0

geçenlerde okuduğum bir haberde vücut için en sağlıklı elli besini açıklamışlardı bende size ordan bir özet geçeyim.
portakal bağışıklık sistemini güçlendirir.
kivi antidoksan koruma sağlar.
nar tüm meyvelerden daha fazla c vitamini potasyum içerir.
ahududu kalp sağlığına yardımcı olur ve yüksek kan şekerini azaltır.
yaban mersini gözleri korur ve yüksek kan şekerini düzenler.
greyfurt cildi temizeyip sindirimi dengeler, kansere karşı korur.
mandalina diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltır.
avakado kalp hastalığı riskini azaltır.
muz kalbi korur ve potasyum kaynağıdır.
domates kansere karşı koyan enzimleri güçlendirir.
patlıcan kalp hastalıklarına karşı vücudu korur.
pazı magnezyum ve potasyum bakımından zengindir.
mantar kanserle mücadelede faydalı bir antidoksandır.
lahana kanser riskini azaltır, kemikleri güçlendirir.
brokoli vücudu zehirli toksinlerden arındırır.
rezene antidoksan özelliği vardır.
tatlı patates. avitamini bakımından zengindir. ayrıca b vitamini de bulunmaktadır.
sarımsak bağışık sistemini güçlendirir. kansere karşı korur.

0

vücut için en sağlıklı yiyecekler diye birşey yoktur aslında ama halk arasında bilinen bazı yiyecek ve içeceklerin vücuda faydası olduğu epeyce dillenir. bunların başında tabiki trans yağ olmayan yani fast food tarzı hazır besinler dışında ki bütün besinleri dahil edebiliriz. örneğin her besinin farklı bir faydası vardır. bazı yiyecekler protein bakımından zenginken bazı yiyecekler karbonhidrat ve vitamin bakımından zengin olabiliyor. bunlara örnek olarak spor yapan birisiyseniz bunu çok iyi bilirsiniz ki günlük belirli bir kalori ihtiyacınız vardır, bunların belli kısmını protein ağırlıklı besinler diğer kısmını ise karbonhidrat ve vitamin mineral bakımında zengin besinler kapsar. bir sporcu antrenmanını bitirdikten ortalama 15-20 dakika sonra besinini tüketir. bu besinde özellikle antrenman sonrası protein ağırlık olan tavuk, et, balık türü gıdalar tüketilir. karbonhidrat açığını ise genellikle makarna ve pirinçten karşılarlar ki bunlarda çoğunlukla esmer pirinç esmer makarna olur. vitamin ve mineralleri ise olabildiğince sebze ve meyvelerden kullanırlar. örneğin brokoli spor yapan birinin vazgeçilmez besini olabiliyorken kimine göre pırasa veya kereviz kimine göre ıspanak bu sınıfın içerisine girebiliyor. aslında kaba taslak baktığınız zaman hepsi aynı grubun içerisin de yer alıyorken damak zevkine bağlı olarak bu seçenekler değişebiliyor.

0

vücudun sağlığı açısından mevsimsel meyve ve sebzelerden bol bol tüketmek gerekiyor. kuş aylarında bolca c vitamini almak gerekiyor. günlük 8 bardak su içmek gerekiyor. hazır gıdalardan uzak duracaksınız.

0

vücudumuz için en önemli ve sağlıklı olan yiyecekleri bolca tüketmemiz gerekiyor. özellikle kış aylarında oldukça vitamini yüksek meyveler ve sebzeler var. sebzelerden bol bol salata yemek aslında vücudumuz için daha sağlıklı ve dirençli olmasını sağlıyor. özellikle akşam yemeklerin yanında olması gereken bir şey. diğer bir yandan en önemli meyveler kış aylarında ve bunlar portakal, nar ve mandalina gibi önemli besinler vardır. tamamen vitamin deposu ve günde en az bir kez bunlardan tüketmemiz gerekiyor aslında.

0

hepsi sağlıklıdır zaten vücudumuzun ihtiyacı olan gıdalar. yağlı şeyler bir süre sonra vücuda zarar verdiği için az tüketilmesi gerekir. etinden sütünden yumurtasından sebzesi ne kadar her türlü şey yararlıdır bizim için. sadece vücudumuzun neye ihtiyacı varsa onun tüketmemiz gerekir.