0

ispanaklar güzelce yıkanır sonra ince ince doğranır içine biraz lor peyniri kaşar peyniri karabiber ekleyip harmanlıyoruz yuvarlak bir tepsiye yufkayı seriyoruz ıspanağın birazını yufkanın üstüne koyuyoruz kenarda da ayrıca 2 bardak süt yarım bardak da sıvı yağı karıştırarak hazırladığımız karışımı kaşıkla aralara serpiştiriyoruz bir yufkayı dört beş parçaya bölüp ıspanakların üzerini kapatıyoruz daha sonra süt ve yağ karışımından biraz daha döküyoruz sonra tekrar parçalayarak bir kat daha yufka seriyoruz tekrar süt ve yağ karışımı bunu ıspanak ve yufka bitene kadar tekrar ediyoruz en son olarak tepsinin kenarına sarkıttığımız yufkaları tepsinin üzerine kapatıyoruz kalan süt karışımını da üzerine ilave edip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun:)

0

ben nasıl yapıldıgını bilmem ama kısın en cok ıspanaklı borek yapardi bizimkiler.hemde lezletli hemde doyurucu oluyordu.

0

ispanaklı börek yapabilmek aslında pek de o kadar zor olmadığını düşünüyorum. çünkü hazır yufka olduktan sonra şu anda hayatımız tamamen kolaylık içerisine girmiştir. ispanakları çok güzel yıkadıktan sonra onları doğramaya geçebilirsiniz. bu işlem bittikten sonra yufkaları ayırmaya başlayabilirsiniz ve kesmeye başlayabilirsiniz. ıspanakları yavaş yavaş yufkanın içerisinde koyduktan sonra onları yuvarlamaya başlayacaksınız. bunu başarılı bir şekilde yapmaya devam ederseniz yemek sonrasında harika bir lezzet ortaya çıkabilir. hepsini yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sürerek lezzet katmasını isteyebilirsiniz. daha sonra fırına verdikten sonra belli bir dakika sonra kontrol etmemiz gerekiyor ve eğer piştiği görünümü veriyorsa fırından çıkardıktan sonra kontrol etmeliyiz. eğer başarılı bir şekilde olmuşsa yemeği önümüze sunabiliriz.

0

ıspanaklı börek yapmak için öncelikle yufkaya ihtiyaç duyarız. bunu dışarıdan hazır da alabiliriz, kendimiz elde de açabiliriz tercih meselesi. ıspanaklar güzelce yıkanıp ince ince doğranır. soğan ve yağ ile birlikte tavada sotelenir yani kavrulur. daha sonra açılan yufkaların içine soğanlı ıspanaklı harç yerleştirilir içine isteğe bağlı olarak üzerine biraz peynirde konulabilir. yufka şekil verilerek sarılır ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir. üzerine süt ve yağ ile hazırlanmış karışım dökülür. fırına verilip kızartılır.

0

ilk malzemeleri verim ben hazır yufkayla yapıyorum o yüzden öyle tarif vericem 5 adet yufka, 1 tane soğan , 1 kilo ıspanak , 1 yemek kaşığı salça , tuz , karabiber, pul biber(isteğe göre) . ıspanakları temizleyip haşlıyorum . soğanı yemekllik kesip yağda kavuruyorum. salçayı tuzu baharatları ekliyorum . ıspanakları süzüp ilave edip karıştırıyorum sonra ocaktan alıyorum . bir yufkayı ikiye kesiyorum üzerine sıvı yağ sürüyorum . iç harcı üzerine döküyorum biraz uzun kenardan başlayıp rulo şeklinde sarıyorum . dolayıp fırın tepsisine yerleştiriyorum hepsine aynı işlemi yapıyorum en son bitince üzerine yumurta sürüp fırına veriyorum . üzerlerini kızarınca hazır .