0

tansiyon kan basinci ile dogrudan iliskili oldugundan basinci dengeleyici diyet yani duzenli saati saatine dengeli ve az tuzsuz bir diyet gerektirmektedir. ozellikle yasi ilerlemis hastalarda tansiyon bulgusu varsa cogu sistematik hastaliklarin tetikleyicisi olma ihtimali arttigindan bu kisilerin stres basta olmak uzere saglikli beslenme konusunda oldukca ozen gostermeleri gerekmektedir.

0

yediklerine, ilaçlarına, kilosuna dikkat etmeli ve fazla tuz tüketiminden kaçınmalıdır

0

kaynanam da tsnsiyon olduğu için yemeğini saaatinde yemesi gerekiyo bide tuz dan uzak durması gerekiyo

0

tüm doktorlar genellikle tuzun yeteri kadar kullanılmasından yana. tansiyon hastalarının en çok dikkat etmesi gereken şey ise, tuz tüketimidir.

0

tuz tuketilmemeli asırı kilo alınmamalı ve hic birseye sinirlenmemelı

0

tansiyon hastası biri olarak ilk başta tuzdan uzak durmalısınız.tuzlu olan hiç bir gıda tüketilmemelidir.

0

yedigi seylere ilaclarina ve sinirlerine kilosuna

0

en önemlisi tuz çok önemli tuz yememesi lazım

0

tansiyonu olan kisiler tuzlu yememelidir.

0

tansiyonu olan kişiler en önemlisi tuzdan uzak durmalıdır çünkü tuz onlar için çok tehlikeli bir madde olmuştur.çok sıcak ortamlardan kesinlikle uzak durucak yoksa çok büyük sıkıntı olur.süreklü olarak tansiyon kontrolü yapacaksınız kendinize çok dikkat etceksiniz yasak yiyecekleri yemiyeceksiniz sporu hayatınıza sokmanız gerek hayatta kalmak için.ayrıca alkol ve siğara kullanımını acilen kesmeniz gerekiyor çünkü bunlarında etkisi çok büyük hastalar için...

0

ben bir tansiyon hastasıyım tuzlu yemekler yememem gerekiyor eğer kiloluysanız zayıflamanız gerekiyor maalesef her gün spor yapmanız gerekiyor durmaksızın herseye dikkat etmeniz gerekiyor örneğin sabah tansiyonunuzu ölçeceksiniz akşam da aynı şekilde tansiyonnnuzu ölçeceksiniz bir defter yapacaksınız kendinize her sabah akşam not edeceksiniz tansiyon ölçünüzü

0

tansiyon hastaları için genellikle tuz yemeyi doktorlar yasaklar. tuz gerçekten tansiyon hastaları için çok zararlıdır hemen tansiyonu çıkarır zaten.o yüzden tuzlu şeylerden yemeklerden herşeyden vazgeçmek gerekir.

0

özelikle tuzlu yiyecek tüketimine çok dikkat etmeleri gerek.

0

en önemlisi tuzdan tamamen uzak dursunlar. çünkü en çok tuz etkisini gösteriyor.