0

yaratıcılığı arttırmak için bir sürü şey yapılabilir ancak ben birkaçını sıralayacağım. öncelikle her gün hepimiz yatıyoruz ancak hiç yatmaya kendimizi hazırlamıyoruz. yatmadan önce hayal kurun. hem de bol bol az değil çok kurun. kitap okuyun, kitaplardaki karakterler ile hikayeyi devam ettirin. bilim kurgu filmleri izleyin. bilim kurgu filmleri ile birlikte daha fazla hayal gücünüz gelişecektir. yatmadan önce bunları da uzun uzadıya düşünebilirsiniz. gelecekte dünya nasıl bir yer olurdu diye düşünün. bu düşünce ile bugünkü şartları abartarak bir dünya kurgulayın. aynı fahrenheit 451 gibi. kitaplar bugün yakılıyor. ileride de kitaplar yakılırsa ve bu teknoloji ile birleşirse ne oluru düşünün. sonra bulutlara bakın ve çeşitli şekiller oluşturmaya çalışın. ister istemez hayalleriniz çok güzel şekiller oluşturacaktır. sevdiğiniz insanları daha güzel ve daha iyi nasıl olabilecekleri hakkında kafa yorun. dağlara ve taşlara bakın. onların nasıl oluşturulmuş olabileceği konusunda kafanızı yorun. hayal kurmaya devam edin. her gün her şeyi sorgulayabilirsiniz. bu insanların canını sıkacaktır çünkü çoğunun cevabını kendileri de bilmezler. ancak yılmayın ve öğrenin ve düşünün. böylelikle hayalleriniz gelişecek ve dünyayı daha iyi öğrenebileceksiniz. baktığınız her şeyin anlamını çözmeye çalışın. neden yaşadığınızı? önünüzdeki bilgisayarın neden önünüzde olduğunu, ışıkların nasıl hareket ettiğini merak edin. peşinden koşun. hayal edin. ya şöyle olsaydı diyerek kendinizi yönlendirin. böylelikle daha iyi hayaller kurabilirsiniz. ve kendinizi cesaretlendirin. cesaretlendikçe daha iyi düşünceler üretmeye başlarsınız. yıllar ne kadar da sizi yıpsatsa da öğrenme yetinizden bir şey kaybetmemeye bakın ve daima gülümseyin. hayalleriniz o zaman daha da dolu olacaktır. tabi allah'ın izniyle.

0

yaratıcılık normal şartlarda insanın doğum ile beraber kazandığı yani doğuştan gelen bir özellik olmaktadır. yaratıcılık sonradan da kazanılan bir özelliktir. fakat doğuştan kazanılmış olanlarda daha fazla yararlı bir şeydir. sonradan kazanılan yaratıcılık özelliği insanların elbette işine yarar. hatta bazı insanların yaratıcılık konusunda eli yatkın olduğundan doğuştan bu özelliğe sahip olan insanlardan daha etkili kullandıkları da görülen bir şeydir. yaratıcılık artırma teknikleri tabi ki vardır. bunlardan en önemlisi yaratıcılık yapılacak alandaki iş için uzman birinden dersler almaktır. alınan dersler deki başarının oranı kişinin ne kadar elinin yatkın olduğuna da bağlı bir durumdur. alınan eğitim sonrası yapılacak pratik çalışmaları sayesinde de insanların yaratıcılık artırdığı görülür. böylece sonradan kazanılan bu özellik ile ciddi manada başarılı işler yapmak mümkün hale geleceğinden insanların çabalaması gerekir.

0

gece saat 3 ile 4:30 arası gökyüzüne bakmak yaratıcı olmanızı sağlar.

0

yaratıcılık öyle birsey ki aklınızla düşündüğünüz hersey yaratıcılığa girer.ama birsey yaratmak yetenekte gerekir, el becerisi gerekir.

0

yani yaratıcılığı arttırmak için öncelikle bol bol belgesel izlemeni tavsiye ederim ne tür belgeseller dersen;
hayatta kalma olsun,ağaçevi yapımı olsun,araba tamiri olsun,avlanma belgeselleri olsun bunlar yaratıcılığını arttıracaktır.dizi izlemenin faydalarida kesinlikle çok fazla bir çok yontem görüyorsun zor koşullarda ne yapman gerektiğini öğreniyorsun.kitap okumanın kesinlikle faydasını çok görürsün ben genellikle ansiklopedi tavsiye ederim.ama kişisel gelişim kitapları daha çok faydalı olacaktır.oyunlar oynamanı tavsiye ederim.labirent tarzı oyunlar.bilmece çözmeni tavsiye ederim.

0

bence kitap okunmalı, dergi okunmalı başka ne olabilir bilmiyorum

0

bol bol kitap okunmalı roman okunmalı ve çizgi roman okunmalı bence

0

yaratıcılık denilince yani kendine özgü olmayı geliştirmedir. bunu geliştirmede gelişim kitaplarını okumak gerekir ve kendini geliştirme videolarıda izlenebilir. bunun dışında da farklı düşünme egzerszileri bunlarda santranç etkili olabilir.

0

lisedeyken bu konuya bakmıştım. aklımda kalan bir egzersiz olarak, odanızın dışındayken en ince detaylara kadar hatırlamaya çalışmak vardı.

0

daha çok pratik ve yaratıcılık konusunda ruhu geliştirmek lazım. olaylara bakış açışını geliştirmek lazım.

0

hangi iş olursa olsun fazlaca pratik yapmam budur. müzi aleti çalıyorsanız fazlaca pratik. yazar olacaksanız çok okuma çok yazma. bu iş böyledir ne kadar çalışırsanız o kadar iyi iyi iyi olursunuz. umarım yardımcı olabilmişimdir. pekmez yiyin. ceviz ceviz.

0

yaratıcılığın yçtemelş hayal gücüdür.hayal gücü yüksek olan kişiler daha yaratıcı olmuştur.hayal gücümüzü arttırmak geliştirmek içinde farklı düşünmek ve farklı yaşamak gerekli.tek düze monoton bir yaşam sürerek yaratıcılığı arttırmak mümkün değildir.farklı düşünmek,farklı insanlar tanımak,farklı ülkeler görmek,farklı kitaplar okumak,farklı konularda araştırmalar yapmak ve bütün düşüncelere açık olmak gerekir.ancak bu farklılıkları yaparken bilinçli bir şekilde yaşamak lazım.zaman zaman beyin fırtınaları yaparak düşünce gücümüzü fikirlerimizi zorlamamız bolca araştırma yapıp yeri geldiğinde bu fikirleri tartışabileceğimiz ortamlarda olmamız gerekli.ufkumuz geniş ideallerimiz yüksekte hayallerimiz büyük olmalı.

0

abicim farklı şeyler yasiycaksin farklı isler farklı yerler goruceksin bilgi edinceksin farklı insanlarla konuscaksin bilgi hayat hikayeleri gibi kitaplar filmler izliyceksin

0

kolay yoldan şu egsersizleri yaparsanız yaratıcı olursunuz diye bir cevap yoktur. satranç oyunu yaratıcılığı öldüren bir oyundur . zira strateji geliştirmeye yarar ancak strateji geliştirme ile yaratıcılık taban tabana zıttır . origami bilmeden kağıdı rastgele katlayıp bir şeyler oluşturmak ise yaratıcılığa destek olabilir.

0

konuyla ilgili uygulayıcı ve denek olarak katıldığım bir kaç deney sonucu ile cevap vereyim .
1. yaratıcılık , farklılık , farkındalık kavramları sanılanın aksine doğumla gelen özellikler değildir. kazanılan özelliklerdir. genetik olarak aktarılan özellikler arasında şiir yazma , icat yapma , formül bulma vs yoktur . bir harf bile bilmeyen bir babanın matematik dahisi bir çocuğu olması babasının okur yazar olup olmaması ya da gizli bir dehaya sahip olması ile değil tamamen çocuğun yaşamındaki olayların gelişimi ile ilgilidir.
2.yaratıcılık , farklılık , farkındalık birbiri ile ilişkili ve üçü bir araya geldiğinde kişisel özellik haline dönüşür.
3. en önemli sonuç ise şudur : her üçünün de oluşumu için gerekli ilk ve en önemli ön şart bilme , bilgidir. yani bilgisi olmayan yaratıcı olamaz. bilgi edinme kaynakları gözlem , deney , inceleme araştırma en önemlisi okumaktır. bu eylemler sırasında beyin korteksinin çalışan bölümleri ile film izleyerek , tweet okuyarak , facebook sayfasını takip ederek çalışan bölümler farklıdır. birinci tip öğrenme edinme ile yaratıcılık yenileme geliştirme farklılaştırma farkında olma oluşurken 2. tip öğrenme ile "vayy be adamlar yapmış " dan öteye gidilememektedir.
yaratıcılık için her evde ansiklopedi seti olması arada sırada karıştırılması iyi bir başlangıçtır.

0

yaratıcılığı arttırmak için bir sürü yol vardır. kitap okumak , çok kişiyle tanışmak , düşünmek , çeşitli tiyatro vb aktivitelere katılmak.

0

yaratıcılığın en büyük dost hayal etmektir. insanlar hayal ettikleri sürece varlardır. dünyada adından söz ettiren bütün büyük icatlar rast gele bulunmamıştır. mucitleri önce neyi bulmak istiyorsa onu hayal etmiştir. bir şeyi aklında hayal dünyanda ve bilinç altında var etmeden gerçekte yapamazsın. bu nedenle her şey hayal etmekle düşünüp kurmakla başlar. ortaya somut bir şeylerin çıkması için beynimizde ruhumuzda bir ışık yalmalıyız. daha sonra her şey ufak adımlarla ilerleyecektir. hayal gücünden sonra en önemli şey denemektir. sık sık defalarca onlarca yüzlerce kez denemek lazım. her seferin yeni bir şeyler öğreniyor insan. yapamadığı zaman bile neden olmadığını öğreniyor. hayal etmek, denemek ve sırada gelen şey sabretmektir. olmuyor diyerek pes etmemek gerekiyor. sonuca ulaşıp yaratıcılığı arttırmak için denemek sabretmek gerekiyor. sabır taşı yaratıldık için olmazsa olmaz şeydir. 1000 defa denenip olmasada yine denemek gerekiyor. hiç bir şey tek seferde yapılmamıştır. bütün mucitler yaratıcılıkları için aylarca yıllarca pes etmeden çalışarak denemeyi sürdürmüşlerdir. ne zaman pes ederse insan o zaman yaratıcılığı ortadan kalkar. olmadığı zaman yaratılığı güçlendirmek için moral vermek kişinin kendisini gaza getirmesi lazım. bir daha dene demeli insanın içindeki ses.

0

yaratıcılığı artırma konusunda en önemli hususlar şunlar olabilir, en yaratıcı konusunda hayal gücünüz her zaman ön plandadır. hayal gücünüzle her şey yola çıkabilirsiniz mesela bilgisayarda boş vakitlerinizi oyun oynayarak değil de daha çok yeni bilgiler öğrenmek için geçirebilirsiniz kitap okuyarak kitap en büyük ruslardan bir tanesi olabilir kitap okuyarak siz daha iyi vakitler geçirebilir ve hayal gücünüzle kitap okurken neler yapmak istiyorsunuz. bu hayatta en çok ne hoşunuza gidiyor ne yapmak ne gibi hedefiniz varsa kitap okuyarak ve hayal gücünüzle bunları gerçekleştirebilir. ve mucit esnasında hayal gücünüzle bir şeyler başarabilir ve yapabilirsiniz söyle konuşmak istersek mesela kafanıza söyleyeyim, telefonun bataryası bitince bir mesele yüzde onu düşünce hemen arkasında bataryanın bir kısmından şarj edici özelliği gelse çok iyi olur. bu benim şimdi bir hayal gücüm ve bu hayal gücü mü yapmak için bir bir takım malzeme olması lazım bu malzemeleri kullanarak daha iyi hedeflere gidebilirim belki insan anlamında tabii ki de günümüzün hayatında bu telefonların bataryası şarj bitme konusunda oldukça sıkıntı çekiyoruz.bunu hepimiz biliyoruz ama benim hayal gücümü ne bu böyle bir plan geldi aklıma yani şarjımız bitti anda bataryayı bir kısmını hemen yedek depolama gelmesi lazım bence çok güzel bir şey olur bu benim tamamen hayal fikrim ve düşüncemden yaptım sonrası ise tamamen şudur, mesela insanlar daha çok hayal gücü kurmak için çevresini geceler tarihi mekanları gezerler keşfedin her tarafı gezin gezin ve hayal gücünüzle bir şeyler başarı birisiniz bunu ileride yapabilirsiniz yani atomun parçalamışlar, bu da bir örnektir er zaman her yerde başarı birisiniz bunu bir insanoğlu her zaman yapar. önemli olan sadece hayal gücüdür onun yaratıcılığın da tamamen size kalmış, bir şeydir yaratıcılık nedir yani bazı insanlar birer yaratıcılık şudur, hayal ettiğimiz bir şeyi yapmak bu bir yaratıcılıktır, insandan mesela resim dersinde hocalar der bir resim çizin hemen bizim otomatikman hayal gücümüze aklımıza ne gelirse o resmi çizeriz bazılarınız, kötü güzel boğazımızın hayal gücü ile birlikte çok büyük bir şeyler başararak adını ser gidebiliriz güzel ülkeler çapında adını da verebilir. yani bu tamamen kişiye kalmış bir şeydir hayal gücünüze her zaman geliştirin güçlendirin bunlar da boş vakitlerde kitap okuyarak bilgisayarda gezerek bilgisayara gezerek kastettiğim, tamamen şudur yani boş vakit değil de oyun oynayarak değil de tamamen internette aklınıza takılan sorular yani neleri merak etmek istiyorsunuz onları açıp okuyabilirsiniz. bu tamamen sizin hayal gücünüze kalan bir şeydir ve yaratıcı da bu şekilde geliştirebilirsiniz.

0

yaratıcılı arttırmak için kitap okunabilir. bunun yanında gezmekte görmek de yaratıcılıpı attırabilir. çünkü farklı yerler yada birşeyler görmek insanı geliştirecektir. tabi bunun yanında sessiz bir ortam da insana yardımcı olabilir. negatifliklerden uzaklaşmak insanı daha doğru düşünmeye sevk edecektir

0

yaratıcılığı artırmak için en önemlisi bol bol kitap okuyup ufkumuzu açmak sonrası kendiliğin gelir çünkü beyin bilgi sahibi oldukça düşünmeye başlar sorgular arastırır buda sizin daha yaratıcı fikirler ckarmanızı sağlar