1

şekerpare tatlısı tarifleri farklı olabilir herkesin tarifi kendine göre farklıdır şekerpare tatlısının ben böyle yaparım 250 gram margarin bir bardak pudra şekeri 2 yumurta yarım çay bardağı sıvı yağ bir tane paket vanilin 1 paket kabartma tozu iki bardak irmik 1 bardak da un hamuru için üstüne de süslemek için bir bütün fındık şerbeti için 3 bardak toz şeker 3 bardak su 15 damla limon suyu.

0

şekerpare genellikle pratik bir tatlıdır herkesin genellikle evinde yaptığı bir tatlıdır şekerli bir tatlıdır. şekerparenin yapımı da çok kolaydır şekerpare için 2 yumurta 1 su bardağı şeker iyice çırpılarak köpürtülmelidir. daha sonra içine bir paket margarini ve 1 paket vanilyayı ekleyerek ve üstüne alacak kadar un koyarak iyice yorulmalıdır kulak memesi kıvamına gelmesi gerekir hamur genellikle tariflerde böyle yazar ben de evimde genellikle böyle yapıyorum. daha sonra yuvarlak haline getirip bu hamurları tabi ilk önce hamuru 15 dakika bir dinlenmeye bırakılır daha sonra elimizde yuvarlak haline getirip ortasına ceviz koyularak fırına konulur üstüne bazı insanlar yani çoğu insan yumurta akını koyuyor yani sürüyor ama ben tercih etmiyorum çünkü içinde kokuyor o yüzden hiçbir şey sürmeden fırında veriyorum ve 180 derece ısıtılmış önceden fırını neredeyse üzeri kızarıncaya kadar pişiriyorum de alıyorum soğumaya bırakıyorum. daha sonra kenarda bir tencerenin içine 2 su bardağı şeker 3 su bardağı su ve hatta 4 su bardağı su ve bir kaç damla limon koyularak ateşe koyulur neredeyse 1 saat kaynamaya bırakılır ve sıcakken hamurların üstüne kızarttığınız şekerparenin üstüne dökülür ve içine çekmesi beklenir daha sonra tabaklara koyularak hindistan cevizi eşliğinde servis edilir herkese afiyet olsun.

0

bir paket margarin
iki yumurta
3 yemek irmik
bir su bardagi pudra sekeri
bir paket kabartma tozu ve vanilin
aldigi kadar un
bu malzemlerin hepsini bir kapa koyarak karistiriyoruz.yuvarlama kivamina geldiginde fiirna atiyoruz.sogumasini bekliyoruz.serbeti icin 3 su bardigi su
3 su bardagi seker kaynatiyoruz.kaynatiktan sonra sogumus seker parelerin uzerin edokuyoru,