0

şeker hastaları için hayat oldukça zor olabilir. bunun sebebi ise, istedikleri şeyden belirli miktarda yiyebilmelidir. tatlı ve şerbeti az tüketmeye gayret gösterirler.

0

şeker hastalarının birçok konuda dikkat etmeleri gerekiyo. yemek konusunda şekerli, şerbetli tatlı çeşitlerinden olabildiğince uzak durmaları gerkiyor. patates pirinç gibi şeker oranı yüksek gıdalardansa uzak durmaları gerekiyor. sinir stresten olabildiğince uzak durmaları gerekiyor.cunku şeker hastaları çok çabuk sinirlenip ve strese girebiliyorlar. bol bol düşük tempoda yürüyüş yapmaları gerekiyor. bi nebze sıklıkla yürümeleri hareket yapmaları gerekiyor. uzun uykulardan kacinmalari lazım. seker hastalarinin bir nebze daha dikkat etmeleri gerekir.

0

tatlı yememelidir tatlı gerçektende çok tehlikeli aynı zaman yağlı şeyler de yememeli

0

şeker hastalarinin sekerli seyler yememeleri gerekiyor.örneğin baklava bulbul yuvasi tulumba tatlisi künefe kadayif tarzi seyleri çok yasak.onun dışında yağlı yemekler sonra pirinç pilavı hamur işleri yerlerse şeker hastaliklari dahada yukselebilir.benim anneannem seker hastası.şekerli olan herşeyden uzak duruyor.sagligina çok önem veriyor.ilaçlarını düzenli olarak kullaniyor.ama bazı insanlar hastaliklarini hic onemsemiyor.seker hastalari kendilerine bakmazsa sonuç kotu oluyor.doktorlar bacaklarini yada ayaklarini kesebiliyor. cunku hastalik yuzundennkan dolaşımı olmuyor ve mecbur kesmek zorunda kaliyorlar.size tavsiyem çok dikkat edin pişman olmayın

0

öncelikle hasta olanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.hasta olanların dikkat etmesi gerek bir sürü şey var hayatları boyunca.sıvı tüketminin artmasını ve devamlılığını sağlamalısınız öğünlerinize devam edebilirsiniz.yazın bol şekerli meyvelerden ve dondurmalardan olabildiğince az tüketmeye çalışın çünkü hepsi birer kalori ve şeker barınağı.ilaç kullanımı eğer varsa düzenli ve takibini kullanarak yapması gerekiyor.disiplinli bir spor hayatına geçiş yapması önerilir.yani kısaca dikkat ediin kendinize.

0

evet şeker hastaları yani diyabet hastaları yemelerine içmelerine çok dikkat etmeleri gerekiyor örneğin benim babam şeker hastası 20 senedir şeker yemiycek pilav patates yağlı tuzlu şeyler yemiycek spor yapması gerekiyor her zaman mayalı hamur şeylerden uzak duracaklar şeker hastaları her sabah şekerlerini ölçecekler şekerin düşmemesi lazım ortasını bulması lazım yani seker hastaları yaşadıkları bu hayatta herseye çok dikkat edecekler maalesef allah yardımcıları olsun dolma nohut yememeleri gerekiyor

1

sinir ve stresten kaçınılmalı,
can sıkıcı, üzücü olaylar duyurulmamalı,
şeker, tatlı gibi gıdalardan uzak durmalı,
yağlı ve hamur işi gıdalardan kaçınılmalı,
sigara ve alkolden uzak durulmalı,
bol spor yapılmalı,
çok su tüketilmeli.

-1

bir şeker hastalığı olan bir hasta ilk önce şekerli besinlerden ve çay şekerinden uzak durması gerekir. çayımızı 30 of 5 daha ya da daha fazla şeker attığımızda şeker hastalığına yakalanma riskini daha yüksektir örneğin %100 195 dereceleri arasındadır. bu şeker hastalığını önlemek için çaya az bir ya da iki şeker almalıyız ve aşırı şekerli besinler yememeliyiz. ve şeker hastalığı olanlar yürüyüş falan lazım bir iş yapamazlar sana çok zorlaşır yürümede zorlanabilir.

0

şeker hastaları özellikle de şekerli gıdalardan uzak durmalıdır.şeker hastaları ne kadar canım çok sıcak seti şekerli şeyleri maalesef yemesinler. şekerli gıdalar ,çikolatalar ,tatlılar artık meyveli çilekli şeker var bu yüzden gerçekten çok zararlı onlar için.

0

içerisinde şekir bulunan yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmalıdır. aynı zamanda yağlı yiyecekler yememeleri gerekir. çünkü bu tarz yiyecekleri yedikleri zaman şeker yükselir ve buda çeşitli sorunlara yol açabilir. şekeri mümkün olduğunca ortada tutmaları gerekir.

0

kendim şeker hastasiyim. ben yediklerime çok dikkat ediyorum. tatlı yemekten kaçınıyorum tabi arada bazı kaçamaklar oluyor fakat sonrasında insulin ve ılaclarimi düzenli kullanmaya çalışıyorum.