0

şeker hastalıgına yakalanmamak icin şeker ve unlu mamullerden uzak durmalıyız cikolata,kola,gazoz,baklava gibi yiyeceklerden uzak durmalıyız fakat şeker hastası olan bir kişi nane yada yeşillik yerse şeker hastalıgını atlatabilir.

0

şeker hastalığının genetik olduğunu söyleyenler olduğu gibi genetik olmadığını ve sonradan geliştiğini söyleyen profesörlerimiz de mevcuttur şeker hastalığına yakalanmamak için şekerli şeylerden ve hamur işlerinden uzak durmamız gerektiği söylenmektedir ama bazı doktorlarımız da şeker yemekle şeker hastalığının herhangi bir alakası olmadığını da söylemektedirler bu yüzden hangisine inanacağımı za şaşırıyoruz açıkçası kaderde varsa şeker hastalığı neye yarar şeker yememek :)

1

şeker hastalığı, insanlarda bir çok hastalığı da peşinden sürükleyen bir metabolizma hastalığıdır.
kalp yetmezliği, yüksek tansiyon, göz hastalıkları ve böbrek yetmezliği gibi bir çok sıkıntıyı da insana yükler. sağlıklı olan bireylerde tüketilen yiyecekleri metabolizmamız glikoza çevirir. kana geçen bu glikoz ise insülin olarak hücrelere geçer ve insana günlük hayatındaki enerjileri verir kısaca anlatırsak. ama vücutta insülin düzenli değilse bu sefer şeker kanın içinde kalacak ve bu da şeker hastalığına yol açacaktır. karbonhidrat fazla tüketilmemeli, kırmızı et de fazla tüketilmemeli. daha çok balık türü beyaz et yenmeli kan şekeri seviyesi de ölçülerek gıdalarımıza dikkat ederek bu hastalığı dengelemeliyiz. genetik olduğundan ailesinde şeker hastalığı olanların daha özenli ce dikkatli olması gerekir. en son raddelerde insülün iğneleri oluyor kişiler.

0

şekeri hayatımızdan bir nebze olsun çıkartmalıyız bir kere çikolata,kola,tatlılar vs.bunlarıda çok tüketmemeliyiz.