0

bu sene euroleague de en çok göze batan takım fenerbahçe bekodur. gerek aldığı galibiyet serileri olsun gerekse mevcut puan durumunda ki yeri olsun fenerbahçe bekoyu en ön plana çıkan şeylerin başında gelmektedir. cska moskova ve real madridin almış olduğu sürpriz mağlubiyetler de fenerbahçe'nin şuan da euroleague de zirve de yer almasında önemli bir etkendir. özellikle turnuvanın favorilerinden olan cska moskovanın neredeyse ilk 3 dışında kalacak olması bile, bu sene bu arenanın ne kadar zorlu ve rekabetçi olduğunu gösteriyor. fakat fenerbahçe beko açısından çok fark eden bir durum yok gibi duruyor. gerek oyuncu topluluğu olsun gerekse baş antrenörümüz zeljko obradovicin varlığı olsun, anlamsız mağlubiyetlerin, sürpriz mağlubiyetlerin önüne büyük oranda geçiyor. normal sezonda aslında ilk 3 sıra içerisinde yer almak yeterli oluyor final four yolunda avantaj elde edebilmek açısından. yani normal sezonda ilk 3 sıra içerisinde yer almayı garantileyen takımlar genelde son 2 maçına pek asılmazlar. fakat fenerbahçe beko sezon başladığından bu yana euroleague de ipleri baştan sıkı tutuyor. bu turnuvanın en çok şampiyon olan ve avrupanın en büyük koçu durumunda olan zeljko obradovic, burada ciddiyeti asla elinden bırakmıyor. fenerbahçe beko kadrosunda genelde her sene 1-2 kritik oyuncu ile yollar ayrılıyor. bu oyuncular nba'de yoluna devam ediyor. bojan bogdanovic, bogdan bogdanovic, nemanja bjelica, ekpe udoh, james nunnaly, brad wannamaker gibi isimler fenerbahçe'den direkt olarak nba' e giden isimlerdir. artık avrupa da da nba' e gitmenin yolunun fenerbahçe'den geçtiği algısı oturmaya başladı. fenerbahçe'nin en büyük avantajı neredeyse her giden oyuncunun yerini doldurabilmesi ve iyi bir iskelet oluşturabilmesinden geçiyor. bu saydığım isimlerin hepsi oynadığı dönemlerde kritik roller üstlenen ve takıma maksimum katkı veren isimlerdi. zeljko obradovic bu konuda büyük bir deha. giden her oyuncunun yerini doldurabiliyor.gelen oyuncuyu ise öylesine bir hale getiriyor ki o oyuncudan maksimum verim alabiliyor. ben bu sene fenerbahçe'nin mağlubiyet yaşadığı 3 maça dikkat çekmek istiyorum. anadolu efes, khimki moskova ve bayern münih. bunların içinden özellikle khimki moskova maçı çok büyük bir sürprizdi. çünkü en önemli 2 oyuncusu olmayan khimki, o 2 oyuncusu olsa dahi normal şartlar da fenerbahçeyle baş edemezken bu maçta uzatmalar sonucunda rusya da fenerbahçeyi mağlup etmiştir. bayern münih maçında ben şahsen bir yenilgi bekliyordum çünkü gerek vesely'nin yokluğu gerekse bu maçın bayern münih tarafından daha büyük önem taşıması 2 uzatma sonucunda yenilgi ile sonuçlandı. efes maçı ise tamamen konsantrasyon kaybından kaynaklı. kaybedilen 2 maç uzatmada biri ise konsantrasyon eksikliğinden. yani hiç bir maçta fenerbahçe başa baş gidip kafa kafaya oynayıp kaybetmedi. bu çok önemli. bu yüzden fenerbahçe bence şampiyon olacaktır euroleague de. finalde büyük ihtimalle real madrid ile ispanya da oynayıp kupaya uzanırız diye düşünüyorum ben, güveniyorum takıma..

0

fenerbahçe basketbol takımına bakacak olursak eğer, gerçekten bu sene çok güzel bir basketbol oynadıklarını söylememiz net bir şekilde mümkündür. çünkü çıktıkları 13 maçta 12 galibiyet alarak büyük bir başarı elde ettiklerini düşünüyorum. baktığımız zaman son 9 maçta 9 galibiyet alarak büyük bir ilerleme kat ettiler. eğer böyle oynamaya devam ederlerse çok başarılı olacaklar. özellikle son oynanan cska moskova maçında 15 sayı geriden gelip galibiyet elde etmeyi başardılar. ben fenerbahçe'nin bu sene gerçekten bambaşka bir basketbol oynadığımı düşünüyorum. çünkü baktığımız zaman eurolig şampiyonluğu zamanında kadrosundan biraz daha zayıf kadro ile yine aynı performans ortaya koyabiliyorlar. benim düşünceme göre bu performansın ortaya konmasında ki ilk etken kesinlikle takımın başındaki koçtur diye düşünüyorum gerçekten koç obradoviç bu takım için vazgeçilmez bir hocadır.onun yeri asla doldurulamaz. umarım fenerbahçe takımından hiç ayrılmaz çünkü böyle bir koşu bir daha bulamayız. fenerbahçe takımının gerçekten bu sene çok güzel bir basketbol oynuyor ve ben euroleague'i kazanacağını düşünüyorum. umarım tekrar kazanır ve ülkemizi avrupa'da gururlandırır.

0

bence fenerbahçe bu sene her zaman olduğu gibi play four lara kesin kalır ve şuan ki duruma bakılırsa şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi obradovic gibi başarılı bir teknik direktörümüz var ayarıca gerçekten oyuncu kalitesi olarakta çok üst seviyelerdeyiz herkese nasip olmaz dixon gibi 3 lük tutturan ahmet gibi blok koyan oyuncular bu fırsatı iyi değerlendirip gerçekten bu sene geçen sene o kıl payı kaçan kupayı almalıyız inanıyoruz güveniyoruz.

0

bence fenerbahçe bu sene euro lig şampiyonluğunu kazanırmı bilemem. ancak bence kadro yapısı olarak şampiyonluk için eksik kalıyor diyebilirim. iki sene önce bu kupayı kazandığında takımda ekpe udoh ve bogdan bogdanovic vardı.ikisi zaten takımda olunca bir de bunlara babi dikson eklenince şampiyonluk kaçınılmaz oldu bu sene kadro yapısı olarak dediğim gibi eksik olabilirler ancak oynadıkları 10 maçtan 9 galibiyet elde ettiler.bence bu çok güzel bir başarı kesinlikle fenerbahçe final four oynayacaktır. ancak finalde oynayabilir ama finalde kaybedebileceğini düşünüyorum. bir fenerbahçeli olarak fenerbahçe umarım euroleague şampiyonu olur ve ülkemizi bu gururu bir daha yaşatır.ne kadar eksik kadrosu var desem'de fenerbahçe'nin şampiyon olmasını çok isterim.

0

bu yıl ben oldukça zor görüyorum son 2 yıldaki gibi arzu istek ve oyun anlayışı göremiyorum açıkçası dünkü oynadığı liğ maçınını da izlemdim slukas da sakatlandı eger ciddi bir sakaltlugu varsa bu yıl zor gibi görünüyor açıkçası real madrid veya cska moskava kaldıracak gibi ama her ne kadar fenerbahçelide olmasam bu gruru bir kez daha yaşatmasını isterim tabi hakikaten fenerbahçede şahane bir kadro zenginliği ve oyun bilen oyuncularla kurulu panik havası iç bir maçta yaşamıyorlar