0

keten tohumu içindeki güçlü besinler kardiyovasküler hastalıklar iltihaplanma artrit alerji astım ve diyabet gibi birçok hastalık ile savaşmaya yardımcı olabilir keten tohumu çeşitli kanser riskini azaltır ve kadınlarda üreme sağlığını iyileştirir aynı zamanda göz sağlığını cildi ve saçları korumaya yardımcı olur yüksek lif içerir keten tohumu kan şekeri seviyesini kontrol altında tuttuğu için birçok diyet programının önemli bir bölümünü oluşturur lif varlığından dolayı mideyi dolu tutar

0

yaşlanma karşıtı olarak nitelendirilir. kırışıklık tedavilerinde kullanılır ve oldukça etkilidir.keten tohumu yağı içerisinde barındırdığı temel yağ asitleri sayesinde cildi besler ve daha genç bir görünüm sağlar.ultraviyole ışınlarına karşı cildi korur böylece güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korumuş olursunuz.sedef ve egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği biliniyor.düzenli kullanılması halinde saçlarınızı daha yumuşak ve parlak hale getirir.saç kırılmaları ve dökülmelerine karşı da etkilidir.hafızanıza,kan şekerinize,öksürüğe,solunum yolu hastalıklarına kadar bir sürü olumsuz koşula iyi geldiği bilinmektedir.

0

keten tohumunun faydası saymakla bitmez ki neredeyse ölümden başka her şeyin çaresi var diyebilirim tansiyonun dengelenmesini den tutunda kalp damar rahatsızlığının her türlü hastalık içinde kullanabilir bu mucize tohumu saçı güçlendirilmesine fayda sağladığı gibi zayıflamanın da bir yoludur kısacası keten tohumunun faydaları saymakla bitmez umarım bu bilgi işinize yaramıştır

0

keten tohumunun faydaları arasında özellikle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olmasıdır. iştahınızı azaltmaya yardımcı olduğu için böylece kilo vermenize de fayda sağlar. kanser önleyici bir bitkidir. kansere karşı korur
kolesterol düzeyini korur vücudumuzdaki kolesterol düzeyini azaltır. çeşitli romatizma hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. şişkinlik gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur . ayrıca kas ve kemikler de gğçlenme sağlar. daha zinde hissetmeniz fayda sağlar. bağırsak sağlığına iyi geldiği bilinir. içerisinde bulanan liften dolayı da kabızlık gibi rahatsızlıklara fayda sağlar sindirim sistemini kolaylaştırır. saçlar içinde oldukça fayda sağlamaktadır keten tohumu özellikle de yağı. saç büyümesini hızlandırır ve saç dökülmesine karşı korur yardımcı olur.

0

keten tohumunun yararlari
bitki bazli protein kaynagidir.
buyuk bir diyet lifidir.
yuksek besin degerleri ve saglik yararlari diger tahillara gore daha fazladir.
alfa linolenik ,omega3 yah asitleri ve lignanlarca zengindirler.
antioksidanca zengin olduklarindan kanseri onlerler.
lif varligindan dolayi mideyi tok tutat ve fazla yag almamizi onler. bu yuzden pek cok diyet listesinde karsimiza cikar.
icerisinde pek cok vitamin ve minarelller bulunur.

0

keten tohumunun faydası saymakla bitmez ki neredeyse ölümden başka herşeyde çaresi var diyebilirim. tansiyonunun dengelemesinden tutunda kalp damar rahatsızlıklarına her türlü hastalık için kullanabilirsiniz bu mucize tohumu. saçınızı güçlendirmesine fayda sağladığı gibi kilo kontrolü için de önemli bir besin kaynağıdır keten tohumu. tabii ben aklıma geldiği kadarını saydım sizlere benim saydıklarımın yanında daha bir çok faydası olduğunu da unutmamak lazım.

0

keten tohumunu çoğu kişi kilo vermek için diyet listesine ekler. yağ yakımına yardımcı olur , açlık hissini kısa bir süre bastırır. yoğurt ile karıştırıldığında kötü tadından da kurtulunabilir.

0

keten tohumu kolestrolü düşürerek felç ve kanser hastaları için destekgıdası sindirim sisteminde mide ve mağırsak iç duvarlarını temizlediği iç,in kabızlık sorona karşı ek gıda olarak kullanılıyor gaz giderici ve kabızlığa engel olduğu için zatıflamaya kilo vermeyede yardımcı olur .

0

keten tohumu içinde bir sürü vitamin içeren bir tohumdur kalp sağlığını korur keten tohumun kalp hastalığını iyileştirir dengeler kan şekerinde kaynaklanabilecek kalp hastalıklarında engeller metabolizmayı güçlendirir vücut için b vitamini sağlar ayrıca da kemik sistemini güçlendirir yani kemiğin içinde keten tohumu içindeki vitaminler vardır hormonları dengeler menopoz sorunların ortadan kaldırır yüksek kolesterolü dengeler bol miktarda omega 3 ve omega 6 içerdiği içinde kolesterolü nereden geliyor ince bir sorunu için keten tohumu öneriliyor kilo vermeye yardımcı olur vücutta gereksiz yağları daha önce eritmeye olanak sağlar benim bildiklerim bu kadar

0

keten tohumu protein açısından oldukça zengindir , diyabet astım , alerji gibi hastalıklara bire birdir. ayrıca kanser riskini azaltır. yüksek lif içerdiğinden kilo vermede yardımcı olabilir ,

0

keten tohumu sağlığımız için çok faydalıdır içersinde lif olduğundan bağırsakları iyi çalıştırır antioksidanlar içerir kanser önleyici özelliği vardır

0

keten tohumu büyük bir diyet lifi ve bitki bazlı protein kaynağıdır. alfa-linolenik asit, omega-3 yağ asitleri ve lignanlar bakımından zengindirler. bu tohumlarda bulunan mineraller arasında tiyamin, manganez ve magnezyum bulunur. bunlar ayrıca zengin bir c vitamini ve b6 kaynağı, kalsiyum, demir, potasyum ve sodyumdur. keten tohumu sıfır kolesterol içerir.

keten tohumunun sağliğa faydalari

keten tohumunun sağlığınıza ve diyetinizin kalitesini artırabilecek birçok faydaları vardır. şimdi bazılarına ayrıntılı olarak bakalım:

yüksek lif içerir

keten tohumu, kan şekeri seviyesini kontrol altında tuttuğu için birçok diyet programının önemli bir bölümünü oluşturur. lif varlığından dolayı, mideyi dolu tutar ve fazla kalori alımını önler.

antioksidan bakımından zengindir ve kanseri önler

keten tohumu içinde, kansere karşı korunmada ve mücadelede ana etken olan antioksidanlar olarak işlev gören bol miktarda fitokimyasal vardır. ayrıca, vücuttaki hormonları dengeleyen kimyasallara dönüşen zengin bir lignan kaynağıdır. lignanın üreme sağlığına yardımcı olduğu, menopoz semptomlarını önlediği ve tip-2 diyabetin etkilerini azalttığına dair kanıtlar vardır. ayrıca, bu tohumlardaki omega-3 yağ asitlerinin, meme, prostat ve kolon kanseri riskini azalttığı kanıtlanmıştır.

kalp hastalıkları önler

keten tohumu, “fitokimyasallar ve fitofarmasötikler” e göre iyi bir kaynak olan flavon c-glikoziddir. bu polifenolik bileşikler, lipid peroksidasyonunu, trombosit agregasyonunu ve kılcal geçirgenliği ve kırılganlığı inhibe ederek, daha düşük bir kardiyovasküler hastalık insidansına yol açar.

diyabeti tedavi eder

keten tohumu, hem çözünebilir hem de çözünmeyen diyet lifi için zengin bir kaynaktır. keten tohumu bu özelliği ile diyabeti olan kişilerde normal kan şekeri düzeylerini korumaya yardımcı olur.

kolesterolü düşürür

keten tohumu içinde bulunan çözünür lif, uygun gastrointestinal fonksiyonların korunmasında yardımcı olur ve çözünmeyen lif, serum ldl (kötü) kolesterol seviyelerini düşürerek kalbi sağlıklı tutmada önemli bir rol oynar.

cilt bakımı

keten tohumu yağı sivilce, rosacea ve egzama vakalarında iltihaplı cilt bölgelerini iyileştirebilir. bu yağın topikal uygulaması güneş yanıklarını etkili bir şekilde tedavi eder.

saç bakımı

keten tohumu yağı kırılgan saçları ve tırnakları tedavi edebilir ve parçalanmasını önleyebilir. egzamanın neden olduğu tahriş olmuş kafa derisine karşı da etkilidir.

vitaminler açısından zengindir

keten tohumu, çoğu b kompleks vitaminleri ve e vitaminin yanı sıra magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller açısından zengindir. sağlıklı cilt ve kemikler için e vitamini gereklidir. potasyum sinir sağlığını korur ve demir, kırmızı kan hücrelerinin ve genel metabolizmamızı etkileyen birçok enzimin hayati bir bileşenidir.

protein kaynağıdır

keten tohumu yüksek bir temel amino asit indeksine sahip olan ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu proteinlerin günlük alımının çoğunu sağlayan zengin diyet proteinleri kaynağıdır.

0

keten tohumunun faydaları şunlar;
keten tohumunda bulunan lif varlığından dolayı mideyi tok tutar ve fazla kalori alımını önler.
kansere karşı koruyucudur.
kalp hastalıklarını önler.
diyabeti tedavi eder.
kolesterolü düşürür.
cilt ve saç bakımında faydalıdır.
vitaminler açısından zengindir.
protein kaynağıdır.
omega 3 yağ asitleri kaynağıdır.
böbrek iltihabına iyi gelir.
tansiyonu düşürür.
kabızlığı önler.
menopoz belirtilerini azaltır.
ve belkide bilmediğimiz bir çok faydası daha vardır .

0

keten tohumu kanserle mücadele eder keten tohumu içerdiği magnezyum ve potasyum mineralleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirip hastalıklara karşı korumasında etkilidir keten tohumu ani kalp krizi ve felç riskinide önlemektedir iştah kaybı karın ağrısı şişkinlik mide bulantısı gaz sancısını giderici etkiye sahiptir kadınlarda menopoza iyi gelir çinko fosfor magnezyum bakır ve kalsiyum bakımından oldukça zengin olan kas ağrılarının iyileşmesine yardımcı olur.eğer kas ağrılarınız varsa ağrıdan uyuyamadım pöçüğüm kalça kemiğim dizim vede belim ağrıyo incitti sandım diyorsanız bu keten tohumu faydası dokunmuş bin yıllık kültür tarihimizin en büyük şifalarındandır

0

keten tohumunun nircok faydası vardır bilincli kullanıldıgında saglıga yararlıdır diyete destek olarakta kullanılabilir seker hastaları sekerini dengellemek için kullanabilir kollestrolde faydalidır cilt bakimında vitamin olarak kullanılabilir

0

akdeniz bölgesinde yetişir. birçok yararı vardır. omega 3 ve 6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağıdır. birçok minerali barındırır. en büyük faydalarından birisi kolesterolü düşürmesi ve felç ve kanser için bir kovucu niteliğinde olmasidir. kabızlığa da iyi gelir. bunun için de kullanabilirsiniz. üzerinde bilimsel çalışmalar yapılmıştır ve unutkanlığa da iyi geldiği görülmüştür.

0

zayıflamak için birebir ve çok faydalı bir tohumdur

0

ayıflamaya yardımcı olur birçok hastalıklara faydalıdır ve yoğurtla tüketimi daha etkili olabilir

0

keten tohumu , sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur . kanseri önler bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur . enerjiyi yükseltir daha dinç olmanızı sağlar . unutkanlığı önlediği bilinir hafızayı güçlendirir .sindirim sistemini düzenlemeye fayda sağlar . mide ve bağırsağı temizler . iltihap oluşmasının önüne geçer. farklı şekillerde de kullanılabilir. yağ halinde öğütülmüş olarak tane halde veya sıvı halde de kullanılabilir. gaz giderici ve kabızlığa karşı iyi geldiği bilinmektedir . alerji , astım gibi rahatsızılıkların hızla geçmesine olanak sağlar.

0

keten tohumu, kalori alımını kısıtlar. kadın sağlığı için oldukça faydalıdır.protein kaynağıdır, bağışıklığı arttırır, göz kuruluğunu azaltır.