0

astım hastalarının nefes alamama durumunu bazı şeyler tetikler. bundan dolayı genellikle astım hastaları ağır koku bulunan ortamlardan uzak durmalılar. ayrıca parfüm ve kolonyalarda yerine göre ağır gelebilir.

0

astim hastalarinin bircok seye fikkat etmeleri gerekiyor. doktorun verdigi ilaclari duzenli ve aksatmadan kullan malari gerekiyor.havasi temiz olmayan yerlerde durmamaları gerekiyor. yasam alanlarının temiz ve hijyenik olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. sigara kullanmamalı kullanılan yerde durmamaları gerekiyor. hızlı yürümemeli ve koşmamalılar, terlememeliler,tozlu poleni yerde durmamaları gerekiyor aynı zamanda allerjik durumlarda söz konusu olabilir

0

astım hastalari ozellikle hızlı koşmamalı.benim kuzenim astım hastası.çok hizli koşunca nefes nefese kaliyor.ambulans cagiriyoruz.mesela astım hastaligi olanlar terlememeli alarji yaoan herseyden uzak durmali sinirlenmemeli parfüm kullanmamalı doktorun verdiği ilaçlaeı düzgün ve düzenli bir şekilde kullanmalı.çok dikkat edilmeli yomsa ölümcül sorunlar verebilir yada kalıcı hastalıklar bırakabilir

1

sigara kullanmamalılar, sigara dumanı bulunan yerlerden uzak durmalılar,
oksijensiz alanlardan uzak durmalılar,
hava kirliliği olan alanlardan kaçınmalılar,
bol spor yapmalılar,
doğal gıda tüketmeliler.

-1

sigara içmemelidir sigara dumanı olan yerde bulunmamalıdır kendizi zorlamamalıdır

0

astım hastaları daha çok tozlu ortamlarda uzak durmalıdır. tozlu ortamlar onlar için büyük bir düşmandır.genellikle bahar aylarında ağaçlardan kopan çiçeklerin tozları çok zararlıdır onun için o yüzden maske takıp da gezmek çok iyidir. parfüm, kolonya, sigara kokusundan oldukça uzak durmalıdır böyle yerlerde.artık günümüzde sigara çok içiliyor böyle dumanlı yerlerden olabildiğince uzak durulmalıdır o ortamdan uzaklaşır.

0

astım hastaları daha çok tozdan ,kirden uzak durmalılardır. çünkü genellikle toz veya parfüm insanları tıkar ve ölümcül nedenlere sebep olabilir. o yüzden böyle alanlardan uzak durmalıyız. genellikle insanlar daha çok parfüm sıkıyorlar ve onların yanından geçmek zorunda kalıyorlar maalesef ki. burnuna kapatabilirler ancak artık tek çare yanlarında fısfıs bulundurabilirler. sigaralı ortamlarda sigara içen ortamlarda bulunmamalılardır.. ev temizliğinde deterjan gibi kokular astım hastaların genellikle tıkıyor. bunlar asla evde kullanılmamalıdır. böyle alanlardan uzaklaşmak gerekir. kolonya gibi şeylerde insanı tıkıyor. bu yüzden daha ölümcül nedenlere sebep olmaması için yanımızda doktorunuzun verdiği fısfıs konulmalıdır.

0

astım nefes ile ilgili bir problemdir, kronik olmakla birlikte dikkat edilmezse kötü sonuçlar ortaya çıkabilir. astım hastalarının dikkat etmesi gereken çok önemli şeyler vardır. bunlardan bazıları:
-tüylü halılardan, yastıklardan, mikrop saklayacak ürünlerden uzak durmak.
-havasız ortamlarda kalmamak
-tüylü hayvanlardan korunmak
-polenlere dikkat etmek
-ev içi mantarlarına dikkat etmek.
-odaları iyice havalandırmak
-gereksiz deterjan kullanmamak
-parfüm, sabun gibi malzemelere dikkat etmek
-belirli oranda hareket ve egzersiz yapmak gerekir