0

petibör bisküvi ile yapılan en leziz ve en kolay pasta mozaik pasta tarifidir. mozaik pasta için malzemeler:
-300 gram petibör bisküvi
-1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
-5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı ceviz veya fındık
mozaik pasta yapılışı
öncelikle bisküvileri kırıyoruz margarini bir tavada eritiyoruz eriyen margarini, sütü , şekeri , kısaca diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üstüne koyuyoruz. ceviz veya fındıkta ekleyebilirsiniz iyice karıştırdıktan sonra karışımı streç folyo arasına boşaltarak elimizle rulo şeklini veriyoruz. servis etmeden önce buzlukta 3-4 saat kadar dinlendiriyoruz. daha sonra dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.

0

mozaik pasta yapmak için öncelikle 50 gram kadar margarin eritilir, sonrasında iki bardak süt yarım bardak kadar şeker ilave edilir ve arzuya göre bir iki kaşık kakao ve vanilya da eklenerek çırpılarak süt kaynatılır.kaynayan sütün içerisine sade petibör bisküvi ler küçük küçük kırılarak ilave edilir. bu aşamada bir miktar bisküvi koyduktan sonra karıştırıp yeniden bisküvi kırmaya devam edebilirsiniz. bütün bisküvileri bir kere de kırarsanız eğer karıştırmanız çok zor olabilir. yaklaşık iki paket kadar petibör içerisine kırarak iyice karıştırdıktan sonra streç filme şekil verip sararak ya da baton bir kek kalıbının içerisine bisküvili harcı alarak şekil verdikten sonra buzluğa atıp en az bir gece dinlendiriyoruz. buzlukta güzelce sertleşen mozaik pastaları ertesi gün dilimleyerek servis edebilirsiniz. dilerseniz üzerine çikolata sosu ve ceviz kırığı dökerek mozaik pasta servisinizi zenginleştirebilirsiniz.

0

mozaik pasta tarifi öncelikle süt, kakao ve biraz yağ, kaynatılır içine kırılmış ceviz ve bisküvi ekleyerek karıştırın daha sonra streç filmle rulo yapıp buzluğa kunulur . daha sonra kesilerek servis yapılır.

0

mozaik pastanin 3 ana malzemesi var. tereyagi, kakao ve biskuvi. biskuvileri iri parcalar halinde kiriyorsunuz. sonra tereyagini eritip icine kakao katiyorsunuz. daha sonra bu eriyen tereyagini iri parcalar halinde kirilmis olan biskuvilerin uzerine dokup, sekle girecek yumusakliga ulasana kadar yoguruyoruz. daha sonra ister kek kalibina ister poset vb tarzi seylerle yuvarlak sekil verilip buzluga atiyoruz ve donmasini bekliyoruz. donduktan sonra artik suslemesi size kalmis. ister erimis cikolataya batirir ister toz antep fistigiyla suslersiniz. orasi size kalmis.

0

mozaik pastanın birçok çeşidi vardır. benim cafeler de gördüğüm kadarıyla.