0

önce haşhaşlı revaninin malzemelerinden bahsedelim;
3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı siyah haşhaş, 1 su bardağı un, 1/2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya..
şerbeti için ise; 1.5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 3 damla limon suyu..
üzeri için ise; 2 paket krem şanti, 1.5 su bardağı süt.
hazırlanışı ise;
ilk olarak haşhaşlı revani tatlısının şerbeti hazırlanır. derin bir tencere içine 1.5 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı su koyup, seker eriyene kadar karıştırın. eğer bu sırada karıştırmayı yapmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir. şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. 3 damla limon suyu ekleyin. 5 dakika kadar daha kaynatın. şerbetiniz olduktan sonra ocaktan alın. soğumaya bırakın, diğer yandan derin bir kaba 3 adet yumurta kırın. üzerinde 1 su bardağı toz şeker ekleyin. krem kıvamına gelene kadar mikser ile iyice çırpın. daha sonra bir su bardağı sıvı yağ ve 1/2 su bardağı süt ekleyip tekrar çırpın. ardından 1 su bardağı un, bir su bardağı irmik, bir su bardağı siyah haşhaş, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya koyup mikser ile karıştın. hazırladığınız haşhaşlı karışımı yağlanmış olan büyük kare borcama koyun. önceden ısıtılmış 170 - 180 derecelik fırına verin. yaklaşık 30 - 35 dakika kadar pişirin ( üzeri kızarana kadar ). haşhaşlı revani tatlısı piştikten sonra fırından çıkartın. 2 dakika kadar dinlendirdikten sonra bıçak yardımı ile dilimlere ayırın. soğuk şerbeti kepçe ile üzerine dökün ( tatlı sıcak şerbet soğuk ) . şerbeti tamamen çekene kadar bekletin . üzeri için 2 paket krem şanti tozunu derin bir kaba koyun. üzerine 1.5 su bardağı süt döküp mikser ile çırpın. haşhaşlı revani tatlısının üzerini krem şanti ile süsleyip servise hazır duruma getirin .

1

haşhaşlı revani benim çok sık ve güzel yaptığım bir tatlıdır tarifi ise şu şekilde.4 yumurta ile bir su bardağı şekeri önce köpürene kadar güzelce çırpıyoruz.ardından içerisine bir su bardağı sıvı yağ dökerek karıştırmaya devam ediyoruz.sonrasında içine sırasıyla bir su bardağı irmik, 1 su bardağı haşhaş ve 1 su bardağı un ile kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. hazırlamış olduğumuz karışımı yuvarlak yağlanmış bir fırın tepsisine ya da borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında altı ve üstü güzelce pişene kadar pişiriyoruz.haşhaşlı revani fırında pişerken bir taraftan bir buçuk su bardağı şeker ve iki buçuk su bardağı su ile şerbet hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.ayrıca bir paket krem şanti ve bir su bardağı sütü çırparak buzdolabına soğuması için bırakıyoruz. revani piştikten ve şerbet soğuduktan sonra revani fırından çıkartıp üzerine soğuk şerbeti ilave ediyoruz.şerbetini çektikten sonra yarım saat kadar buzdolabında soğumaya bırakıyoruz çünkü sıcak kalırsa eğer üzerine süreceğiniz krem şanti yumuşayarak erir ve kötü bir görüntü ortaya çıkar.tatlımız yarım saat soğuduktan sonra buzdolabından çıkartıyoruz ve yine buzdolabında soğumaya bırakınız krem şantiyi bir spatula yardımıyla her yerine yayıyoruz.sonrasında ise yine buzdolabına bırakarak birkaç saat hem dinlendiriyoruz hem de iyice soğumasını sağlıyoruz. dolapta iyice soğuyan aklımızı dilimleyerek servis edebiliriz isterseniz üzerini karamel sosu ya da çekilmiş ceviz içi ile süsleyebilirsiniz.yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun kesinlikle çok lezzetli bir tatlıdır tavsiye ediyorum.