüş yapmanızdır güneşin faydalı olduğu söylenir . ayrıca d vitamini için eczaneler de damla şeklinde ilaçlar satılır bunları yediğiniz yemeğe damlatarak ta kullanıp içebilirsiniz .