1

yufka mantısı yapmak için gerekli olan malzemeler,
4 adet yufka
250 gram kıyma 1 büyük boy soğan maydanoz
tuz ,karabiber ,pul biber
üzerine dökmek için de bir sos hazırlamamız gerekiyor ve bunun içinde 1 tatlı kaşığı biber salçası ,sıvı yağ ,sıcak su ve naneye ihtiyacımız var. ayrıca üzerine sarımsaklı süzme yoğurt hazırlıyoruz.

öncelikle kıyma rendelenmiş olduğunu soğanları ve çok ince bir şekilde kıyılmış maydanozla tuz ve diğer baharatları karıştırarak yoğuruyoruz. kıymalı iç harcı hazırladıktan sonra 1 adet yufkayı açarak kenarlarından hafif içeriye doğru bir iki parmak genişliğinde kıvırıyoruz ve kıvırmış olduğumuz bölgeye iç harçtan yerleştirerek rulo şeklinde sıkı bir şekilde sarıyoruz. kalan diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak hepsi bittikten sonra 3 santim genişliğinde yani aşağı yukarı 2 parmaklık boyutlarda ruloları kesiyoruz.
yağlamış olduğumuz yuvarlak bir borcama küçük küçük kestiğimiz ruloları dik bir şekilde yerleştiriyoruz. hepsini borcun içerisine yerleştirdikten sonra üzerlerine birer kızarmaları için sıvıyağ sürüyoruz ve önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırında yarım saat ile 40 dakika arasında pişiriyoruz. yufkalı mantılar piştikten sonra üzerine hazırlamış olduğumuz salçalı sosu döküyoruz ve yaklaşık 20 dakika kadar daha fırında pişirmeye bırakıyoruz. bu arada bir miktar tereyağının içerisine nane ve pulbiber katarak eritiyoruz. mantılar fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığını atmasını bekliyoruz ve ağacından üstüne sarımsaklı süzme yoğurdu gezdirerek en son olarak da yoğurdun üzerine tereyağlı baharatlı soslu da dökerek servise hazırlıyoruz. yufka mantısının bir diğer ismi de sosyete mantısıdır ve kesinlikle hazır yufkayla yapılır. yemekteyizdeki cahiller gibi yufkayı açtınız mı yoksa hazır mı diye sormayın sakın.:)) sosyete mantısı adı üstünde sosyetik bir şey olduğu için yapımı kolay olmak zorundadır ve el açması bir hamurla yapılması zaten beklenemez o yüzden tabii ki hazır yufka kullanıyoruz.

0

yufka mantısı sosyete mantısı olarak da bilinir.
yufka mantısının malzemeleri şunlardır;
3 adet yufka
sıvı yağ
kıyma
soğan
sarımsak
yoğurt
kırmızı biber ve nane.
hazırlanışı ise şöyledir;
yufkalar ikiye bölünür ve yağlanarak rulo yapılır. kesilip bir tepsiye dizilir ve fırınlanır.kıymalı içi üzerine koyarak sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirilir serpilir ve servis edilir.

0

bunun yapımı çok basittir diğer mantıdan farkı sadece yufkayı extra kullanmaktır . içlerine gerek soya fasülyesi gerek ise kıyma koyup topçuk haline getiriyoruz sonrasında ise ısıtıp yiyoruz .