0

keten tohumu son 10 yildir daha cok bilinen önemli derecede yüksek lif kaynağı olan bir tohumdur diyebiliriz. insanlar daha cok zayiflama amacli tüketiyorlar cunku sindirim sistemini oldukca iyi calistiriyor ve tok tutuyor. tabi bu sayede de kolay kilo veriliyor. üstelik kilo verirken b grubu vitaminleri de bolca iceren bir tohum oldugu icin zihinsel aktivitelerinizde yavaslamamis oluyor.

0

keten tohumu yüksek lif içerir. lif varlığından dolayı mideyi tok tutar ve fazla kilo alınmasını da önlemiş olur. kanseri önler. kalp hastalıklarını önleme de yardımcı olur. diyabeti tedavi eder. kolesterolü düşürür. keten tohumunun yağı sivilce ya da egzama gibi hastalıklarda iltihaplı olan ciltteki bölgeleri iyileştirir. güneş yanıklarını da tedavi etme de yardımcıdır. saçları ve tırnakları tedavi eder. vitaminler açısından zengindir. protein kaynaklıdır. kilo vermeye yardımcı olur. tansiyonu düşürür. ve kalp hastalıklarını önler. sindirimi artırır. bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar. göz kuruluğunu azalttığı gözlemlenmiştir. ayrıca menepoz belirtilerini azaltır.

0

yüksek oranda lif ve protein kaynağıdırü

0

keten tohumu , tadı ve kokusu tarafından fazla beğenilmez. fakat birçok hastalığa iyi geldiğini bilmemiz gerekmektedir. keten tohumu, kalp hastalıkları , diyabet hastalığı gibi birçok hastalığa iyi gelirken aynı zamanda ditet yapan insanlar içinde önerebileceğimiz ideal bitkiler arasında yer alır. alıp yiyilmez bir elma gibi tabi ama internette ve birçok yazılı kaynakta keten tohumu da içinde bulunan karışımları hazırlayıp belirli aralıklarla düzenli bir şekilde kullananlarımız olursa eğer tok tuttuğundan dolayı zayıflama oranını yükselteceğinden eminim. ama dediğim gibi düzenli ve sürekli yapılırsa herşey başarılı bir sonuç ile karşılanabilir.

0

tansiyonu dusurur mideye bagirsaklara iyi gelir tadida konusunda begenilmez cilt de iyi gelir kolestorulu duzenler dusurur

0

keten tohumu kan şekeri seviyesini kontrol altında tuttuğu için birçok diyet programını önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. lif varlığından dolayı mideyi dolu tutar ve fazla kalori alımını önler.
keten tohumu içinde kansere karşı korunmada ve mücadelede ana etken olan antioksidanlardan olarak işlev gören bol miktarda fitokimyasal vardır . ayrıca vucuttaki hormonları debgeleyen kimyasallara dönüşen zengin bir lignan kaynağıdır. lignanın üreme sağlığına yardımcı olduğu menopoz semptomlarını önlediği ve tip 2 diyabetinin etkilerini azalttığına dair kanıtlar vardır. ayrıca bu tohumlardaki omega 3 yağ asitlerinin meme prostat ve kolon kanseri riskini azalttığı kanıtlanmıştır.
keten tohumu hem çözünebilen hemde çözünemeyen diyet lifi için zengin bir kaynaktır. keten tohumu bu özelliği ile diyabeti olan kişilerde normal kan şekeri düzeylerini korumaya yardımcı olur. keten tohumu içinde bulunan çözünebilir lif uygun gastrointestinal fonksiyonların korunmasında yardımcı olur ve çözünemeyen lif serum ldl kolestrol seviyelerini düşürerek kalbi sağlıklı tutmada önemli bir rol oynar.

0

keten tohumu özellikleri uzmanlarında tavsiye ettiği doğal bir besin kaynağıdır. gün içerisinde bir çorba kaşığı kadar keten tohumunu tükettiğimizde günlük ihtiyacımız olan vitamin ve minerallerin çoğunu keten tohumu sayesinde karşılamış oluruz.
özellikle kilo vermek isteyen kişilerin günlük olarak keten tohumu tüketmeleri kilo vermelerini oldukça yardımcı olacaktır. gün içerisinde keten tohumu tüketmek kan şekerini de dengeleyici bir etki oluşturur. bu etki sayesinde de kişilerden gün içerisinde çok daha az acıkma hissederler. tok tutma hissi verdiği için kilo almanızı da kontrol altında tutar. gün içerisinde çok daha az kalori alırsınız. keten tohumunun içerisinde bol miktarda, kalsiyum protein, magnezyum ve fosfor bulunmaktadır. ayrıca keten tohumu lif bakımından da oldukça zengindir lifli bir gıda olduğu için metabolizmayı hızlandırır ve bağırsakları çalıştırır.
keten tohumu özellikle kadın sağlığı açısından da önemli bir gıdadır. içerisinde bulunan lignan vitamini sayesinde üreme sağlığına çok iyi gelir. özellikle hormon tedavisi gören kadınlar keten tohumu tüketerek bu tedaviyi bitkisel yoldan destekleyebilirler. kadınlarda yumurta kalitesini artırır ve gebe kalmaya yarımcı olur. bunun yanında da menopoz döneminde yaşanan sıkıntılarıda oldukça hafifletir.
içerisinde bulunan bol miktardaki antioksidan sayesinde de kansere karşı koruyucu bir kalkan oluşturur..özellikle prostat ve meme kanserine yakalanma riskini oldukça büyük oranlarda azaltır. antioksidanların dışında keten tohumunun içerisinde omega 3 te bulunmaktadır.
vücudumuzun ihtiyaç duyduğu proteini, keten tohumu sayesinde büyük çoğunlukla sağlayabiliriz. vücudumuzun bağışıklık sistemini arttırır ve hastalıklara karşı bizi korur.
keten tohumu vitamin ve mineral bakımından çok zengin olduğu için vücudumuzun sağlıklı olması açısından düzenli olarak tüketilmesi önerilir. özellikle sinir sağlığı açısından keten tohumu yok muhakkak tüketilmeli. bunların dışında da içerisinde bulunan e vitamini sayesinde saç ve cilt sağlığı açısından da oldukça faydalıdır.. ayrıca kırmızı kan hücrelerini de artırıcı bir özelliğe sahiptir ve kanı temizler.
bütün bunların dışında keten tohumu göz sağlığı açısından oldukça faydalıdır özellikle göz kuruluğu tedavisinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
keten tohumundan kendisine kullanabileceğimiz gibi keten tohumu yağından da yararlanabilirsiniz. keten tohumu yağı da özellikle kalp sağlığına çok iyi gelir kansere karşı keten tohumu ona göre çok daha kuvvetli bir şekilde koruyucu etki oluştuğunu ayrıca var olan kanser hücrelerini de azaltır. bunun yanında özellikle kabız olduğumuzda dönemlerde keten tohumu yağından yararlanabilirsiniz.
saç ve cilt bakımları noktada keten tohumu yağının direkt olarak uygulayabilirsiniz sivilce tedavisi için birebirdir. saç derisinde oluşan egzama için de keten tohumu yağı kullanabilirsiniz. düzenli olarak keten tohumu yağını kendinize uyguladığınız zaman cildiniz çok daha pürüzsüz ve yumuşacık olacaktır.
keten tohumunu salata vey

1

içerdiği yüksek lif ile tokluk hissi verir kilo verdirir
antioksidan sayesinde kanserden korunmamıza yardımcı olur
kalp ve diyabete iyi gelir kolestrolü düşürür
cilde ve saça faydalıdır..
protein ve vitamin deposudur
tansiyon düşürür ve omega 3 içerir

0

bağışıklığı arttırır mide sorunlarına iyi gelir

0

keten tohumu büyük bir diyet lifidir aynı zamanda bitki bazlı protein kaynağıdır

0

keten tohumu büyük ihtimalle metabolizmayı hızlandıran bir yiyecek türüdür çünkü bunu yoğurtla karıştırıp yiyen insanlar zayıflayacak larını düşünüyorlar işe yarıyor mu bilmiyorum sonuçta kendim denemedim ama babaannem ve onun kankileri bu tarz şeyleri kendilerine zayıflamak için kullanıyorlardı.

0

keten tohumunun faydaları
yüksek lif içerir
antioksidan bakımından zengindir ve kanseri önler
kalp hastalıklarını önler
diyabeti tedavi eder
kolesterolü düşürür
cilt bakımı
saç bakımı
protein kaynağı
vitamin kaynağı
kilo verdirir
tansiyonu düşürür
sindirimi kolaylaştırır
bağışıklığı artırır
menapozun etkilerini azaltır
göz kuruluğunu azaltır.

0

düzenli olarak kontrolü kullanılırsa keten tohumu faydasını görürsünüz ev yapımı yogurta iki kaşık keten tohumu atıp 4 dk bekleyip sonra yiyin tok tutuyor

0

keten tohumu çiçeksi,otsu,ince gövdeli bir bitkidir.bu bitkinin kullanılan kısımları tohumları ve bu tohumlardan elde edilen yağıdır.bir çok kullanım alanları ve faydaları vardır.müshil etkisi gösterir,sindirim sistemi tahrişlerinde,gastritin kısa süreli tedavisinde yardımcı olur.öksürük ve bronsitte,agrılı cilt iltihaplarinda kullanilir.1 corba kasigi keten tohumunu 3 fincan suda 10 dakika kaynatip 3-5 dakika bekletip suzuldukten sonra icildiginde nezle,usutme,oksuruge iyi gelir.fazla kullanmak sakincali oldugundan cok sık kullanmamak gerekir.

0

günümüzde zayıflamaya çalışan insanlara yoğurt ile tüketmesi önerilir. hem besin değerinin yüksek olması, hem tok tutması hemde vücut hareketlerine yardımcı olacak enerjiyi vermesi açısından faydalıdır. çokta kötü bir tadı ya da kokusu yoktur.

0

keten tohumunun saymakla bitmeyecek bir çok faydası vardır, içinde barındırdığı zengin mineraller ve vitaminler [ b12, bakır, çinko magnezyum kalsiyum c , k e vitaminleri, demir omega 3 yağ asiti gibi ] ve antioksidanlar sayesinde bir çok hastalığa tedavi derecesinde iyi gelmektedir. bunlardan bazıları, saç cilt sorunları, diyabet, hafıza zayıflığı tansiyon gibidir. bağırsakları çalıştırır kilo vermeye yardımcı olur, kolestrolü düşürür. mide rahatsızlıklarına iyi gelir, göz kuruluğunun giderilmesine yardımcıdır.

fakat tüm bunları sağlayan keten tohumu her yararlı bitki gibi her madde gibi dikkatli tüketilmelidir özellikle kanı sulandırıcı özelliğinden ötürü günlük alım miktarına özen gösterilmeli dikkat edilmelidir, on beş günlük kullanımdan sonra ise vücut keten tohumuna karşı dinlendirilmelidir.

1

keten tohumunun faydaları bazen iyi bazende kötu olabiliyor şimdi.

0

keten togumu yuksek besinli degerli ve saglikli yararlari diger tagillardan sunulan daga cok sayilarak faydalari bulunur keten togumu buyuk bir lif kaynagidir

0

keten tohumu küçük kahverengi veya altın renkli tohumlardır. bu tohumların sağlık yararları onları asya amerika adlı ve afrika’nın geleneksel mutfaklarının bir parçası haline getirmiştir. hem haliyle yenilenebilir ancak filizlendiklerinde veya yemeklerde kullanmak daha faydalıdır. vücut, keten tohumu sayesinde alınan besinleri daha kolay emebilir. bu tohumların yüksek besin değerleri ve sağlık yararları diğer takılar tarafından sunulanlardan sayıca fazla olabilir. keten tohumu’nun besin değerlerinoktalı virgül geçen tamam bir diyet lifi ve bitki bazlı protein kaynağıdır. ayfa linolenik asst, omega üç yağ asitleri velik ne anlar bakımından zengindirler. bu tohumlarda bulunan mineraller arasında tiyamin, manganez ve magnezyum bulunur. bunlar ayrıca zengin bir cye vitamini ve be altı kaynağı, kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum dur. keten tohumu sıfır kolestrol içerir.
keten tohumunu sağlığa faydaları; keten tohumu unu sağlığınıza ve diyetinizin kalitesini artırabilircek bir çok faydaları vardır.
yüksek lif içerir; keten tohumu, kan şekeri seviyesini kontrol altında tuttuğu için bir çok diyet programın önemli bir bölümünü oluşturur. nef varlığımdan dolayı, mideyi dolu tutar ve fazla kalori almanı önler.
antioksidan bakımından zengindir ve kanseri önler; keten tohumu içinde, kazee korunmada ve mücadelede ana iskan olan antioksidanlar olarak işlev gören bol miktarda fitokimyasallar vardır. ayrıca, vücuttaki hormonları dengeler kimyasallara dönüşen zengin birlik lignan kaynağıdır.liga’nın üreme sağlığına yardımcı oldu, menepoz tendonlarınnı önlediği ve tip iki diyabetin etkilerini azalttığına dair kanıtlar vardır. ayrıca, o bu tohumlardaki omega üç yağ asitlerini, mehmet, prostat ve kolon kanseri ne azalttı kanıtlanmıştır.
kalp hastalıkları önler;
keten tohumu, pita kimyasallar ve fitofarmasötikler’e göre iyi bir kaynak olan flavon c glikozudur. bu polifenolik bileşikler, lipid perosidasyonunu, trombosit gastronomi ve kılcal geçirgenliğinin ve kola canlılığınıingi beyan ederek, daha düşük bir konu değil yol vasküler hastalık insidansına yol açar.
diyabeti tedavi eder;
keten tohumu, hem çözünebilir hem de çözülmez zengin bir kaynaktır. keten tohumu bu özelliği ile diyabeti olan kişilerde normal kan şekeri düzeylerini korumaya yardımcı olur.
kolestrolü düşürür;
keten tohumu içinde bulunan çözünür lif, uygun gastrointestinal fonksiyonların korunmasında yardımcı olur ve çözümmeyen lif, serum ldl (kötü) kolesterol seviyelerini düşürerek kalbi sağlıklı tutmada önemli bir rol oynar.
cilt bakımı;
keten tohumu yağı sivilce ,rosecea ve egzama vakalarında iltihaplı cilt bölgelerini iyileştirebilir bu yağın topikal uygulaması güneş yanıklarını etkili bir şekilde tedavi eder.
saç bakımı; keten tohumu yağı kırılgan saçları ve tırnakları tedavi edebilir ve parçalanmasına önleyebilir. egzamanın neden olduğu tahriş olmuş kafa derisine karşı da etkilidir.
vitaminler açısından zengindir. sağlıklı cilt ve kemikler için e vitamini gereklidir.

0

mideye ve bağırsaklara iyi geldiğini biliyorum. ama tadı o kadar iğrenç ki bir kere içtikten sonra istifra etmiştim