0

ben şu şekilde yapıyorum sütü öncelikle kaynatiyorum ılık olmasını bekliyorum.bir kase yoğurtla içine koyarak karistiriyorum daha sonra uzerini örtüyor yarım gün bekletiyorum daha sonra dolaba koyuyoruz iki gün boyunca acmiyorum

0

ev yapımı yoğurt hazır yogurtlar gibi kıvamlı olmadığı için ben tercih etmiyorum.
doğal inek sütü alınır ve kaynatılır.
parmağımızı soktugumuz zaman dayanabilecegimiz sıcaklığa gelinceye kadar soğutulur.
içine biraz tuz, biraz şeker eklenip karıştırılır.
daha sonra bir büyük yemek kaşığı yoğurt mayası eklenir.
kapağı kapatılır. sarıp sarmalanir.
en az dört saat o şekilde bekletilir.

0

inek sütünü bir tencereye koyarsın, kaynatırsın bir güzelcene kaynadıktan sonra tüpün altını kisarsin ondan sonra ne sıcak ne de soğuk olmayacak şekilde yani parmağının serçe parmağını batırdın da elini yanmayacak şekilde az bir şey yogurt koyarsın. üstünü kapat iyi bir şekilde battaniyeler falan sar. bir odaya ben genellikle ertesi güne kadar bekletiyorum ondan sonra dolabımı alıyorum.

0

ev yapımı yoğurt: taze sütü alırsın, bir güzel kaynatırsın ardından mayalanacak kaba boşaltırsın. ne çok soğuk ne çok sıcak olacak şekilde ılıtırsın. ardından biraz yoğurt ya da ayran koyar karıştırırsın. yaz ise ince bir bezle kabı örtmen yeterli, kış ise biraz daha kalın bir bez örtsek daha iyi olur. çünkü sıcaklık dengesini tutturmak gerekir. mayalanınca buzdolabına kaldırın. bu arada kışın daha yavaş mayalanır, yazın ise daha çabuk bu sıcaklıkla alakalıdır.