0

şambali tatlısı malzemeleri şunlardır;
6 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın
1 tepeleme tatlı kaşığı karbonat
bir çay bardağı sıvı yağ
üzeri için;
tuzsuz kavrulmuş fıstık
şerbeti için;
8 çay bardağı şeker
8 çay bardağı su
ilk önce irmik ,un ,şeker ,tarçın ,karbonat karıştırılır bir kapta. daha sonra yoğurt , sıvı yağ konur ve yoğurulur. 25 dakika dinlendikten sonra bir tepsiye dökülür ve ellerinize ıslatarak üzeri hafifçe düzleştirilir. kavrulmuş tuzsuz fıstıklar dizilir.üzeri pembeleşene kadar pişirilir. sonra fırından hızlı bir şekilde alınıp üzerleri kesilip tekrar fırına verilir ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. şerbeti soğuk olacak şekilde bekletilir ve burundan aldığımız tatlının üzerine dökülür.

1

ilk tarifte un yazılmamış kusura bakmayın 3cay bardağı un eklenecektir.

0

şambali tatlısı söyle yapılır, 6 çay bardağı irmik, 3 çay bardağı ,3 çay bardağı şeker.3 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın, 1 tepeleme tatlı kaşığı karbonat .üzeri için, tuzsuz kavrulmuş fıstık .şerbeti için: 8 çay bardağı şeker 8 çay bardağı su,. yapılışı=bütün kuru malzemeler birbirine karıştırılır üzerine yoğurdu sıvıyağ koyarak iyice ne karıştırılır ondan sonrabu malzemeler bir tepsinin içinde yapılır ve bu tepsiye iyicene yayılarak 20-25 dakika dinlendirilir. daha sonra fıstıkları aralıklı olarak dizilir fıstıkların dizilişleri alt alta geldiklerinde denk gelecek şekilde olmasına önem verilmelidir sonra pembeleşinceye kadar pişirilir ve hızlı bir şekilde fırından çıkartılır keserek dilimleyerek hızlı bir şekilde tekrardan fırına verilir, iyicene kızarana kadar pişirilir ,tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetli dökülerek çekmesi sağlanır, hepinize afiyet olsun.

2

şambali tatlısı bizim bulunduğumuz yerde de fazlaca yapılarak yenilen bir tatlı olduğu için tarifini gerçekten çok iyi biliyorum.
gerekli olan malzemeler ise,
1 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 buçuk su bardağı yoğurt
bir çay bardağı sıvı yağ

şerbeti için ise üç buçuk su bardağı şeker ile 3 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon

öncelikle genişçe bir karıştırma kabının içerisinde şeker ve yoğurdu çırpıyoruz ardından içerisinde irmik un kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek akışkan bir kıvam elde ediyoruz.önceden yağlamış olduğunuz 3 santim çapında borcam bir tepsiye aynı kalınlıkta olacak şekilde her yeri döküyoruz. üzerine tuzsuz kavrulmuş fıstıkları aynı aralıklarda olacak şekilde diziyoruz ve önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz. tatlımız piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz ve soğuyan tatlıyı eşit parçalara dilimleyerek üzerine sıcak olan serbeti döküyoruz ve tatlımız şerbetini çektikten sonra servise hazır hale getirebiliriz. afiyet bal şeker olsun.:))