0

özel bir jetin olmadığı sürece çok zor.yüksek bir yere çıkmak da fayda etmez sürekli olarak hava yolunu tercih edersen anca o şekilde yenebilirsin bence.

0

uçaktan korkulmazki. en güvenilir seyahet şekli bence..

0

uçak korkusunu yenmek için bir çok çözüm önerim var.öncellikle en büyük çözüm önerim cesaretli olman.her zaman kendine güveniceksin özgüvenin bol olucak.
bu hayata bir keren geldiğini bilmelisin güzel kardeşim bundan dolayı her zaman korkunu yenmek için cesaretini toparlıyıp güzel bir galibiyetle bu korkuyu aşabilirsin.

0

bende böyle bir korku yok çünü yaklaşık 20-30 kez yurtdışı seyehati yaptım artık alışkınım.
sadece bir kez uçağa bin alışırsın.

0

uçak korkusunun uçağa binmek ile aşılabileceğini düşünüyorum. çünkü bir kere binince bir şey olmadığını, hatta güvenli olduğunu görüyoruz. bence otobüslerden, minibüslerden vs. çok daha güvenli.

0

uçakla bir kez yolculuk yapınca aslında korkacak bir şey olmadığını anlıyorsun. uyku ilacı tavsiye ederim ilk biniş için.

0

şimdiye kadar 3-4 kere uçağa bindim ve ilk başlarda korkardım ama kendinizi rahat bırakıp gözlerinizi azıcık bir süre kapatırsanız korkunuz geçecektir.

0

sistematik duyarsızlaştırma yöntemi ile olabilir. örneğin önce uçak oyunları oynatılabilir daha sonra uçak simülasyonu şeklinde olan bir ortama geçilir. bu gibi aşamalardan sonra kontrollü bir biçimde uçağa yakınlaşması sağlanılabilir.

0

psikolojik bir sorunu aşmak için insanın yakınlarından,özgüveni yükseklere çıkarıp bunun da üstesinden gelebileceğini inandırmalı ve arkasında durarak itici güç olabilecek ağırlığa sahip olunmalıdır.uçak korkusu, göğün boşluğunda yüksek adrenalin depolamasıyla kalbin duracak noktasına geldiği için ne yapabilirim endişesiyle dehşet bir korkuya kapılmak denir buna.böylesi bir yükseklik korkusu,ölümün kol gezdiğini seziyor ister istemez ve insan panik butonuna basmayı göze alamıyor.benim de çocukluğumdan bu yana yükseklik korkum var,bununla da yüz yüze gelmek istemiyorum kolay kolay.yüzleşmek kolay değil sahiden ama aşabilecek bir sorun, herşeyin üstesinden gelinebilir.

0

ne yazık ki hiç uçağa binmedim ve binmek isterim.

0

maruz bırakma yöntemiyle yenilebilir psikolojik bir yöntemdir zorunlu kalınırsa korkular yenilebilir

0

bir zamanlar ben de uçak yolculuklarından çok korkar ve sürekli uzak dururdum çok uzun mesafeli yolları bile otobüs veya araba ile kat etmeye çalışırım. bu durum beni çok yıpratıp yorduğu için bu korkumu yalnızca üstüne giderek yenebileceğimi anladım ve bir hava yolu sitesine girerek memleketime bilet aldım. bilet tarihi gelene kadar çok kez vazgeçip binmemeye karar verdim ama yenmemin tek yolunun da üstüne gitmek olduğunu biliyordum. youtube gibi video sitelerinde uçak güvenliği ile ilgili videolar izleyip makalaler okudum. asla korkunç uçak kazaları gibi videoları izlemedim. seyehat günü gelip çattığında içimde korkuyla havaalanına gittim. bir sürü dua okuyarak bindim korktuğum gibi kesinlikle geçmedi hatta ilk yolculuğum iyi ki türbulansa girmeden çok temiz kalkış ve inişle geçti. bu güzel yolculuk beni gaza getirdi ve artık sürekli uçakla seyehat eden biri haline geldim. 12 saatlik yolculuğu 1 saate indirdiği için bence çok büyük bir kolaylık artık uçaklar. çevremde bu korkusu olan arkadaşlarımla beraber yolculuk yaparak onların da korkusunu yenmelerinde yardımcı oldum. yükseklik kavramı insanlığı her zaman korkutan bir kavramdır ki demir yığını bir cismin içinde uçmak daha korkutucu gelir bu korkuyu yenmenin en büyük yolu ise üzerine gitmektir. aranızda uçaktan korkan biri var ise hiç tereddüt etmeden bir bilet alıp bu konforun tadına varın. tercihim her zaman türk hava yollarıdır. kolay gelsin:)

0

uçak korkusunu yenmek için ilk olarak kademeli bir şekilde yükseklik denemesi yapmanız gerekir hep bir adım daha yüksek yerlere çıkıp yükseklik korkusunu yenmek gerekir uçağa bindiğimizde ise cam kenarına oturmak bu insanlar için yanlış bi durum olur o yüzden cam kenarından uzak durmaları gerekir yükseklikten korkmadıklarını ilk önce içinde yaşamaları gerekmektedir inanırsak başarabiliriz

0

bir korkuyu yenmenin en iyi yolu onun üzerine gitmektir. uçağa binin, uçak düşmezse korkunuzu yenmiş olursunuz. uçak düşerse de korkunuz kalmamış olur. win-win

0

öncelikle kafada o korkuyu bitirmek lazım sonrasında ise yolculuk yaparken önce gözlerini kapatıp müzik dinliyecen kulaklıkla ardından uçak havalandığında gözünü açacan ve pencereden aşağı baktığında korkunu yenmiş olursun

0

bence insan korkuyorum dediği şeyle yüzleşmeli en azından sanal gerçeklik gibi ortamlarda uçak simülatörü gibi şeyler yapılabilir.

0

korktuğumuz şeylerden kaçmamalıyız . hayatımızın her alanında karşımıza çıkabilirler kaçmak yerine o korkuyu hafifletmek veya ortadan kaldırmamız lazım.eğer uçak korkumuz varsa kendimize güvenerek o uçağa binmeliyiz ve aslında korkulacak bir şeyin olmadığını göreceğiz.

0

uçağa hiç binmemiş biri olarak, korkularimi nasil yeneceğimi de bilemiyorum doğal olarak. ama aklima ilk gelen şey, öncelikle uçağa binmektir... bine bine alişir insan sanirim :)

0

uçak korkusu basıl yenilir sakız çiğneyin gökyüzüne bakın yavaş yavaş yükselirken aşşağıya doğru bakın daha sonra bulutların arasında çizim gibi duran bulutları zihni’nizde canlandırın zaten uçak o sırada inmiş olacak :)

0

uçak kokusu yenmek yenmek ortadan kaldrmak için çeşitli ilaçlar kullanılabilir veya uçağa binilmeyebilinir.