0

sıcak tutan giysiler gitmeliyiz sıcak sıvılar almalıyız sıcak ortamlarda bulunmalıyız

0

soğuk algınlığı ve nezle çok küçük mikroplarla oluşan en sık görülen kış hastalıklarıdır. burun akıntısı. boğaz ağrısı. koku ve tat doyumunun azalması ve hafif ateş en çok görülen belirtilerdir. bu hastalıkların beliirtisi yolu kirli elleridir. hastalıktan korunmak için el temizliğine dikkat etmeli. hastalıklı kişilerin olduğu kapalı ortamlardan ve yakın temaslardan kaçınmalı ve soğuğa karşı kişisel önlemler alınmalıdır. her antibiyotiğe hiç duyulmakta olup. bazı soğuk algınlığı ilaçları ile 1 hafta içerisinde iyeleşebilmektedir.

0

insan önce kendini bilmeli, neyin kendini koruyabileceğini yada neyin kendine zarar vermeyeceğini ondan sonra ona göre hareket etmeli .. kışın mesela ben kolay kolay üşümem böyle kat kat elbiseler giyemem daralır bunlarım kat kat çoraplar giyemem üst üste hırkalar kazaklar montlar felan bunlar beni bunaltıyor günü geldiğinde sortla dahi dışarı çıkıp gezebiliyorum bu beni rahatsız etmiyor yani soğuk beni pek etkilemiyor ama genel olarak tabi korunmak için sıkı yada kat kat giyinmek dışında iyi beslenmek gerekiyor soğuk yiyecek iciceklerden uzak durmak gerekiyor sıcak besinler içecekler tüketeceksin c vitamini burda çok onemli ve bulunduğun ortam sıcak olacak

0

vitamin değeri yüksek, bol vitaminli ve protein içeren ürünler tüketmek gerekiyor. giyim konusunda da soğuktan korunmak lazım. özellikle baş bölgesi ve ayak bölgesi hastalığı alan yerlerdir. bu bölgeleri sıkı kapatmalı, soğuk içecek ve yiyeceklerden uzak durulmalıdır. kışın hastalıklardan koruyucu besinler tüketilmeli. bol bol sıcak içecekler, bal-limon yenilmeli ve içilmeli. bunun yanında pekmezde hastalıklara karşı mükemmel bir koruyucudur.

0

kış günlerinde hastalığa yakalanmamak için öncelikle sıkı giymemiz gerekir havaya aldanarak ince giyinmekten kaçınmalıyız. cumanın hava güneşli ve sıcak gibi görünebiliyor ancak kısa süre içerisinde bir anda tekrardan soğuya biliyor havalar. bunun dışında bol miktarda vitamin ve mineral içeren besinler tüketmeliyiz. özellikle meyve ve sebze tüketimini kış mevsiminde artırmamız gerekir. eğer sık sık hasta olan bir kişi isek doktor kontrolünde gerekli olan vitaminlerin takviyesini dışarıdan alabiliriz. bunların dışında bol miktarda vücudumuz için faydalı olan bitki çaylarından içmeliyiz.kışın özellikle ekinezya çayı ve ıhlamur bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve bize hastalıklara karşı koruyacaklardır. bunun dışında vücut direncimizi artırmak için ballı zencefil karışımını da her gün tüketmek ayrıca pekmez içmek hem bizi dinç tutar hem de vücut ısınızı arttırarak fazla üşümemenizi sağlar.