0

bizim burada damat böreğide denir. en pratik en lezzetli börektir aç hazır yufkayı içine isteğin malzemeyi koy yağla koy tavaya beş dk da hazır ama çokta doyurucu birşey değil yani ben kolay doymuyorda olabilirim bilemiyorum

1

tava böreğini yapmak için öncelikle tava güzelce margarin ya da tereyağı ile yağlanır. ardından üzerine yufka serilir. süt ve yağ ile ya da daha çıtır olmasını istiyorsanız un ve yağ karıştırarak bir karışım elde edilir. elde edilen bu karışım yufkanın üzerine sürülür. ardından kalan yufkalardan parçalar kopartılarak üzerine bir kat yerleştirilir.sonrasında hazırlamış olduğunuz iç harç ilave edilir. iç harcı arzuya göre peynirli, patatesli ya da ıspanaklı olarak hazırlayabilirsiniz. iç harcıda koyduktan sonra yeniden yufkadan parçalar kopartılarak üzeri kapatılır. sonrasında hazırlamış olduğunuz karışım dökülür ve yeniden yufka koyulur ve tamam kenarlarında kalan yufkaları içeriye doğru katlanarak en üzerine yeniden sıvı karışım sürülür. sonrasında böreğin önce altı , sonrasında ise döndürülerek diğer yüzü pişirilir.böreğin her iki yüzünüde güzelce kızarttıktan sonra ocaktan alınarak servis tabağına olur ve dilimlenerek servis edilir.

0

tava böreği yapmak için tava tereyağı ile güzelce yağlanır üzerine yufka serilir yufka 2 kat yapılır içerisine ne koymak istiyorsanız koyarsınız patates kıyma veyahut peynir olabilir ayrıca yağ süt ve tuzdan hazırladığınız karışımdan bir miktar üzerine serpil ersin iz daha sonra tekrar bir kat yufka koyarsınız ve yeniden hazırladığınız karışımdan üzerine seversiniz ve iç malzemesi her neyse ondan koyarsınız yeniden bir kat yufka koyarsınız ve üzerine yine ağlarsınız kısık ateşte pişirmeye başlarsınız alt tarafı iyice kızardıktan sonra tavaya alt üst edersiniz ve üst tarafında güzelce kızarmasını sağlarsınız tava böreği mis piştiğinde afiyetle yiyebilirsiniz.

0

tava böreği daha çok tavada yapılır tava böreğinin yapmak için börek dilimize hazırlamamız gerekir içine malzemeleri koymamız gerekir hazır yufka veya normal kendimizce olarak kullanılabilir hamur içine ıspanak soğan yeşil soğan lahana ve daha birçok şey kullanılarak isteğe bağlı şeyler konularak hazır yufkayı tavaya serperek içine hazırladığımız karışımların dökerek ve yağlayarak yapılan bir börek dir üstüne yoğurt zeytinyağı tuz bu karışımın dökerek sürerek üstüne yapılır tava böreği genellikle böyledir.

0

tava boregi tavada yapilir tava azyaglanir tavanin biraz buyuklugunde yufkalar tek tek tavaya serilir her katina sut yag su karisimi gezdirilir orta kata tercih ettiginiz ic malzemesi dokulur tekrar ustune yufka kapatilir ne kadar kalinlikta istiyorsaniz yufka kapatildiktan sonra kisik ateste arkali onlu pisirilir