1

evde de yapabileceğiniz bu oreo bildiğiniz basit bir bisküvi hamuru ve arasına konulan kremadan ibaret.
250 gram margarin ya da tereyağını bir kaba koyacaksınız üzerine 1.5 su bardağı toz şeker koyup mikseriniz ile iyice bunları karıştıracaksınız. 1 yumurtayı, 1 paketin yarısı kadar vanilyayı, yine 1 paketin 3 de biri kadar hamur kabartma tozunu da ekleyeceksiniz, 1 bardaktan az eksik kakao da ekledikten sonra unu ölçülü koyacaksınız, ölçüden kasıt çok katı olmayacak ama ele de yapışmayacak, kulak memesi kıvamında denilen kıvam olacak. hamurun üzerini kapatarak buzdolabında 1.5 saat kadar bekletin. sonra çıkarın ve bir zeminde hamuru genişletin, piyasa da satılan oreolar büyüklüğünde kalıbınız varsa hamurdan parçalar kesin. sonra bu hamurdan kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 10 dakika kadar kontrollü fırında pişirin. fırın ısısı genelde 180 derece olur bu tür kurabiyelerde.
hamur çok olacağından belki aynı işlemi 2 kere yapacaksınız. tepsinizin büyüklüğüne göre.
bisküviler fırından çıkıp bir kenarda soğusun diye beklerken siz kremasını hazırlayacaksınız.
bunun içinde bir tencereye 120 gram kadar yumuşamış tereyağı ya da margarini koyun, marketlerde 200 gramlık satılan kremalardan alacaksınız bundan 3-4 çorba kaşığı kadar tereyağına ekleyeceksiniz, hamurdan artan vanilyadan da 1,5 çay kaşığı kadar koyun, şöyle bir çimdik derler parmak ucunuz ile azıcık tuzda ekleyeceksiniz.bunları karıştıracaksınız. üzerine yavaş yavaş pudra şekeri ekleyin, 3.5 ya da 4 su bardağı kadar olacak. biraz sert bir krema oluyor. sonra bunu torbanız varsa buna koyup kolaylıkla bisküvilerin üzerine sıkıp iki bisküviyi birleştireceksiniz yani. o kadar.. afiyet olsun. değmez uğraşmaya kolay olsa da. alın negro, onu yiyin. oreo pahalı gelirse. :)

0

şimdi yazıcam buna cevap alıntı yaptın diyecekler.bunun oranlarını nası vereyim bilmiyorum.bisküvi oranlarında malzeme kullanarak yapılır