0

çok yerinde bir soru sormuşsunuz öncelikle baştan bir başlayalım halkımızda sürekli denk gelmişizdir aşk acısı yüzünden psikolojisi bozulan hastalanan hatta intihar eden insanları bunun sebebi aslında yaşadığı aşk acısı değil mesela avrupa dan örnek veriyim böyle şeylere orada pek rastlayamazsınız neden ? toplum yüzünden bir toplum nasıl ise halkta öyledir gelelim asıl konuya şimdi türkiye den bahsediyoruz daha doğrusu türk insanından bahsediyoruz biz maalesef çoğu şeyi abartarak yaşıyoruz özellikle bu aşk acısıdır hayattır hatta buna benzer bir sürü kalsikleşmiş laflarımızda vardır. öncelikle bu söyleyeceklerim türk insanları içindir biten bir ilişkinin ardından fazla kurcalamamak en iyisidir neden derseniz insan eskiye ve anılara düşkündür zaten böyle bir yapımız varken eskide olan bir insanı da hatırlamak bunu iki kat daha fazla travma yaşamaya sürükleyecektir bunun için ilişkiden ayrıldıktan sonra ilk yapacağınız şeyler gezmek eğlenmek olsun direk o psikolojinin içine girmek doğru değil istemeseniz bile evinizden çıkın dolaşın canınız istemese bile alışveriş yapın yavaş yavaş böyle düzelecek bu başka bir çaresi yok ever zaman zaman illaki hatırlanacak bazı şeyler ama insan inandığı zaman gerçekten yapamayacağı hiç bir şey yok bunun kanıtı da şudur illaki duymuşsunuzdur anneniz yada babanızda eskiden sınıfında olduğu insanları yıllar sonra gördüğünde şaşırırlar bu nasıl buraya bu makama gelmiş diye evet çok gariptir ki bu böyle çünkü inanmış bir amacı var aynen bu ilişki işleri hatta hayatınızdaki her şey bununla ilgili emin olabilirsiniz. bir arkadaşımın anısını anlatmak isterim. çok sevdiği bir kız vardı tabi ki sadece lafta değildi buna bende şahit olmuşumdur belli sebepler yüzünden ayrıldılar bir sene iki sene beş sene geçti çocuk unutamadı artık beyni onu öyle bir şartlandırmış ki sadece o kız var başka bir şey yok tabi ben arada kendine getiriyordum arkadaşımı neyse düzelir gibi oldu falan kader ya kızın evleneceğini duymuş gene bakın beyin şartlandırıyor gene arkadaşım içine kapandı ne yapacağını şaşırdı falan ben gittim teselliye ama yok en son git dedim kitap oku ne alaka falan dedi ben git oku dedim tamam dedi benimde kitap oku dememin arkasında şu yatıyor bazı psikolog arkadaşlarım var beyin diyor eğer bir yerde takılı kaldıysa hemen kitap okuyun falan diyor gittim sordum neden kitap hocam falan kitap dedi beyni açar beyin takılı kalmaz dedi neyse aradan 1 sene daha geçti arkadaşım gerçekten de kitap okuya okuya aklında ne kız kaldı nede başka bir şey. bunu anlatma sebebim de şudur ki kitap okumakta ilişki sonrası yapılması gereken en önemli faktörlerden birisidir teşekkürler

0

biten bir ilişkide geri dönüş olmayacaksa unutmak için yollara girmeye gerek yok. kabullenip yoluna devam etmek gerek. kolay olmasa da zamanla her şey gibi oacıda hafifliyor. herkesin düşüncesi ayrı tabi ama ilişkinin bitmesi belki de ilerdeki sorunlar için şimdiden bir çözüm de olabilir.

0

bir ilişki bittiyse ilk olarak ilişkinin tekrar başlar mı umudunu ortadan kaldırmak için tüm hediyeler , mektuplar ve fotoğraflar atılmalı ya da silinmeli , ayrıldığın kişiyi tüm sosyal medyalardan silmelisin ki şunu paylaştı bunu yazdı durumu olmasın :) ve evet muffin adlı kullanıcının söylediği gibi hayat devam ediyor o kişiyi hemen unutmak için kendini farklı şeylere vermen gerekebilir yeni bir ilgi alanı yeni bir dil ya da kpss :)

0

eğer gerçekten biten bir ilişki var ise bence ne daha fazla kendimizi üzmeli ne de karşımızdaki kişiyi üzüp yıpratmalıyız. biz elimizden geleni yapmışsak eğer aklımızda bir soru işareti kalmamışsa içimiz rahatsa herkes kendi yoluna gitmeli . evet bu kolay olmuyor elbette ki fakat zamanla insan herşeye alışıyor. bu sebepten ayrılanlar aşk acılarını zamanında yaşayıp bitirmeli ve kendi hayatlarına bakmalılar . bu arada düşünmemek için uyumak ve başka işlerle ugraşmakta kafa dağıtıcı bir etkendir .

1

bitecek diye başlarsanız biter. bazen hiç bitmeyecek gibi gelir biter. bugün kaçıncı kez yazıyorum bilmem ama bitmeyen, geçmeyen iyi ya da kötü tek bir an yoktur. her şey geçicidir şu hayatta. bunun farkına varıp önünüze bakmalısınız. ama insan farkına varamayabiliyor ve elinden gelen tek şey, ağlamak, üzülmek kendini yıpratmak oluyor. klişe olsa da zaman her şeyin ilacı, zamanla toparlıyorsunuz. o arada da kendinizden vazgeçmemelisiniz. sevdiğiniz şeyleri yapmalı, kaybettiğiniz kişiyle ilgili şeyleri hatırlamamaya çalışmalısınız. tabi bu işlerde tavsiye pek fayda etmiyor, umarım yaşamazsınız ama yaşarsanız da atlatacağınıza inanın ve mücadeleden vazgeçmeyin yeter.

0

ilişkiler bıtmesın ınsanlar yıpranmasın bunu yapanılırız aslında

1

biten bir ilişkinin ardından yeni bir sayfa açmalı ve kendi yolumuza bakmalıyız. bazen giden kişinin arkasından öyle uzun süre bakarız ki, yeni gelen fırsatları göremeyiz, kaçırırız. hemen yeni bir hayata adapte olabilmek kolay değildir elbette. tabii ki bir süre mutsuzluk yaşanacak, üzüntülü günler olacaktır. bunlar gayet doğal şeylerdir. nihayetinde iyi kötü bir şeyler paylaşılmış ve yaşanılmıştır. ancak sürekli aynı şeyleri düşünmek kişiyi depresif bir duruma sokmaktan başka bir işe yaramaz. bu yüzden gereken aşk acımızı çektikten sonra hayata kaldığı yerden devam etmeli ve kendimize yeni bir şans vermeliyiz. olaya şu yönden de bakabiliriz aslında.. o kişinin hayatımızdaki yeri ve görevi bu kadarmış ve tamamlayıp gitmiş. bu gerçekten rahatlatıcı bir yöntemdir. eğer bir gün ihtiyacınız olursa mutlaka deneyin. denemekle hiçbir şey kaybetmezsiniz. belki de çok şey kazanırsınız..

0

biten bir ilişkinin ardından neler yapmalıyız, bu ilişkinin uzunluğuna geçmişine bağlı demek isterdim ama bence bunların hiç bir önemi yok insan ne zaman arkasına dönüp bakarsa ileriyi göremez bu sadece sevgi, aşk kavramına özgü birşey olmamalı herşey için geçerli biten şey bitmiştir geçmişte kalmıştır. bir çizgi çekeceksin olucak bitecek ben bunu yapabiliyorum ama bazıları işkence çekiyor resmen lastik gibi uzatıyor anlam veremiyorum garip . önüne bakacaksın ön yargının atacaksın tertemiz bir sayfa ile yoluna devam edeceksin olay bu .

0

bunların dışında, o kişiyi unutmak için hemen mutluluğu başka işler de arayıp hata üstüne hata yapmamalıyız. öncelikle aklımızdan ve kalbimizden tamamen onu söküp atmanız gerekmektedir. eğer eski ilişkinizi kalbimizden hala atamadıysanız başka ilişkilere başlayarak karşınızdaki kişiye de haksızlık etmemeniz gerekir.bu şekilde davranırsanız sen karşıdaki kişiye zarar verirsiniz hem de boşuna vakit kaybetmiş olursunuz çünkü bir başkasını severken düzgün bir ilişki yaşayamazsınız. ilişkiniz daim olmaz ve kısa sürede biter. kendinizi toparlayana kadar bir süre yeni bir ilişkiden uzak durmalısınız. farklı hobiler edinebilirsiniz. ailemle zamanında ayıramadığınız vakti ayırıp sağlıklı ilişkiler kurmalısınız çünkü size bu aşamada en çok destek olacak kişiler aileniz olacaktır. bu süreçte ailenizden ve yakın arkadaşlarımızdan destek almaktan çekinmeyiniz.

0

biten bir ilişkinin ardından gerçekten kimin hatalı olduğunu ve eğer hatalıysan bunu nasıl telafi edilebileceğini düşünmelisin. çünkü eğer uzun bir ilişki ise bu ilişkiyi kurtarmak için elinden geleni yapman gerektiğini düşünüyorum. çünkü belli bir şeyleri yaşadığın kişiyi unutma gerçekten zaman alacaktır ve yılların dahi geçebilir. bunu atlatabilmek her iki taraf içinde güç olduğunu söylemek mümkündür bence. çünkü bir anda boşluğa düşüyorsun ve ne yaptığını bilmiyorsun açıkçası. o anda kendini bir an önce toparlamam gerekiyor ve karşı tarafa bir kez daha şans verilmesi gerektiğini söylemen gerekiyor bence. ya da eğer bu ilişki tekrardan başlamayacak sa hemen yeni bir ilişkiye başlanmaması gerekiyor. çünkü karşındaki kişiyi üzeceğini az buçuk tahmin edebiliyorum. bu yüzden ani kararlar ve ani hareketler yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

1

biten bir ilişkinin ardından kesinlikle kendinizde insanlara karşı kapatmamalıyız. hayatın devam ettiği gerçeği ile bir an önce yüzleşmemiz gerekir. kendimizi eve hapsetmek kısa zamanda toparlanarak dışarıya çıkmanız ve arkadaşlarımızla ailemizle vakit geçirmemiz gerekir. dış görünüşümüzle alakalı ufak tefek değişiklikler yaparak kendimizi iyi hissedebiliriz.ayrıldığımız eski sevgilimizi takıntı haline getirmemeli ve farklı uğraşlar bulup kafamızı bir an önce dağıtmaya çalışmalıyız. onu düşünmemeye çalışmak en kısa yoldan toparlamamızı sağlayacaktır.