0

aileden borç para isterim maddi durumum iyi giderse öderim

0

genelde birikim yapıp, öyle zamanlarıma destek olmaya çalışıyorum. çünkü kimseden yardım göremiyorsun bu tip zamanlarda. iyi gününde yüzüne ayy canım söyleseydin deyip söylediğinde "inan, borçlarım var. kredi kartını nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum." filana dönüyor. o yüzden paramın olduğu zamanlarda 5 kuruş da olsa kutuma para atmaya çalışıyorum. bugün 5 kuruş, yarın 1 tl yani. ne atabilirsem. valla destek de oluyor hee... birde bu birikim dışında ben paraya sıkışacağımı anladığım zaman evde bakıyorum öncelikle giymediğim kıyafet, ayakkabi, kullanmadığım çanta filan var mı diye. hemen letgoya koyuyorum. kitaplarımı satıyorum filan. bir şekilde paraya sıkıştığım zamanları bu şekilde atlatıyorum. birde işte burası var. mesela yine kıyafetlerım vardı giymediğim. hatta etiketi olan var üstünde. hemen ayırdım hepsini, koydum letgoya. sonra burası var. şimdi burada da para yapmaya çalışıyorum. dün akşam biraz uğraştım 17 lira yaptım. bugün de pek giremedim, o yüzden pek birşey yapamadım. 19 tl ye yaklaşmış olmalıyım ama. işte burada biraz çabalamaya çalışıyorum yani .

0

param olmadığı zaman genelde evden dışarı çıkmıyorum yada çok ihtiyacım varsa arkadaşlarıma eşime dostuma aileme kim varsa onlardan borç alıyorum ama tabi ki borcumu da bir şekilde kapatıyorum bilirsiniz ki ülkemiz ekonomik sıkıntı yaşıyor elimizden geldiği kadar her şeyden kısıyoruz

1

paraya sıkışık olduğum anlarda el işi falan örüyorum. kısa sğrede yapabileceğim şeyleri yapıyorum. sorumani de daha sık vakit geçiriyorum.

1

yani sıkışık olduğu zaman mesela dışarda yemek yemiyorum yada fazla dışarıda bir yere gitmiyorum. bu sebeple kendimi kısıyorum. yakın birinde para alıyorum sonra vermeye olmadı.

2

başta param bitmesin diye harcamalarımı kısıtlıyorum. sonra eğer param yetmezse borç alabileceğim bir insan varsa borç alırım. olmadı internetten para kazanmaya çalışırım. aynı şimdi olduğu gibi. sonuçta burası da bize bir kazanç sağlıyor. hiç yoktan iyidir.

1

bankamatıge gıdıyorum genelde fazla soru sormadan aglamadan tek gercek para veren bırım o

1

ben paraya sıkıstigim zaman hemen ek is yada o an ne iş yapabilirim diye netten araştırıyorum hemen.bir ara çorap sattım. bi ara kozmetik ürünleri sattım bu şekilde o dönemi atlatmaya çalıştım.

1

kumbaralarım var benim evde... kitaplarım için her zaman ayrıdır mesela... zorda kaldığım zaman ya büyük kumbaramı patlatıyorum ya da kitap kumbaramda o an için kullanabileceğim yeterli bir miktar varsa kitap kumbaramdan alıyorum.. daha sonra büyük kumbaramı patlattığımda oradan azıcık kitap kumbarama aktarıyorum hemen

2

paraya sıkışık olduğumuz anlarda para gelene kadar sıkışık kalmaya devam ediyoruz. başka da yapacağım bir şey yok. :)

1

valla elden bisey gelmiyor. ailen dahil kimseden borcta istenmiyor bu devirde tabi bu benim ailem için geçerli o yüzden herseyden kısmak gerekiyor malesef.