0

stresle başa çıkmak için önce stresli olduğunuz durumu kafamızda çözmemiz gerekir . yani ben neden bu kadar stresliyim ne için stres yapıyorum gibi. bunun sebebini öğrendikten sonra buna bir çözüm yolu bulmalısınız . stresten uzak durmak için çeşitli sosyal aktivitelere katılabilirsiniz . yeni insanlarla tanışarak içinde bulunduğunuz durumun sitesinden monotonluğudan biraz daha uzaklaşırsınız . mesela size daha çok keyfi veren şeyleri yapabilirsiniz ilgilendiğiniz konulara yönelebilirsiniz . örneğin kurslara yazılabilirsiniz veya yürüyüş yapabilirsiniz stres için faydalıdır temiz hava iyi gelir . doğayla baş başa kalabilirsiniz . kitap okuyarak okuduğunuz hikayeye kendinizi kaptırarak stresini bir parça atmış olursunuz .

0

çok kolay değil anca kafaya takmayan umursamaz olmak gerekiyor birazda. öyle insanları hep kıskanırım hiç kasmiyorlar kendini. örneğin ben en ufak şeyi kafaya takar stres yaparım kendime düşün düşün bir hal olurum. o biter gene bulurum kafaya takicak bi şeyler çok zor bir durum yani.

0

stresle başa çıkmayı her insan başaramaz çünkü stres ruhsal bir sorundur çoğu insan stres yüzünden intahar bile etmiştir. atanamayan üniversite mezunları son zamanlarsa strese girip intahar etmiş yada intahara kalkışmıştır. borç alıp veremeyince insanlarda strese girip onlarında çözüm yolu sanıp canına kıydığını haberlerde be benzeri yerlerde görmekteyiz. bunlar kesinlikle stres çözüm yolları değildir kimse bu tür şeylere kalkışmasın. stresle başa çıkmanın çaresi ilk önce strese neden olan ana şeyi belirlemeliyiz belirlediğimiz stres etkenini yemmek için gerekli çözüm yollarını seçmeliyiz. mesela bir spor mülakatı için stres yapıldığında ana etken spordur kişi kendini hazır hissetmediği için strese girer bu nedenle kişinin stresten kurtulması için gerekli spor aşamalarına çalışmalı ya kursa gitmeli spora gidemiyorsa kendine spor yapabileceği bir ortam sağlamalıdır. kişi spor yaptıkça kendine özgüven gelir stresin yerini kendine güvene bırakır bu şekilde hem mülakatta başarılı olur hemde stresini yenmiş olur. diğer stres nedenlerindende öncelikle çözüm yolları bularak stresten kurtulmak mümkündür kişiyi strese atan kişinin kendisidir kişinin kendi uyuşukluğudur. çözüm yollarını kendileri aramayıp başkalarında bulmaya çalışmaları stresin başlıca nedenleridir.