0

böbrek sağlığı için herkesin kabul ettiği temel gerçek bol su içmenin zaruri halidir.böbrekte birikmiş olan ve atılmayı bekleyen tüm maddelerin atımını bol su tüketerek gerçekleştirebilirsiniz.bunun yanında kola gibi asitli içeceklerden uzak durmakta böbrek sağlığı için önemlidir.düzenli yapılan egzersizlerde sadece böbrek için değil tüm vücut sağlığı için fayda eder.

1

bol bol su içilmeli ve mermer beton tarzı şeylere fazla oturulmamamlı

0

böbreklerinin sağlığı için tuvaletini tutmaman gerekiyor.böbreklerin sağlığı için ise spor hapmak ve düzenli su içmek gerekiyor.

0

böbreklerinin sağlığı için bol bol su içmek gerekir fakat her şeyin fazlası da zarar. günde ortalama 2-3 litre su içmek gerekir ama.

0

günlük düzemli olarak spor yapabilirsin. mesela bir spor salonuna kayıt olma imkanın vara en saglıklısı bu olur. fakat imkanın yoksa evde,parkta ve herhangi bi yerde kendi imkanlarınla spor yapabilirsin. düzenli ve saglıklı beslenmeye dikkay et. bolca b12 vitamini almaya calısmalısın. süt ve yogut,peynir gibi ürünleri sık kullanman senin için yararlı olur. sigara gibi bir alışkanlıgın varsa eger bundan kurtulmaya calış.

0

egzersiz bilmem ama yeteri kadar su içersen böbreklerin zaten sağlıklı kalır.

0

egzersizden çok bol bol su içmeye dikkat edilmesi gerekir.