0

ne tür bir gurur bunu biraz sorgulamak gerekir yani ne için gururumdan ödün vericem bunun sebebi önemlidir. bazı durumlar da sevdiğim için gurur yapmam ama olaylara göre değişebilir bu durum. gurur yapacak olduğum durumlarla da karşılaşabilirim. eğer çok aşık olsam kör aşık olsaydım aşkta gurur yoktur derdim ve gururumu düşünmeyebilirdim. ancak bu kadar gözüm kararmamışsa mantıklı düşünebiliyorsam gurur yapardım.

2

insan sevdiği zaman, sevdiği uğruna her şeyi göze alır. gururunu da genellikle hiçe sayar. aşk ve gurur bir arada pek barınamazlar.
ama siz sevdiğiniz uğruna gururunuzu hiçe sayarken, sevdiğinizin sizi veya gururunuzu hiçe saymadığından emin olun.

1

bu hayatta gurur en önemli şeydir. anne,baba ve hatta kardeş için bile gurur hiçe sayılmaz! insan gururu için yaşar ve gururunu kaybettiği zaman aslında ölmüştür. fakat gurur bu hayatta sadece bir kişi için ve sadece bir kez hiçe sayılır oda aşktır. aşık olduğun kişi için hiç düşünmeden gururunu hiçe sayarsın. ben bunu yaşadığım için size net bilgi veriyorum ve aşk için bile olsa ben gururumu hiçe saymam diyenler emin olun yalan söylüyor. mesela size kendimden örnek veriyim. ben ne annem ne babam hatta kimse için gururumu ayaklar altına almadım. fakat aşık olduğum kız için gururumu bildiğiniz yok ettim. kapısında yalvardığım da oldu bir kez görmek için ağladığımda oldu. yani bu hayatta gurur sadece bir kişi için hiçe sayılır.

0

sevdiğim için gururumu hiçe sayarım ama onurumu, şerefimi saymam. insanlar bu dünyada gururlarıyla değil, onur ve şerefleriyle yaşarlar.