1

migren çok fazla sıklıkla görülen büyük bir rahatsızlık veren bir hastalıktır. migren rahatsızlığı yaşayan kişilerde çok dayanılmaz bir şekilde baş ağrısı sorun meydana gelir. kişilerin tüketmiş olduğu besinler bile migreni tetikleyen büyük etkenlerden biridir. özellikle migren rahatsızlığına sahip olan kişiler beslenme alışkanlıklarını değiştirip çok daha sağlıklı bir şekilde beslenmeye başladıkları zaman migren belirtilerinin ve şikayetlerini çok daha fazla oranda azaldığı görülmüştür. bu şekilde sağlıklı beslenen kişilerde migren atakları çok daha seyrek olarak yaşanmaya başlamaktadır.
migreni tetikleyen şeyler sigara tüketimi, aşırı derecede stres altında bulunmak ,uykusuzluk sorunu yaşama, aşırı derecede fiziksel olarak yorulacak işler yapma ,fazlaca işıklı ve gürültülü ortamlarda bulunmak,ayrıca çok sıcak ve çok soğuk ortamlarda bulunduğunuz da bunun yanında havasız ortamlar içerisine girdiğinizde hormonal olarak değişimler yaşadığınız da özellikle kadınlar da adet dönemlerinde migren atakları fazlaca tetiklemektedir.
migren hastalığına en fazla dikkat etmesi gereken şey alkol ve sigara tüketimini azaltmaları gerektiği gerçeğidir. ayrıca kırmızı şarap da migreni fazlaca tetikleyen bir alkol çeşidi var bunun yanında eskimiş peynirler ve çikolata ayrıca domateste migreni tetikleyen besinlerdir.
içerisinde fazlaca kafein bulunan çay ile kahve ve kola gibi gazlı içeceklerden,çok aşırı derecede tuzlu yiyeceklerden ve konserve gıdalarda ayrıca yine tuzlu olduğu için turşularda anda migren sorunu yaşayan kişilere uzak durması gerekir.yapılan araştırmalarda doğum kontrol haplarında migreni tetikleyen haplar olduğu kanıtlanmıştır.
migren hastalarının sorunlarını hafif üretebilmesi için dikkat etmesi gereken şeylerin başında gün içerisinde en az 7 ile 8 saat arasında güzel bir uyku ağrıları gerektiğidir ve bu uykuyla gece çok geç saatlerde yatarak değil erken saatlerde yatarak yapmaları gerekir çünkü gece belirli bir saatten sonra vücutta bulunan melatonin hormonu salgılanmaz ve uyuduğumuz uyku da kesinlikle sağlıklı bir uyku olmaz.
migreni tetikleyen bir diğer etken ise kan şekerinin düşmesi de bu yüzden migren hastaları kesinlikle öğün atlamadan ve acıktıkları anda yemek yemeye özen göstermeli lerdir ayrıca bol miktarda sıvı tüketimi de bulunmalı ve günlük rutinlerini spor ile desteklemeleri gerekmektedir. bunun yanında rezene ,papatya ve melisa gibi rahatlatıcı çaylar içerekte destek alabilirler.

0

stres ve kalabalıktan uzak durmak vede soğuk alanlarda fazla vakit geçirmemek gerekir.

0

pek bilinmese de domates bile migreni tetikleyebilen yiyecekler arasındadır. devamlı migren atakları yaşayanların kendilerine özel bir diyet geliştirmeleri gerekebilir.

0

migren hastaları genelde sese gelemiyor.
kalabalık bir ortam onları çok rahatsız eder. amigren en büyük kankalaridir.