0

yaprak sarması için ilk önce iç harcini hazırlamak gerekir üç harcı için bulgur et ,biber, maydonoz ve birçok malzeme kullanılır. yaprak sarma yaparken tuzunu alması icin birgün suda bekletirseniz iyi olur bir ince kalem gibi sarmaya gayret edilir.

0

öncelikle sarmanın içi hazırlanmalı gerekli nalzemeler zeytin yagı , kırık pirinç , kıyma , ve maydonoz bunlari bi güzel tavada kısık ateşde karıştırarak ısıtın . sonra isr taze yaprakları çıkartın . sarma içini koyun ve sarın . sardıktan sonra bir tencerenın içibe serin üstüne lımon sıkın istege bağlı olarak soslar atabilirsiniz ben köri koyaraım tafını enfes yapar . sonrada zeutinyagı ekleyiniz ve yuksek ateşde pişiriniz afiyet olsun

1

yaprak sarması benim en sevdiğim yemektir. sarmanın güzel ve lezzetli olması için en önemli etken, asma yaprağının yumuşak ve damarsız olmasıdır. uygun yaprağı bulduktan sonra, sıra iç harcını hazırlamaya gelir. iç harcı için önce pirinç seçilir, yıkanır ve suyunun süzülmesi için bir kenara bırakılır. sonra soğanlar ince ince doğranır ve bir tencereye koyulur. hafif kavrulunca üzerine istenilen miktarda orta yağlı kıyma eklenip kavrulmaya devam edilir. üstüne süzülmüş pirinç eklenir, ince doğranmış domates de eklenip biraz daha kavrulur. tencerenin altı söndürüldükten sonra ince kıyılmış maydanoz ve nane koyulur. yeteri kadar tuz, kimyon, karabiber, kırmızı biber gibi baharatları da eklenerek iyice harmanlanır. sıra geldi yaprakları kalem gibi incecik sarmaya. tüm yapraklar sarılıp tencereye sıralı bir şekilde dizilir. en son üzerine limon dilimleri koyulup ocağa alınır. yeteri kadar su ve zeytinyağı eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. piştiği zaman ister sıcak, ister ılık olarak servis yapılır. yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.