0

kitap okumanın yararları vardir elbette olmazmi ama hissederek okumak kitap okuyorum. diye okumak degil yaşamak incelik tabiki güzel akıcı bir kitap seçmek en önemlisi ve kendini vererek kitap okumak için değil yaşamak.icon dinlenmek için okumak gerekir kitap okuyunca insan sakinlerdir güzelledir kendini farkli hisseder güzel düşünür pozitif olur insanlara daha mantıklı bakar akıllı olur konuşurken güzel cümleler kurar karşısındaki insanin dikkatini çeker kültür kazanır ilim kazanır efendimedir ağır başlı olur saygınlık kazanır kitap ayırd etmem ne bulursam okurum okurken yaşamaya çalışırım dinlenirim sakinlerisin yazarim not alirim kulaklarımı takip hafif fonda saatlerce kitap okuyabilirim bir başlarıyım zaman 500 sayfalık.kitabin 300 sayfası biter isim olmazsa tabi saatlerce okuyabilirim çocuklarınızı özellikle kitap kültürüyle yetiştirin kitap okumanın güzel bir şey olduğunu onlara aşılayın kitap çok güzel bir eğitim yöntemidir b7 aşkı ne kadar erken aşılarsanız o kadar guzel aşılanmış dikkatli adaptasyonu yüksek çocuklar geliştirirsiniz çiftçi bir ailenin çocuğu olarak sadece ders çalış diye zorlandım zavallılı annem babam oturup ders calustiramazlar ki ilk okul mezunu bir anne 3 çocuk okuma yazması olmayan bir baba hor görmeyin sakin ama hayat şartları böyle malesef bu aile çocuğunun ne anlar tarih dersinden ne anlar geometriden haliyle okuldan çıkıp onlara yardıma gitmekten ne kitap okuma ne ders çalışma şevkimiz olmadi hiç bir zaman liseyi bitirdigim.donemlerde herkes gibi iş bulup çalışmak istiyordum yol bilmez iz bilmez düştük gurbet yollarına ve gordum ki gurbet uzaktan göründüğü gibi değilmiş okumak.lazim.mis bırakın kitap okumayı oradaki insanlarla sohbet edecek kabiliyetim bile yoktu şoven bile farklıydı belkide bir evet kelimesini kullanamıyordum ve kitap okumaya merak saldım.okudukca acildim.okudumca mantıklı cümleler kurmaya basladim.etkilemeye basladim.ogrendim öğrettim arastirdim merak ettim derken şuan allaha şükür oturduğum her ortamda saygı sevgi çerçevesince çok güzel arkadaşlık dostluk ilişkilerim var herkese tavsiye ederim hemde en büyük şiddetle tavsiye

0

kitap okumanın bize faydaları vardır. öncelikli olarak kelime hazinemiz genişler. insanlarla daha iyi iletişim kurarız, okuduğumuzu daha çabuk anlarız.

1

yani illa var kitap okumanın yararları. mesela hızlı okuma tekniği olur insanda kitap okursa devamlı. kültürü gelişir.

0

kitap okumanın birçok faydası vardır. insanlar daha çok akıcı bir şekilde konuşurlar. insanı çok kattığı şey vardır. insanın zihnini açar. kitap okumak insana bir çok fayda kattığı gibi birçok yararlı sağlar. insanı anlama gücünü yükseltir. insanlar bazen anlatan şeyleri anlamıyorlar kitap okuyarak insanları daha iyi anlarlar.

0

kitap okumanın birçok faydası vardır. kelime haznesini geliştirir, konuşmayı düzeltir, yen fikirler ortaya çıkar, düşünce yapıları gelişir ve değişir, sıkıntı ve stres atılır, hoş zaman geçirtir, genel kültürü arttırır. yeni hayatlara köprü oluşturur, gelişmeyi ve değişmeyi sağlar, olumlu düşüncelere sahip olmayı sağlar.

0

elbette vardir.
daha akici konusmak,kelimeleri daha duzgun telafuz etmek,daha hizli okuyup anlayabilmek gibi bazi ozelliklerini gelistirebilir.