1

mutluluk sürekli bir durum değildir. ebedi mutluluğu beklemek mutsuzluk getirir. onun için önemli olan, mutlu anları çoğaltmaktır, yaşadığımız o anı mutsuzluğa çevirmeden, tadını çıkararak bir hayat sürmektir. elimizde olmayan şeyler için endişeyi bir kenara bırakarak içinde bulunduğumuz durumu keyiflendirmeliyiz.

0

bana göre mutlu olmak sevdiğimiz kişilerin yanında olmaktır. çünkü ben sevdiğim kişilerin yanında çok mutlu olabilen biriyim. özellikle ailem ve sevdiğim kızın yanında çok mutlu olan biriyim çünkü insanın sevdikleri yanında olunca en kötü gününde bile çok mutlu olabiliyor. ben bunları gerçekten çok yaşadım en kötü günümde ailem ve sevdiğim kızı yanında olduğu için kötü gününü unuttum, ve onlarla mutlu olmaya baktım demek istediğim aileniz yanınızdaysa eğer mutlu olabilirsiniz. değilse bence hayatta mutlu olamazsınız diye düşünüyorum.

0

aslında mutlu olabilmemiz için yapılabilecek birçok şey olduğunu görüyoruz. ama genel olarak baktığımız zaman bazı yönlerden sıkıntı yaşayabiliyor bazı insanlar. mutlu olabilmek için aslında maddi durumunuzun çok iyi olması gerekiyor. çünkü maddi durumunuz iyi değilse zaten hiçbir şekilde mutlu olamıyorsunuz bana göre. tabii ki insanın en ufak şeylerden dahi mutlu olabileceği durumlar oluyor. özellikle karşınızdaki çok sevdiğiniz birisi bir de uzun süre görüşmüyorsanız onu bir anda karşınızda gördüğünüz zaman mutlu olabilirsiniz. ama genel olarak mutluluğun maddi olarak görüyorum ben. çünkü maddi olarak büyük sıkıntılar içerisinde olduğunuz zaman bazı eksiklikler oluyor. bunu tabii ki çözebilmek mümkün değil. özellikle günümüzde baktığımız zaman gerçekten mutlu olan pek fazla insan görmüyorum çevremde. şu anda keşke eski zamanlarda yaşamayı çok isterdim. o zamanlar hiçbir şekilde maddi konunun ya da çevrenizdeki kişilerin daha samimi ve dürüst olduğunu düşünüyorum.