0

malzemeler 1 buçuk su bardağı yoğurt 250 gram kıyma 2 adet patlıcan patlıcan kırmızı köz yiyeceğiz bir tane kırmızı biber kırmızı biber mizdeki özleyeceğiz 3 adet orta boy patates 1 adet soğan 1 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı domates salçası tuz karabiber kekik ve birazcık maydanoz biraz sıvı yağ yapılışına geçiyoruz tamam uzak uymamız ve yağımızı koyuyoruz bir miktar kavuruyoruz kıymanın üzerine incecik doğradığınız yeşil biber ve soğanımızı ekliyoruz daha sonra bahar haklarımızı ekliyoruz onlar bir miktar kavruluyor üzerine salçamızı ekleyip bir miktar daha kavuruyoruz üzerine doğradığımız közlenmiş biber ve patlıcan larımızı bekliyoruz biraz daha sohbet ettikten sonra ocaktan alıyoruz patates lerimizi de kırdıktan sonra kızartıyoruz servis tabağımıza en altına patlıcanlı közlenmiş karışıma ekliyoruz üstüne yoğurt döküp onun üstüne kızarmış patates yerimizi ekledikten sonra üstüne kıymayı döküp servise hazır hale getiriyoruz afiyet olsun

1

çektik kebabı için, gerekli olan malzemeler şu şekildedir;
250 gram kıyma
4 adet patlıcan
5 adet patates
1 adet domates
1 adet soğan
3 adet kırmızı biber ve 3 adet yeşil biber
kekik tuz pulbiber karabiber gibi arzuya göre baharatlar ve sıvı yağ

üzerine dökmek için de bir kase sarımsaklı yoğurt hazırlamamız yeterli olacaktır.

ilk olarak soğanı yemeklik bir şekilde doğradıktan sonra içerisine kıymayı da katarak hafif ateşte kavuruyoruz firmalarımız kavrulduktan sonra içerisine rendelenmiş domates ilave ediyoruz ve son olarak tuz karabiber kekik pulbiber ve baharatlarını ilave ederek kavurma işlemini sonlandırıyoruz.
kıyma hazır olurken bir yandan da patlıcanları ve biberleri közle dikten sonra kabuklarını soyuyoruz ve patlıcanları incecik ezdirerek doğruyoruz. biberleri de minik küpler halinde doğruyoruz ardından hepsini birleştirip sıvı yağ da yine gezdirip pütür kalmayacak şekilde soteliyoruz. bu işlemi yaparken içerisine ezilmiş sarımsak ve tuz ilave edebilirsiniz.
ardından patateslerimizi incecik kibrit gibi doğruyoruz ve hepsini doğradıktan sonra sırayla sıvı yağda iyice kızartıyoruz.
sarımsaklı yoğurdumuzu da hazırladıktan sonra yapmış olduğumuz tüm bu karışımları bir araya getirmeye sıra geliyor.
babamızın en altına közlenmiş ve sotelenmiş patlıcanlı biberli karışımımızı koyuyoruz. patlıcanların üzerine ise patateslerimizi yerleştirdikten sonra patateslerin üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz ve ardından en üstede hazırlamış olduğumuz kavrulmuş kıymayı koyarak dilerseniz üstünü ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
çentik kebabının gerçekten görüntüsü de muhteşem tadı da harika. davet sofralarında da rahatlıkla koyabileceğimiz değişik bir tarif olabilir. kesinlikle denemeniz gereken bir yemek tarifidir.

0

çentik kebabı kıyma patlıcan biber patates kekik tus salça ile yapılan bir yemektir özellikle kibrit patates kızartmasıyla sunulur