0

malzemeler 1 kilogram kuşbaşı dana bonfile 3 adet kırmızı biber 6 adet çarliston biber 7 adet patlıcan biraz tereyağı 3 diş sarımsak 2 adet domates yapılışında patlıcan larımızı közleyip incecik doğruyoruz daha sonra mal dana bonfile muz yıkadıktan sonra bir tavada 1 çay bardağı suyla pişiriyoruz suyunu çektikten sonra bir yemek kaşığı na yakın tereyağını ilave ediyoruz biberli elimizi incecik doğradıktan sonra bir tavada kavuruyoruz daha sonra sarımsakları ezip bir benlerimizi karıştırıyoruz bir fırın tepsisine önce közlenmiş patlıcan larımızı yayı üzerinden bir ben denizli'de öpüyoruz biz onun üzerine de kalmamış etimizi koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz afiyet olsun

0

geleli kebabı tarifi:
malzemeler:
-300 gram kuşbaşı et
-4 adet patlıcan
-3 adet biber
-2 adet domates
-1 adet soğan
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı salça
-1 su bardağı su
-1 fincan sıvı yağ
-tuz
-karabiber
yapılışı: öncelikle eti tencereye koyun üzerine geçecek kadar su koyun haşlamaya bırakın. diğer taraftan patlıcanları yıkayın delikler açın fırın tepsisine koyup pişirin, kabuklarını soyacak kadar fırında közleyin. ardında çıkarın kabukları temizce soyun. çok fırında pişirmeyin biraz diri kalabilir çünkü tekrar fırına girecek. etler pişince sıvı yağı etin üstüne koyun kısık ateşte kavurmaya başlayın bu arada soğanı, biberi, sarımsağı doğrayıp üzerine ekleyin. 5 dakika da böyle kavurun. daha sonra salçayı koyun ve domatesleri de doğrayıp ekleyin. bu şekilde de iki dakika pişsin ardından tuzu ve karabiberi de atın.
patlıcanları doğrayın bir tavada güzelce kavurun orta boy fırın kabına dökün veya borcam tepsiye daha sonra etli harcı üstüne koyun hafif karıştırın fırına sürün. 30 dakikaya yakın 180 derecede pişirin. yemek hazır.