0

3 adet kemikleri çıkarılmış but 1 adet soğan bir tane sivri biber tuz karabiber 4 adet patlıcan kızartmak için sıvıyağ kaşar peynir 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı tuz 1 çay bardağı süt 2 orta boy patates hemen yapılışına geçiyoruz patlıcanları mızı alalım elini soyduktan sonra karınlarına çizik atıyoruz ve kızartıyoruz daha sonra soğanlarımızı incecik doğrayıp bir miktar sıvı yağ ile kavuruyoruz sonra üzerine biberi ekleyip birbirimizle beraber kavuruyoruz tavuk but larımızı kuşbaşı şeklinde doğrayıp üzerine ilave ediyoruz üzerine tuz ve karabiberini ekliyoruz bunlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz daha sonra patateslerin bizi haşlayıp soyduktan sonra bir yerde eziyoruz bir tavaya alıp üzerine tereyağı ve sütü ekleyip sütümüz iyice çekene kadar pişiriyoruz daha sonra üzerine tuz ekliyoruz sonra kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine alıp hazırladığımız pat tavukları içerisine döküyoruz sonra patates püresine de tavukların üzerine yerleştirdikten sonra üzerlerine kaşar peyniri rendesi döküp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz afiyet olsun

0

tavuk but denen kısım baget denenle aynı mı?

0

beykoz kebabı tavuk butuyla yapılan bir kebaptır. malzemeler: 4 tane tavuk but, 4 tane patlıcan, 1 tane soğan, 1 tane yeşil biber, tuz, karabiber.
kızartmak için: sıvı yağ
üzeri için: kaşar peyniri.
sos için: 1 yemek kaşığı salça, biraz su.
püre için: 3 tane patates, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı tereyağı, tuz.
yapılışı: patlıcanları alacalı soyun, çizik atın derin olmayan yarıklar açıp kızgın yağda kızartın. peçete üzerine kızartılan patlıcanları koyun, yağı çeksin diye.
soğanı doğrayın bir tavada yağla kavurun. içine butları doğrayıp atın kavurmaya devam edin. biberi de doğrayın güzelce soteleyin. tuz ve biberi de atıp kavurup hazır edin.
püre için patatesleri haşlayın sonra çok soğumadan soyup bir güzel ezin. blendırla da ezebilirsiniz. böylece pütürlük kalmaz. içine sütü, tere yağını ve tuzu atın. sütü çekene kadar yedirin. bir tepsiye kızartılan patlıcanları koyun içerisine tavuklu harçtan koyun. onun üzerine de kaşarları serpin. salçayı hafif suyla açın üzerine gezdirin ve ekleyin yağ da gezdirebilirsiniz. fırına sürün 180 derece de kaşarlar eriyene kadar pişirin.