0

evet kesinlikle her çoçuk üniversiteye kadar eğitimini devam ettirmeli bana göre çünkü gelişen dünyada hayatta kalmak istiyorsak okumalıyız düşünmeliyiz fikir üretmeliyiz en önemlisi hayat çünkü çok zor.ekmek aslanın ağzında demişler gerçektende öyle bir durumdayız o ekmeği çıkarmak için her türlü şarta gögüs germeliyiz elimizden geldiği kadar.okumaksa okuruz üretmekse üretiriz işte..

0

evet bence kesinlikle okul okumak zorunlu olmalıdır. çünkü o kulak bak eğer ki zorunlu olmasaydı birçok kişi okumak istemeyecek ve bu şekilde o anki kararlarıyla daha sonra pişmanlık duyabileceklerlerdi ve hayatta birçok konuda sıkıntı yaşayacaklardı. o yüzden bence okul okumak zorunlu olması çok daha iyi oluyor. en azından ülkede okuma yazma bilmeyen sayısı gittikçe azalıyor. ama eğer ki zorunlu olmasaydı okuma yazma bilmeyen ve cahil olan fazlasıyla olacaktı. bu yüzden iyi ki de zorunlu diye düşünüyorum.

0

kesinlikle okul okumak zorunlu bir halde olmalıdır. çünkü zaten büyük bir kesim çocuklarına üniversite de dahil olmak üzere elinden geldiğince okula yolluyor.
ancak bir kısım cahil kesim özellikle kız çocuklarının okula yollamaktan kaçınıyorlar. bu yüzden de devreye eğitimin zorunlu olması hale giriyor. şikayet edildiği zaman mecburen okula göndermek zorunda kalıyorlar. yüzden bence zorunlu eğitim kesinlikle gerekli bir şey. çünkü bazı insanların keyfine bırakırsak kesinlikle çocuklarını okula falan yollamazlar. ondan sonra ülkemizin eğitim seviyesi gitgide daha da düşmeye başlar.

0

bu konuya farklı bakış açılarından bakarak değerlendirmek lazım nasıl derseniz?
misal bir toplumun geleceği için eğitim düzeyi refah düzeyi için okuyan birey sayısının yüksek olması lazımdır ama ve lakin, okullara zorunlu olduğu için gelen öğrencilerin sayısı daha çok olduğu için ülkemizde eğitim sağlıklı olmuyor.

0

insanların belirli bir eğitim seviyesinin olması gereklidir.ancak bunun zorunlu olduğunu düşünmüyorum.bir insan kendini farklı yollarla da bilinçlendirebilir ve geliştirebilir.sadece kendisinin çaba göstermesi yeterlidir.ve bazı insanların okumamış insanlara karşı kötü gözle bakmalarını yadırgıyorum.okumakla bir baltaya sap olamamış insanları da çok görüyoruz.o nedenle insan,insan olsun ve bilgiye,merağa aç olsun yeter.

0

okul okumak hatta üniversite bile okumak zorunlu olmalıdır bakarıyorum de ülkemizde iç bilim adamı mucit çıkmıyor yada herhangi bir şeyi geliştiren nadir insanlar çıkartıyoruz bilğide geri kalmış bir ülkeyiz bakıyorumda çin ve japonyaya her gün bişeler gelişirip bişeler icat ediyorlar ve buda okuma ve egitime baglı oalrak düşünüyorum birince bir yerde okumuştum bize birinci sınıfta ali ata bak ve süt iç gibi tabirler kullanılırken çinde ise küçük yaşta mucit ve keşifleri geliştirmek için egitimin önemi bilği ile alakalı şeyle başlatırlarmış okumak zorunlu hale gelmeli bence