0

lahana içerisinde bol miktarda c vitamini olduğundan dolayı özellikle saç ve cilt bakımında çok fayda sağlayan bir besindir. ayrıca içerisindeki vitaminler sayesinde cilde çok daha sağlıklı ve temiz canlı bir görüntü sağlar. cildin yaşlanmasını da geciktiren bir etkiye sahiptir. lahana yapraklarını cilde doğrudan uyguladığınız zaman sıkılaştırıcı bir etki yaratır. özellikle insanlar selülitli bölgelerine lahana yaprakları sararıp ve selülitli görüntüden kurtulmaya çalışıyorlar .
ayrıca lahana bağışıklık sistemi de fazlaca güçlendiriyor kansere karşı çok büyük bir savaşçı olan bir sebzedir.
ayrıca lahana çok düşük bir kalori içerir ve kilo vermeye yardımcı olan çok önemli bir besindir. özellikle bir ara lahana çorbası ya da lahana suyu diyetleri çok fazla popüler bir hal almıştı. lahana bağırsakları çalıştırması ile ve metabolizmayı hızlandırması yönü ile kilo vermenize kesinlikle çok fazla destek olacak bir besin kaynağıdır.
ayrıca lahana beyin sağlığı açısından da önemlidir ve alzheimer hastalığına iyi gelir. vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak doğal bir kalkan oluşturun ayrıca göz sağlığını korur. ayrıca suyu bağırsakları çalıştırdığı için çok kuvvetli bir bağırsak temizleyici detoks etkisi çok fazladır kabızlık sorununun önüne geçer kansızlığı azaltır sindirim sistemini düzenler bunun yanında kanı temizleyerek damar tıkanıklığının önüne geçer. ayrıca kalp ve damar sağlığınız açısından da düzenli olarak lahana suyu tüketmenin faydası muhakkak göreceksiniz.

0

güçlü antioksin özelliğe sahip.ç vitamini deposu bağışıklığı güçlendiriyor.bağırsak sağlığını kolaylaştırıyor.zayıflama yardimci oluyor. göz sağlığını güçlendiriyor. akne oluşumunu engelliyor.

0

lahana bir çok hastalagı ve saglığa iyi gelir lahana dolması lahana kavurması bu tür şeyleri yediginiz zaman migde yara gazstoroli sorun larına iyi gelir haftada bir kez lahana dolması tüketin faydalıdır

1

lahanın faydaları insan sağlığı açısından çok önemlidir. lahananın her türlü yemeği, turşusu, çiği yani kendisi insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir besindir. sodyum ve potasyum açısından çok zengindir. içesinde bolca vitamen ve protein vardır. ayrıca k ve c vitaminleri yönünden oldukça zengin bir besin kaynağıdır lahana.
lahana kansere karşı koruyucu bir özelliği vardır.
beyin sağlığı açısından zengindir.
vücuda direnc verir
bağışıklık sestemini güçlendirir.
enfeksiyonu önler
göz sağlığı açısından gözlere iyi gelir,
karaciğeri korur
kalp sağlığını korur
zayıflamaya yardımcı olur
sindirim sistemine iye gelir
kan basıncına iyi gelir
kolesterolü düşürür
cilt problemlerini tedavi eder
çok güçlü bir antioksidandır.
saç bakımı için kullanılır ve faydalıdır.
egzama tedavisinde kullanılır.
ayrıca lahana kürü yapılarak cildinize tatbik edebilisiniz. yüzünüzdeki lekeler ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmış olursunuz. ayrıca lahanayı emziren kadınlar il hamil kadınların tüketmemesi gerekir. diyabet hastalarınında lahanayı tüketmemesi daha iyi olur. aynı zamanda ishal vakası ile karşı karşı olan kişiler bir süreliğini lahanadan uzak durması sağlıkları açısından faydalı olacaktır. lahanın suyunu, turşusunu, yemeğini (kapuska) yiyiniz. lahana dolması benim en sevdiğim yiyeceklerden bir tanesidir. aynı zamanda lahana turşusu da hiç hayır diyemeyeceğim bir yiyecektir.