0

büyük bir lalana alırsın pazardan once güzel bir yikarsin 5 kiloluk bidona önce lanahayi koyarsin sonra havuçlar isteğe göre salatalık acur koyabilirsiniz bunları koyduktan sonra bir büyük kaba suyu koyacaksın iki avuç su suyun ince koyup biraz erimesini beklerisin sonra bu susyu lahananın üstüne dokersin sonra ağzını sıkıca kapatırsın iki hafta ya lahana turşusu hazır olur afiyet olsun

0

lahanaları küçük küçük parçalara ayırarak keseceksiniz. üzerine biraz tuz atacaksınız. biraz da istediğiniz miktarda sarımsak doğrayınız. daha sonra yaptığınız miktara göre sirke dökmemiz gerekir. daha sonra tuzlu su yapılarak dökülür.

0

lahana turşusunu yapmak icin ilk 5kg turşu bidonu lazim.bidonu aldik diyelim lahanalari ilk önce parcaliyoruz daha sonra aldigimizi turşu bidonuna koyuyoruz ondan sonra icine havuç,sarimsak kactane isterseniz üstüne suyunu ekliyoruz,sirek ve 1 avuç tuz atıp turşu bidonunun agzini sıkıca kapatiyoruz.1 hafta yada 2 hafta sıcak girmeyen bi yerde bekletiyoruz 2 hafta gectikten sonra turşumuz olmuş mu diye kontrol ediyoruz.eger olmamişsa 1 2 hafta daha bekletiyoruz bu tarif ve aşamalar bizim evde aynen gerceklesiyor annem sagolsun:))