0

evet basketbol oynamak boyunu uzatır çünkü hareket ediyorsun kemiklerin gelişiyor,spor yapıyorsun.basket atmak için zıpladığında geriliyorsun kemiklerin dolayısıyla açılıyor.

0

boy uzatmak için illaki basketbol oynamaya gerek yok bence artık bir çok yöntemle boyunuzu uzatabilirsiniz. illaki basketbol oynamamıza gerek yok. mesela evimizde elma toplar gibi yukarıya doğru ayaklarımızı kaldırırsak en azından bir nebze olsun her gün bunu yaparsak düzenli bir şekilde boyumuzu uzatabiliriz diye düşünüyorum. başka bir yöntem ise artık parklarda yukarıya sallanma aletleri var onlardan sallanabiliriz boyumuzu uzatmak için biz çok yapardık eskiden çocukken çok yapardım açıkçası ben sürekli o salıncaklardan o aşağıya doğru sallanan aletleri çok oynardım gerçekten çok faydasını gördüm aslında en azından boyu bir nebze olsa uzadı.

0

basketbol oynayarak boy uzar ama gençlik cagında oynarsak fayadalı olur

0

boy uzatmak için basketbol oynamak son derece mantıklı bir seçenektir. ama bunu belli bir yaştan önce yapmak daha faydalı olacaktır. atıyorum bir çocuk 7 yaşından itibaren 5-6 yıl basketbol oynarsa o bunun boyunun en az 1.85 civarlarına ulaşmasına fayda sağlayacaktır. sürekli olarak potaya zıplamak zorundasınız çünkü basketbol da. turnike bırakırken potaya penetre edip adım aldıktan sonra zıplarsınız keza dışarıda şut atarken gene sıçrama hareketini uygularsınız boyalı alandan şut bırakırken gene zıplamak zorundasınız. karşınızda ki kişiyi savunurken de bunu gerçekleştiriyorsunuz. mesela bir oyuncuyu savunacaksınız, topu 3 sayı çizgisine getirip şuta kalktığı an siz o şutu engellemek için zıplamak zorundasınız. savunma yapmak için yani. gene aynı şekilde pota altında savunma yaparken o topun çemberden geçmemesi için zıplamak zorundasınız. bunun dışında idmanlarda gene aynı şekilde buna yönelik bir çok idman ile karşı karşıya geliyorsunuz. bunun dışında voleybol da gene boy uzatmak için en ideal sporlardan bir tanesidir. voleybol da zıplama olayı basketboldan daha fazladır fakat daha kısa sürelidir. en az basketbol kadar voleybol da boy uzaması için yapılacak sporlar arasında yer almaktadır. eğer bir sağlık sorunu yoksa 7-10 yaş arasında voleybol yada basketbol oynamaya başlayan bir insan bu sporu 5-10 sene boyunca düzenli olarak yapması durumunda boy gelişimin de önemli bir adım kat etmiş olacaktır.

0

neden olmasın ki, tabiki 30 40 yaşından sonra basketbol oynansa bir işe yaramaz ama küçük yaştaki çocukları basketbola göndererek bunu sağlayabiliriz. çünkü gelişim evresinde oldukları için onlarda hemen etki gösterecektir. ve basketbol zıplamayla çok alakalı olduğu için kaslar ve kemikler ona göre açılma gelişim gösterir.

0

boy uzama yaşında iseniz uzatır. vücut kendini geriyor ve uzatıyor.basketbolcular boşuna uzun değil.

1

tabi ki görüldüğü üzere basketbolcuların da boyları hep uzun oluyor. sürekli zıplamak kasları esnetiyor ,kemik aralarını açıyor zaten bolca spor da yaptıkları için büyüme hormonları iyi çalışıyor ve boyları uzuyor.