0

başakşehir de adebayorun ayrılması bu sezon için onları çok fazla etkilemeyecektir. sezon başında geçen sezon takımın en önemli 2 ismi olarak görünen volkan babacan ve adebayor bu sezon neredeyse hiç görev alamamaktadır. kaleyi volkandan babacandan devir alan mert günok avrupa liglerinde en az gol yiyen kaleci konumunda iken bajic ise girdiği pozisyonları gole çevirme yüzdesi olarak süper ligin ilk 3'ünde yer almış durumda. ilerleyen yaşı ve düşen temposu ile adebayorun bajici kesme ihtimalini çok yüksek görmüyorum. kalitesi hiçbir şekilde tartışılamaz adebayorun. yıllarca premier ligde çok önemli işlere imza atmış bir isim sonuçta. adebayor türkiyeye bundan 3 sene önce geldiğinde zaten bu adam bitmiş iş yapmaz deniyorken abdullah avcı her zaman olduğu gibi bu tür oyuncuları yoktan var etmeye bayıldığını tekrar göstermiş ve adebayoru 2 sene harika kullanmıştı. türkiyeye geldiğinden beri özellikle galatasaray maçlarında 8 gol atmış olması onun önemli maçlarda ne kadar önemli bir forvet olduğunu hala ne denli bir seviye de olduğunu göstermekteydi. fakat bu sene gerek ilerleyen yaşı gerekse düşen temposu ile formayı rihad bajice kaptırmıştı. bu sezon yakaladığı yüksek grafik ve temposu ile sezon başından beri takımın 11' de vazgeçilmez konumda olan bajic bu formu ile formayı kolay kolay adebayora kaptırmayacaktır. bajicin sakatlanması veya cezalı olması durumunda togolu yıldız oyuncu formayı alacaktır. fakat adebayorun takımdan yollanma fikrinin de çok mantıklı veya oluru olduğunu zannetmiyorum. onun kalitesinde bir ismi bulmak özellikle ara transfer döneminde çok zorken lige alışmış ve onun tecrübesinde birini abdullah avcı bu şampiyonluk yarışında hiçbir yere yollamayacaktır bence. belki devre arasında fırsat transferi yaparlarsa bu ihtimal gerçeğe dönüşebilir ancak bunun dışında bu ihtimal çokta gerçekçi olduğunu düşünmüyorum ben.

0

bence başakşehir takımının şu an için şampiyonla oynatan oyunculardan biride kesinlikle adebayor diyebilirim. baktığımız zaman ligde en fazla gol atmaya bilir ancak zaten başakşehir'in ligdeki gol sayısı da 21 dir bana göre adebayor ligimizde en kaliteli forvetler den biridir. kesinlikle başakşehir takımdan ayrılması hata olur diye düşünüyorum. başakşehir zaten adebayor gibi bir forveti göndermez benim tahminim bu yöndedir.

0

başakşehir takımından adebayor gibi kaliteli oyuncunun ayrılması yanlış olur. çünkü şu andaki o performansı oldukça çok iyi olarak görüyorum. özellikle gol yollarında eline gelen pozisyonları hiçbir şekilde kaçırmıyor. istanbul başakşehir takımı eğer adebayor gibi kaliteli oyuncuyu gönderirse onun kadar kaliteli oyuncu alması gerekir.