0

malzemeler 1 paket tavuk kıyma 100 gram kuyruk yağı 2 adet küçük boy soğan 1 adet kapya biber 3 yemek kaşığı galeta unu tuz kimyon karabiber kekik kırmızı toz biber ve sıvı yağ öncelikle büyük bir kabın içerisinde tavuk kıyması kuyruk yağı mızı baharat larımızı ve galeta unlu muzlu karıştırıyoruz üstüne rondoda çektiğimiz soğan ve kapya biberi ilave ederek güzelce harmanlıyoruz kıvamlı dolduktan sonra köfte şeklimizi verip kızartıyoruz afiyet olsun

1

mercan kebabının yapmak için öncelikle biber ve kuru soğanları robottan gecirip incecik hale getiriyoruz. ardından yarım kilo tavuk kıymasını geniş bir kabın içerisine alarak üzerine robotta geçirmiş olduğunuz soğan ve biberleri ayrıca 2-3 yemek kaşığı kadar galeta unu arzuya göre tuz ve diğer baharatları ilave ederek güzel bir köfte harcı olacak şekilde bir süre yoğuruyoruz. harcımız güzel bir kıvama geldikten sonra küçük parçalar alarak çok ince olmayacak şekilde oval köfteler yatıyoruz ve bir tavada sıvıyağ içerisinde iki tarafı da iyice pişene kadar kızartıyoruz. kızaran köfteleri servis tabağına alarak yanına soğan salatası ve yeşillikler koyarak servis edebilirsiniz.

0

mercan kebabı tavuk kıyması ve tavada kızartma ile yapılan kolay bir kebap türüdür. malzemeler: yarım kilo tavuk kıyması, 1 soğan, 1 kırmızı biber, 3 kaşık kuyruk yağı, 4 kaşık galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, sıvıyağ.
yapılışı: soğan ve kırmızı biberi rondodan geçirin. bunu kıymanın için koyun, karıştırın, galeta ununu da koyup, içine baharat ve tuzu da koyup köfte yapın. yağda kızartın. köfteler hazır.