0

çok zor durumdaydım.hep düşündüm bu soruyu.artık işler düzelmiyor yapsammı diye.ama yapmadım iyi ki de yapmadım.işlerim düzeldi.her namazımdan sonra dua ettim işlerim düzelmesi için.rabbim yardım etti.sana önerim sakın ola harama el sürme.haramdan aldığın para işlerini daha kötüye sokar o paradan hayır gelmez.

0

asla. haram haramdır, helal de helal olan. doğrunun önemi, eylemi uygulayacak olanın eğriye doğruya verdiği değerle değişir. bu cevabın doğrusu fakat hayattaki gerçekler böyle değil bilindiği gibi, fakirin daha çok fakirleştiği zenginin de onun zerinden parası na kattığı bu dünyada. kendi ülkenize bakın.

allah katında büyük günah, haram yiyen ateş yer. hz ebubekir [ra]. "haramla beslenen vücuda ancak cehennem ateli yaraşır" buyurmuştur. gerçek iman sahibi bir insan zaten yapmaz da
[ şüphelilerden de uzaklaşarak ] ama yapan bunu göze alıyor demektir. fakirin fukaranın diğer insanlarının hakkını yiyerek olur, kul hakkı yemektir, haram yemek. o yüzden haram yiyerek bu yola mülk elde etmiş bir kişi ile belki karşısına çıkan haramlara tenezzül etmeyerek malca fakirliği seçmiş fakat insanlığından ödün vermeden onurlu bir hayat yaşamakta olan bir kişiyi karşılaştırırsak, bu dünyada belki kısa yoldan ve kısa vadede "kazanıyor" gibi görülebilir fakat ahiretteki durum un ne olduğu belli olduğundan, o fakir hem iyi hem akıllı kişidir. diğeri nefsini ilah edinmiş bir bedbahttır sadece.

ama gelin görün ki bu dünyadaki görünüş o olmuyor. nice insanın hakkı haksız kazanç sağlamayı kendilerine meslek edinmişler tarafından gasp ediliyor.

ismet inönü nün dediği gibi "namuslular da namussuzlar kadar cesur olmadıkça" bu işler asla düzelmez.

0

tabii ki de hiçbir şekilde doğru değil harama el uzatmak yani helalinden para kazanmak varken neden harama el uzatmak için insanlar bu yönteme başvuruyorlar anlamış değilim açıkçası.kolay para kazanacağım derken insanlar harama el koyarlarsa hiçbir şekilde zaten mutlu olamazlar bu para illaki bir yerlerden çıkar diye düşünüyorum.en azından helal bir parayla bir işe girip orada çalışırsak en azından bizim için çok iyi olur kolay para kazanmak yerine bir işte çalışmak daha iyi bence neden insanlar kolay para kazanma derdinde hala anlamış değilim açıkçası.

0

tamam doğru değil katılıyorum ama yaşadığımız şu ahir zamanda kim buna dikkat ediyor lütfen biraz düşünelim

0

kesinlikle yanlış, haram para yersen illaki bir gün senden çıkar. alın teri dökerek kazanılan paranın bereketi de olur, şükretmesini bilmeliyiz.

0

tabiji doğru değildir ama bunu yapmayan çok az insan olduğunu düşünüyorum malesef ki ülkede banka faizi almak bile doğru değil ama yasal bir durum o yüzden bundan bile fark alınıyor tabiki taktir edilen bir durum değil ama insanlar bunu malesef kullanarak zenginleşmeye ve ya üst seviyeye çıkmaya çalışıyoruz

0

sırf para kazanmal için bir başkasınını hakkını yemek, çalıp çırpmak ve harama el uzatmak tabi ki doğru değil.

0

asla harama el uzatmak gunahdir kolay kazanc yokdur kolay kazanc diyerek harama el uzatmak allah carpar rabimm kimseyi harama el uzatirmasin amin

0

tabikide dogru degildir ilerde ilaki çıkar hele hele yetim hakii yenişse vay o adamin haline cehennemde bile ona yer yokdur

0

tabiki doğru değildir. sen her işini dürüst yaparsan allah sana zaten verecektir. harama el uzatırsan allah yedirmez zaten hatta fazlasıyla çıkarır.

0

harama el uzatmak hiç-bir şekilde doğru değildir adı üstünde haram.