0

yaratıcılığı arttırmak için şöyle yapabilirsin kendin odaya çekil müzik aç müzik dinle az sakinleş dışarıya çık derin bir nefes al gez dolaş kafanı dağıt sonra bir masaya git otur ve düşünmeye başla ne yapabilirim ne yapacağım hayattaki amacın ne zihin egzersizleri yapabilirsin uyuyup dinlenebilir sen kendini nasıl rahat hissedebiliyorsan onlar yapabilirsin ve bunları yaptın da muhtemelen içine bir rahatlama hissi gelecek ve yaratıcılığın ortaya çıkacaktır.

0

bol bol pinterestte gezinerek arttırabilirsin :)

0

yeni insanlarla tanışmak ve sohbet etmek yaratıcılığı arttırır. çünkü yenş biriyle konuşurken ister istemez beyin hem onu keşfetmek için hem konuşacak konu bulmak iletişim frekansını tutturmak için hem de daha önce görmediği biriyle karşı karşıya olduğundan onun fiziksel özelliklerini keşfetmek için yoğun bir enerji harcar. özellikle iletişim kurmak ve konuşacak konular bulmak çok kolay olmadığından beynınız için faydalıdır. sonra tiyatro yapmak ama özellikle doğaçlama tiyatrod yapmak da yaratıcılığınız için çok çok faydalıdır. aslında doğaçlama tiyatro da bir nevi yeni bir insanla tanılmak gibidir ve pratik cevaplar düşünmeniz gerekir. kitap okumak, internetten araştırma yapmak, video izlemek de zihinsel etkinliği arttıracaktır. sorumani sitesine gelecek olursak bu site kazanç sağlamamız dışında yeni şeyler keşfetmemizi de sağlıyor. bilmediğimiz bir soruyu cevaplarken önce internetten araştırma yapıp sonra bilgileri harmanlayarak buraya yazıyoruz ve bence bu da çok faydalı bir zihinsel etkinlik.

0

yaratıcılıgı arttırmak icin bol bol kitap okumalıyız ve araştırmalar yapmalıyız ve bu sayede güzel şeyler ortaya cıkabilir yada yabancı müzikler dinleyeniliriz hem ingilizcemiz gelişir birde iyice düşünmek lazım düşünmek icinde boş bir yerde sessiz ortamda kahveni alış düşünmelisin büyük insanlarla konuşup fikirler alabilirsin

0

hocam kesinlikle ek tavsiye olarak balık yağını önerebilirim. eczanelerden kolayca ve uygun fiyata alabilirsiniz ve bu balık yağı yaratıcılığınızı arttırdığı gibi diğer vücut ve beyin fonksiyonlarınıza da katkısı olacaktır. balık yağının dışında bol kitap okumak da yaratıcılığı arttırır. okuduğunuz kitapları düzgün seçmeniz gerekmektedir. her gün geri geri yürüyüş yapın. bir mesafe geri yürümek beyninizin pasif çalışan yerlerini çalıştırır ve yaratıcılığınızı arttırır. sağlaksanız sol elle yazı yazmaya, solaksanız sağ elle yazı yazmaya çalışın. beynin düzgün çalışması için düzenli dinlenmesini sağlamanız lazım yani uyku düzeninize dikkat edin. sabahları kahvaltıdan önce veya sonra yürüyüş yapabilirsiniz. bu, beyinin açıldığı anlarda düzenli oksijen alımını sağlar. bol su tüketin. beynin büyük bir kısmı sıvı olduğu için su tüketimi önemlidir. düzenli jimnastik yapmak, açma germe hareketleri yapmak, spor yapmak beynin gelişmesine katkıda bulunur. meditasyon yapmak da olumlu sonuç verecektir. sürekli olumlu konularda düşünmek ve fikir belirtmek düşünme gücünüzü arttırır. yetişkinler için boyama kitapları da etkili olur. stresten uzak kalmalısınız. bir evcil hayvan beslemek ve onunla ilgililenmek stesi azalttığı için ve sevgi duygularınızı arttırdığı için kendinizi daha iyi hissedersiniz. bu durum da yaratıcılığınızı arttırır. duş almak bu durum için de etkilidir.

0

herkesin bildigi gibi yaraticilik zeka gerektirir bu yüzden yaraticiligimizi gelistrimek icin ilk once zekamizi gelistirmeliyiz bir insanin beyni olabilir ama o beyni kullanmazsa yani icinde zeka olazsa o beyin bir hictir ornegin bir insanin 7 süngerlik beyni var ve bu beynin sadece 2 sungerligini kullaniyor yani su dolu diger bir insanin 4 sungerlik beyni var ama 3 tanesi kullaniyor yani 3 tanesi su dolu yani onemli olan o beynin ne kadar buyuk oldugu degil ne kadarini kullandigin ne kadarini bilgiyle doldurgunun o yuzden zeka onemlidir zekamizi gelistiremek icinde zeka kupleri puzzle zambala gibi oyunlari tavsiye ederim bu oyunlari kendimde oynayip bizzat tecrube edmisimdir bu yuzden zekamizi gelistimek icin bu tur oyunlari tavsiye ediyorum bu yazdiklarimi okuduysaniz size tessekur ediyorum

0

olduğundan çok daha farklı düşünebilmek
düşünebildiğinden çok daha farklı olmak

0

bir nesne alıp onu farklı bir amaçla kullanmak
bir olayın, amacın, durumun.. tersini hayal etmek
bir insanın bilmediğiniz yönleri hakkında tahminlerde bulunmak
bir romana yeni bir karakter ekleyip olayı farklı bir şekilde yazmak
günlük işleri diğer elinizle yapmak
evdeki eşyaların yerini değiştirmek
farklı bir yoldan eve/işe/okula gitmek
bilmediğiniz bir kültür/canlı hakkında belgesel izlemek
gibi örnekler verilebilir

0

hedef koymak ve onu nasıl gerçekleştirebileceğini düşünmek.
ya da rahatlatıcı bir müzik rahat bir köşe ve ya manzara resim yeteneğinizin olmasına gerek yok ve ya iyi bir yazar dökün kağıta hem rahatlarsınız hem yaratıcılığınız artar.

0

yaratıcılığı arttırmak için baskasından esinlenmemek ve kendi beynimizle yapabilidiklerimiz yaratıcılığıızı arttırır yaratıcılığı artırmak içinde dünyaya bakış açımızı değistirmeliyiz gündemde neler oluyor bakmalıyız neler yapabilirizi diye düsünmeliyiz kitaplardanda esinlene biliriz

1

yaratıcılığı geliştirmek kendi elimizde ve biraz da karakterimizle alakalı bir durum. örnek olarak eskimiş bir kıyafeti çöpe atmak yerine , onu bez bebek yaparak, örtü vs yaparak değerlendirebiliriz. tabi bunu birçok insan yapmak istemiyor, genelde hazır ürün akarak değerlendirmeye çalışıyor. oysaki yaratıcılık hazır şeyleri satın alıp üretmek değıl, elindeki malzemeleri değerlendirmektir. yani etle
yapilan bütün yemekler zaten güzel olur.önemli olan evdeki yiyecekleri değerlendirip, lezzetli yemek yapmak. kısacası bana göre yaratıcılık, elindeki ürünü değerlendirmek, farklı şeyler yapabilmek.

0

devamli kendini geliştirmek gerek ilerlemek

0

çizgi film anime izleye bilriisn oyun oynaya bilirisn hayal kura bilirisn yada aşk olabilirsin...

0

bol bol kitap okumakla beraber araştırma yapmak ve bu araştırmaları verilerle desteklemektir. kitap okumak derken her türlü değil alanınız için ya da hazırlanmak istediğiniz şeyler için uygun kitaplar alarak beyin egzersizleri yaparsınız. müzik dinlemek aynı zamanda yaratıcılığı arttıran başka bir beyin egzersizidir. daha çok sabah spor tarzı esneme hareketleri ile güne başlarsanız da aynı şekilde bu sizin yaratıcılığınızı olumlu etkiler. koşu güzel bir seçim olarak bilinir. temiz havada 'doğa koşusu' olarak adlandırdığımız koşular da rahat ve geniş düşünmeyi sağlayan başka bir egzersizdir.

0

yaratıcılığı arttırmak için birçok şey yapılabilir. ilk olarak kitap okuyabilirsiniz. fakat öyle her kitabı değil de belli başlı size bir şeyle katabilecek kitapları okumanızı tavsiye ederim. benim önerimi dinlerseniz psikoloji romanlarını veya çocuk kitaplarını tercih etmenizi öneririm çünkü bu kitaplar gerçekten sizlere bir şeyler katabilecek kitap türleridir. ikinci olarak hayal kurun. bir çocuk gibi hayal kurun. hayalinizdeki işi, hayalinizdeki yerleri veya hayalinizde en çok nereye gitmek istediğinizi, en çok kiminle olmak istediğinizi düşleyin. eğer gerçekten doğru yolda gidiyorsanız zaten 1 hafta içinde rüyalar görmeye başlarsınız. rüyalarınızda genellikle hayal ettiğiniz şeyleri görürsünüz. eğer gerçekten kendimizi bu konuda çok geliştirsek yaratıcılığımız ve hayal gücümüz yeteri kadar fazlaysa lucid dream yani başka bir deyişle rüya kontrolü denilen olayı yaşamanız mümkündür. nedir bu lucid dream? lucid dream yani başka bir deyişle rüya kontrolü gördüğünüz rüyalarda içinde olduğunuz durumu anlayıp rüyada olduğunuzu kavramanızı sağlar. nasıl yani neler yapabiliriz bu lucid dream'la? rüyada olduğunuzu anlayıp rüyanızı yönetebilir, şekillendirebilirsiniz. mesela hep istediğiniz yarış arabası ile gezebilirsiniz ya da eyfel kulesi'nin tepesinden dünya'ya bakabilirsiniz. bunların hepsini yarı gerçeklikle yani rüya gerçekliğiyle yapmış olursunuz. peki zararlı mıdır bu lucid dream? hayır tabiki değildir. yaptığınız şey normal rüya görmek gibi bir şey sadece rüyada olduğunuzu anlayıp rüyanızı istediğiniz gibi yönetmenizi sağlar.

0

yazı yazmak resim çizmek müzik dinlemek ve birşeyler

0

çizim yaparak düşünmeyi artırarak ve tabiki hızlı karar vererek

0

zihin egzersizleri yapılmalıdır zihni’mizi boşaltıp güzel düşünüp not almak lazım kimsede olmayan özgün bir içerik düşünmek lazım farklılık lazım

0

sen kendi kendini yaratıcı yapabilir sen de kendini getir yapman gerekir yaratıcı olmak için de bol bol kitap okuman gerekir kitap insanı düşünmesine hayal kurmasını sağlar kitapsız bir hayat hiçtir egzersiz için uzman kişilerden izleyerek onları tekrar edebilirsin ama kendi hareketlerinde bularak daha yaratıcı olabilirsin mesela meditasyon yaparak kafana göre meditasyon yapabilirsin kendi ortamını kurarak kendimizi rahatlatabiliriz.

0

klasik muzik dinlemek ve meditasyon yapmak ayni zamanda spor yapmakta endorfin salgiladigi icin yaraticiligi arttirir.